Cine a pescuit lately pe apele astea, in ce zone si ce se prinde?
merci
Cavnic, Iza, Mara, Rebra, Telcisor...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Cavnic, Iza, Mara, Rebra, Telcisor...
Prin 2000 am pescuit pe Rebra cativa pastravi, culmea, in zona "interzisa". Era plin de peste acel rau, si peisaj frumos, imi aduc aminte cu nostalgie. Acum nu stiu ce mai e pe acolo....se mai pescuia bine pe Anies in partea superioara, pe Izvorul Bailor (Valea Vinului), plus Somesul Mare mai sus de Santz.RIon scrie:Cine a pescuit lately pe apele astea, in ce zone si ce se prinde?
merci
Pe Iza abia acum in vara asta ajung, sper sa se prinda ceva in raul asta mai ales ca pensiunea e pe malul apei....
-
- veteran
Nu mai stiu acum. Pe vremuri era admin de RNP si era destul de slab populat. Daca vroiai sa fii sigur ca prinzi macar 2-3 pastravi de 20-22 cm mergeai pe Izvorul Rosu, adica pe rau in sus amonte de Valea Vinului, unde teoretic era interzis dar practic vedeai pescari fara griji. Am prins pastrav de maxim 27 cm acolo. Mai jos de VV, apa (Izvorul Bailor) era mai mare dar pestii ff rari. Chiar si dupa ce minele au falimentat si nu s-a mai dat cu cianuri nu s-au inmultit pestii.sotto scrie:Pe Valea Vinului mai este pastrav?
Dupa aceea, mi s-a spus ca dupa 2002 a fost preluat de AGVPS si pastravul a devenit raritate!

Iti vand un pont - daca nu prinzi nimic pe Izvorul Rosu intra pe micile paraie afluente si acolo poate prinzi ceva. Mai mic dar macar este...
Pe Cormaia, Izvorul Rosu nu cred sa mai fie peste... era pe vremuri pe Cobasel, pentru cei care cunosc zona; in copilarie, acum 20 de ani luam lipani in Rodna si mai sus in prostie... la carabete, ca asa pescuiam atunci...
As da o fuga la valea mare, dar trebuie mers sus de tot, ca sa mai dai de ceva peste, poate pe Somes in jos pana spre Sangiorz bai o mai fi ceva clean, pe Anies e ceva lipan si pastrav mic, daca mai e...
Pe Rebra trebuie urcat 24 km din sat ca sa iei ceva... I know.
As da o fuga la valea mare, dar trebuie mers sus de tot, ca sa mai dai de ceva peste, poate pe Somes in jos pana spre Sangiorz bai o mai fi ceva clean, pe Anies e ceva lipan si pastrav mic, daca mai e...
-
- veteran
Pacat, ce vremuri....Nu am incercat pe Cobasel ci doar pe Valea Vinului, Anies si Rebra. Odata am dat pe un f mic paraias care se varsa in V. Vinului in aval de satul V. Vinului si am prins in 3 ore cca 25 de pastravi fantanel populat dintr-o pastravarie de RNP! De idiot ce eram i-am pastrat aproape pe toti, deci vreo 20 de pesti! Acum imi pare rau, poate ca daca aveam mai mult creier acum era plin de fantanel si pe Somes....RIon scrie:Pe Cormaia, Izvorul Rosu nu cred sa mai fie peste... era pe vremuri pe Cobasel, pentru cei care cunosc zona; in copilarie, acum 20 de ani luam lipani in Rodna si mai sus in prostie... la carabete, ca asa pescuiam atunci...
.
In zona Cavnic, mai este ceva pastrav, mai sus de partiile de schi, de la HOTEL SUPER SKI in amonte incepand... Muste zbuciumate ... E super vara in zona aia 

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.