cleanul - fly vs. spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- wildexplorer
- utilizator constant
Re: cleanul - fly vs. spinning
Parerea personala:
Dau si la spinning, mai plimb uneori cate un Hornet prin apa, dar satisfactia e enorma atunci cand seara , cu veioza in fata termini de legat cateva bazdaganii iar a doua zi iesi pe apa si vezi pestele cum pleoscaie langa musca mincinoasa facuta de tine.
Si sa mai vezi privirile celor care nu prea stiu ce inseamna fly-ul, nedumerirea lor cand vad "cablul" cu care dai, apoi eliberarea pestelui...
Simtiri nepretuite sunt pentru mine!
Inainte sa ma apuc de fly vedeam adeptii acestui stil ca pe niste balerini, erau intr-o armonie totala cu tot ce-i inconjura, iar eu nu credeam ca voi putea vreodata sa lansez o musca!
Dau si la spinning, mai plimb uneori cate un Hornet prin apa, dar satisfactia e enorma atunci cand seara , cu veioza in fata termini de legat cateva bazdaganii iar a doua zi iesi pe apa si vezi pestele cum pleoscaie langa musca mincinoasa facuta de tine.
Si sa mai vezi privirile celor care nu prea stiu ce inseamna fly-ul, nedumerirea lor cand vad "cablul" cu care dai, apoi eliberarea pestelui...
Simtiri nepretuite sunt pentru mine!
Inainte sa ma apuc de fly vedeam adeptii acestui stil ca pe niste balerini, erau intr-o armonie totala cu tot ce-i inconjura, iar eu nu credeam ca voi putea vreodata sa lansez o musca!
Din primavara acestui an, dau exclusiv la musca. Inca mai tin in portbagajul masinii sculele de spining, desi stiu ca nu le voi mai folosi...dupa atatia ani de spiner inca mi-e greu sa renunt
cred ca eo chestie psihologica.
Dar cum spuneau colegii...odata ce ai patruns in tainele pescuitului la musca...nu mai ai cum sa dai inapoi

Dar cum spuneau colegii...odata ce ai patruns in tainele pescuitului la musca...nu mai ai cum sa dai inapoi

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Din punctul meu de vedere flyiul la clean e cu mult superior fata de vobler ,rotativa etc ....niciodata nu am prins mai multi la spining,cu toate ca le stapanesc bine pe amandoua
....cand eram la fly incepator prindeam multiiiiii mici pana cand am vazut unde gresesc si situatia sa schimbat Drastic

Clar fly și mai ales cu muște uscate, cu atât mai mult cu cât nu am prins clean în alt mod!

pai vezi daca iti este frica de firele sinking?ady_fly scrie:Clar fly și mai ales cu muște uscate, cu atât mai mult cu cât nu am prins clean în alt mod!![]()
pai spune unde greseseai.leowb scrie:Din punctul meu de vedere flyiul la clean e cu mult superior fata de vobler ,rotativa etc ....niciodata nu am prins mai multi la spining,cu toate ca le stapanesc bine pe amandoua....cand eram la fly incepator prindeam multiiiiii mici pana cand am vazut unde gresesc si situatia sa schimbat Drastic
![]()
eu mai mare de 35 de cm nu am prins!
Statea prea mult timp departe de apatopwater2 scrie:pai spune unde greseseai.leowb scrie:Din punctul meu de vedere flyiul la clean e cu mult superior fata de vobler ,rotativa etc ....niciodata nu am prins mai multi la spining,cu toate ca le stapanesc bine pe amandoua....cand eram la fly incepator prindeam multiiiiii mici pana cand am vazut unde gresesc si situatia sa schimbat Drastic
![]()

Si eu astept sa spui unde greseai
ca si eu ca incepator prind multi dar mici ... ia schimbane si noua situatia drastic 

Nu nadea cu vermusi!Hell scrie:Statea prea mult timp departe de apatopwater2 scrie:pai spune unde greseseai.leowb scrie:Din punctul meu de vedere flyiul la clean e cu mult superior fata de vobler ,rotativa etc ....niciodata nu am prins mai multi la spining,cu toate ca le stapanesc bine pe amandoua....cand eram la fly incepator prindeam multiiiiii mici pana cand am vazut unde gresesc si situatia sa schimbat Drastic
![]()

- wildexplorer
- utilizator constant
Incepatorul lui peste, eu.
Am cumparat lanseta si trusa de legat iarna, m-am apucat de vizionat filme de flytying si de confectionat muste, care mai de care mai urate. Am sfarsit prin a le "demonta" ca sa leg de multe ori aceeasi creatura, dar mai apropiata de notiunea de musca.
Multe creaturi nici nu au vazut apa.
La primele iesiri am invatat sa lansez, apoi preocuparea mea era sa vad musca uscata. A doua preocupare era sa fac musca sa pluteasca...
Am incercat tot felul si am ajuns la Griffith Gnat. Recital cu clenuti de 15-20 cm, cativa mai mari.
Aveam o singura Irezistibila in trusa, am legat-o si am lansat. Zbang, primul trecut de 30 chiar cand a atins apa.
Apoi am incercat cu ude. La fel, nu mai iesau la pozat din cei marunti.
La streamer am incercat o singura data, putin timp.
Parera mea: liniste, camuflare, lanseuri curate, musca norocoasa = dicstractie macsima. Si poze cu solzosi.
Eu mai ma de lucrat la fiecare notiune enumerata
Am cumparat lanseta si trusa de legat iarna, m-am apucat de vizionat filme de flytying si de confectionat muste, care mai de care mai urate. Am sfarsit prin a le "demonta" ca sa leg de multe ori aceeasi creatura, dar mai apropiata de notiunea de musca.
Multe creaturi nici nu au vazut apa.
La primele iesiri am invatat sa lansez, apoi preocuparea mea era sa vad musca uscata. A doua preocupare era sa fac musca sa pluteasca...
Am incercat tot felul si am ajuns la Griffith Gnat. Recital cu clenuti de 15-20 cm, cativa mai mari.
Aveam o singura Irezistibila in trusa, am legat-o si am lansat. Zbang, primul trecut de 30 chiar cand a atins apa.
Apoi am incercat cu ude. La fel, nu mai iesau la pozat din cei marunti.
La streamer am incercat o singura data, putin timp.
Parera mea: liniste, camuflare, lanseuri curate, musca norocoasa = dicstractie macsima. Si poze cu solzosi.
Eu mai ma de lucrat la fiecare notiune enumerata