cleanul la musca

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Eraser
junior
junior

cleanul la musca

Mesaj de Eraser » 06 Sep 2005, 07:34

ce muste recomandai pentru perioada asta la clean?
se aplica principiul ce gasesc pe malul apei sau is unele modele care merg oricand si oriunde ?

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 06 Sep 2005, 08:51

Eu am prins la Red Tag si Furnica neagra. De asemenea Black Zulu. Astea sunt clasice si universale, dar sunt sigur ca sunt mult mai multe prinzatoare.

cristian.ene
veteran
veteran

Muste de clean

Mesaj de cristian.ene » 06 Sep 2005, 11:47

Modelele clasice eu le consider pretentioase cel putin pentru uscate, aici la ses folosesc doar mixaje de foam si fibre artificiale + naturale. Aceste muste pot imita orice insecte care pica accidental pe apa - greieri, lacuste ..... - pe apa si au avantajul ca plutesc nelimitat.
Cel putin in zona Bucurestiului sunt mustele cu rezultate pe lacul Mihailesti, dar merg bine si pe rau. Popperele sau Cernobil Ant - furnici de mari dimensiuni cu piciare din elastic - se preteaza la un pescuit agresiv cu recurerari violente.Mustele ude cu hackle de potarniche sunt bune pe rau, la fel si streamere Clouser de 3-4 cm.
Pentru clenii mai pretentiosi de deal sau munte merg mai bine muste din fibre naturale cu montaj bogat sau imitatii de terestrials din par de cerb.

Exista si poze intr-un articol despre pescuitul cleanului cu spinning si muste ,,Cleanul petele cu 1000 de fete,,

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 15 Sep 2005, 17:23

tocmai am fost la bunici si am avut ocazia sa muscaresc putin la clean...si pot spune ca Black Zulu si Red Tag prind de minune, apoi f bine merg si imitatiile de terestre, in special greiere si furnica
Mai e si imitatia de musca de urzici..uscata care a prins f bine.. :wink:
Fir Intins...sau snur 8)

mircea marginean
utilizator nou
utilizator nou

Re: Muste de clean

Mesaj de mircea marginean » 12 Oct 2005, 14:30

Salut!
Sunt un "impatimit" din zona Blajului. Tarnava a fost "leaganul"meu in ale cleanului. Recent m-am mutat in Bucuresti si doresc sa cunosc cateva locuri de pescuit le clean in zona. Sunt receptiv la orice propunere

martzianu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de martzianu » 27 Oct 2005, 22:23

Cleanul la musca? In general cleanul manaca orice musca. K ii proc subacvatic. Cel mai bine merg cele pe verde si negre cu rosu. Oricum muste pe carlige mari.

Scrie răspuns