bat fly pentru micro voblere .
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
bat fly pentru micro voblere .
Salut!
Sunt pescar de spin dar ma framanta un gand de ceva vreme , si anume : vreau sa incerc sa arunc un vobler de 2,5 g cu un bat de fly ,cu o mulineta de spin .
Va intreb, este posibil acest lucru sau nu .Merge pusa o mulinete de spin pe un fly? Voi obtine ceva distanta mai mare in aruncare decat cu un bat de spin?
Am incercat cu diferite bete sa-l arunc ,dar nu se duce unde vreau eu in anaforul unde stau adevaratii avati.
Va multumesc si sper sa nu radeti de intrebarile mele dar chiar nu am de la cine sa invat , la mine in oras , carasul face legea .
Sunt pescar de spin dar ma framanta un gand de ceva vreme , si anume : vreau sa incerc sa arunc un vobler de 2,5 g cu un bat de fly ,cu o mulineta de spin .
Va intreb, este posibil acest lucru sau nu .Merge pusa o mulinete de spin pe un fly? Voi obtine ceva distanta mai mare in aruncare decat cu un bat de spin?
Am incercat cu diferite bete sa-l arunc ,dar nu se duce unde vreau eu in anaforul unde stau adevaratii avati.
Va multumesc si sper sa nu radeti de intrebarile mele dar chiar nu am de la cine sa invat , la mine in oras , carasul face legea .
- Lucius
- utilizator constant
Cu acest hibrid spin+fly o sa ai doua probleme (poate mai multe): la musca pescuind tii lanseta deasura mulinetei de musca, daca montezi o mulineta de spin trebuie sa prinzi lanseta la mulineta astfel echipamentul iese total din echilibru. Ar mai fii varianta cu lanseta de musca conceputa pentru aruncari cu doua maini numai ca aceste lansete sunt de clasa mai mare privind grosimea, greutatea snurului/mustei asa ca nu sunt ideale pentru lansarea artificialelor de 2,5 gr. Lansetele de musca sunt echipate cu inele speciale care nu permit aruncari lungi cu fire mono sau impletite.
- Lucius
- utilizator constant
[quote="genu"]Cu un bat de musca de clasa mai mare si cu shooting head poti arunca lejer 30-40 de metri cu greutatea de 2,5g . E ca si cand ai da cu un streamer dar cu snur si nu cu mono .[/quote]
De acord cu parerea ta GENU eu m-am referit la bat musca+mulineta spin configuratie care exclude snurul
De acord cu parerea ta GENU eu m-am referit la bat musca+mulineta spin configuratie care exclude snurul
Deja ne complicam...
Daca te stii cu castingul ar trebui sa poti lansa un vobler de 2,5 gr la distanta aia cu shooting head. Eu nu ma stiu
si ma cam sperie ideea. Sunt sigur ca mi-as implanta in cap vobleru ala de 2,5 gr. . Bun, sa zicem ca il lansezi pana acolo.
Nu stiu insa cum il recuperzi cu mulineta de fly
tre sa mai si evolueze vobleru ala, nu?
Sa nu-mi zici ca pui shooting head pe mulineta de spin...
Trecand peste asta, eu ma intreb:
Esti sigur ca daca lansezi vobleru ala acolo prinzi?
sper ca nu vrei sa-ti cumperi un batz de fly doar pentru asta...
Mai degraba incearca sa dai cu altceva, o oscilanta mai grea, un vobler rattlin' ...
Daca te stii cu castingul ar trebui sa poti lansa un vobler de 2,5 gr la distanta aia cu shooting head. Eu nu ma stiu

Nu stiu insa cum il recuperzi cu mulineta de fly

sper ca nu vrei sa-ti cumperi un batz de fly doar pentru asta...
Mai degraba incearca sa dai cu altceva, o oscilanta mai grea, un vobler rattlin' ...
Daca ajung cu voblerul unde vreau eu, sigur prind .
Voblerul este foarte prinzator ,vara si la o anumita ora .
Cei mai multi avati cu el i-am prins, cel mai mare de 2,5kg .
Problema ca cei mari stau mai departe .
Cel mai departe voblerul asta l-am aruncat ,culmea, cu un St.Croix de 2oz ,un bat foarte rigid si heavy.
Cel mai departe voblerul asta l-am aruncat ,culmea, cu un St.Croix de 2oz ,un bat foarte rigid si heavy.
.....................................Atunci ia o lanseta medium-light sau medium,dar extra-fast. Iar cum va veni foarte curind vremea cu lansete cit mai rigide,tu deja esti pregatit. Nu te-ai gindit sa lestezi cu alice de plumb in fata voblerului,sau ceva streamere pe jiguri ?.blackmamba scrie:Daca ajung cu voblerul unde vreau eu, sigur prind .
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Tavi firul de musca daca l-ai recupera dupa fiecare lansare pe mulinetea ai fi nevoit sa-l scoti iar pt urmatoarea lansareTavi scrie: Nu stiu insa cum il recuperzi cu mulineta de flytre sa mai si evolueze vobleru ala, nu?

acu ramine de aflat ora iexacta cind trage avatulblackmamba scrie:Daca ajung cu voblerul unde vreau eu, sigur prind .