pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
razvi
- utilizator constant

-

E ok batul... Merita banutii..
FIRE `NTINSE & MUSTE CIUFULITE

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
-
stiuca
- veteran

Dacai ok sa fie ok

..Dar nu uita cei bun pentru tine ,s-au mine nu-i neaparat obligatoriu sa fie si pentru altii .Trebuie luat in mina .

Unul are 2 metri altul 60 kg ,unde ser da este deschis sau cu pomi ,si ......Poate continua..Sarbatori fericite la totii de pe forum .
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
-
buntaro
- senior

eventual poate imi arati tu unde-s balaurii aia pt care imi trebue un cl 6?
-
JONES
- veteran

-
Oare conteaza clasa cand vorbim de dimensiunile pestilor.???
Dupa cate stiu eu (dar poate ma insel) clase sunt in functie de snururile pe care le lanseaza si astea la randul lor sunt in functie de muste pe care le pot lansa. Clasele mari sunt peste muste mari de tip streamer dar si pentru muste relativ normale de gen 10,12. Ca idee e super comod sa arunci cu un snur mare chiar in conditii de vant puternic. Am pescuit pe un vant de iti lua sapca din cap cu snur de 8. Bine nu vreau sa spun ca nu ai si dezavantaje la clase mari : iti distruge tippetul, e greu de manevrat in spatii stramte, de multe ori cand ageti in spate nici macar nu iti dai seama, prezentarile sunt ca dracu (adica snurul fiind gros plezneste apa de nu e de povestit).
Clasele mici de 3 sunt doar pentru rauri mici.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
buntaro
- senior

si nu numai,poti desfasura ceva snur si cu un bat de clasa 3 adica cam cat iti trebuie pt raurile ce mai tin salmonide la noi cl 6 e o clasa adecvata pt lac,eu am vrut ceva for the pure pleasure of fishing si am ales cl3,oricum pestii pe care ii avem noi necesita cam cl 2 din pacate.