Chenille , ce este el si de cate feluri este ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- Mugurstefan
- veteran
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Re: Chenille , ce este el si de cate feluri este ?
Mai, nici eu nu stiu, dar modul cum ai formulat intrebarea imi aduce aminte de un titlu de dizertatie din vremuri juvenile:Mugurstefan scrie:Chenille , ce este el si de cate feluri este ?
"Ce este vacile si despre ce lupta ei?"

chenille este un material sintetic, in esenta similar cu rezultatul pe care il obtii punand dubingul in bucla, cu deosebirea ca se gaseste de-a gata impletit, iar "dubingul" din el, este intotdeauna sintetic...
textura este cam aceeasi cu cea a dubingului in bucla doar ca este mai des si mai uniform impletit, de obicei, si il gasesti de-a gata, sub forma de snur...
o varianta colorata si foarte grosiera se mai foloseste la martisoarele mari cateodata...
de cate feluri este ?... de multe ! mai gros, mai fin, mai subtire, mai latzos, mai cu sclipici,... etc... dupa ce si cum se foloseste ca materie prima la obtinerea lui..
in flytying chenille se foloseste la fabricarea corpurilor in special pentru muste mai mari, precum si a streamerelor...
exemple de muste cu corp din chenille sunt multe:
stoneflyuri gen "Montana", tot felul de crikets si hoppers, sau leeches, cum ar fi woolly bugger cat si alte streamere meseriase
textura este cam aceeasi cu cea a dubingului in bucla doar ca este mai des si mai uniform impletit, de obicei, si il gasesti de-a gata, sub forma de snur...
o varianta colorata si foarte grosiera se mai foloseste la martisoarele mari cateodata...
de cate feluri este ?... de multe ! mai gros, mai fin, mai subtire, mai latzos, mai cu sclipici,... etc... dupa ce si cum se foloseste ca materie prima la obtinerea lui..
in flytying chenille se foloseste la fabricarea corpurilor in special pentru muste mai mari, precum si a streamerelor...
exemple de muste cu corp din chenille sunt multe:
stoneflyuri gen "Montana", tot felul de crikets si hoppers, sau leeches, cum ar fi woolly bugger cat si alte streamere meseriase

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
- Mugurstefan
- veteran
Deci chenille-ul este intotdeauna sintetic !miky scrie:chenille este un material sintetic, in esenta similar cu rezultatul pe care il obtii punand dubingul in bucla, cu deosebirea ca se gaseste de-a gata impletit, iar "dubingul" din el, este intotdeauna sintetic...
te..........................
OK,
ca eu credeam dupa cum suna ca o fi vreun par de caine frantuzesc .
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
- Mugurstefan
- veteran
Re: Chenille , ce este el si de cate feluri este ?
Corect era sa scriu : " Chenille , ce este si de cate feluri este ele " , dar reiesea ca sunt prea ignorant.Musti scrie:Mai, nici eu nu stiu, dar modul cum ai formulat intrebarea imi aduce aminte de un titlu de dizertatie din vremuri juvenile:Mugurstefan scrie:Chenille , ce este el si de cate feluri este ?
"Ce este vacile si despre ce lupta ei?"
![]()
![]()
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
iata chenill-e http://www.taimen.com/mt/index.php?cPath=49_69_205
daca intri in detalii o sa vezi ca se fabrica fiecare in toate culorile ...
cea mai subtire (chenille ultrafine) poti folosi deja pe carlige 12-10 pt montana , viespe uda si altele ... iar alea mai groase la streamere ...
daca vrei un corp mai gros mai special pe asta poti impleti , sunt o gramada de tehnici
daca intri in detalii o sa vezi ca se fabrica fiecare in toate culorile ...
cea mai subtire (chenille ultrafine) poti folosi deja pe carlige 12-10 pt montana , viespe uda si altele ... iar alea mai groase la streamere ...
daca vrei un corp mai gros mai special pe asta poti impleti , sunt o gramada de tehnici

-
- veteran
Colega, ai intuit bine dupa aspectul fonetic ca e un cuvant francez. Si fara sa vrei te-ai apropiat si de etimologia (originea) lui. Chenille vine din franceza unde inseamna "omida" (apropo, o excelenta momeala vie la clean, pastrav etc). La origine, in latina populara era "canilla" de la "canis", diminutiv popuular, asadar "catelusa". Deci, da, paradoxal ai dreptate, e chiar par de caine frantuzesc.Mugurstefan scrie:
Deci chenille-ul este intotdeauna sintetic !
OK,
ca eu credeam dupa cum suna ca o fi vreun par de caine frantuzesc .