bat fly pentru micro voblere .

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

bat fly pentru micro voblere .

Mesaj de catalin66 » 12 Oct 2008, 13:10

Salut!

Sunt pescar de spin dar ma framanta un gand de ceva vreme , si anume : vreau sa incerc sa arunc un vobler de 2,5 g cu un bat de fly ,cu o mulineta de spin .

Va intreb, este posibil acest lucru sau nu .Merge pusa o mulinete de spin pe un fly? Voi obtine ceva distanta mai mare in aruncare decat cu un bat de spin?

Am incercat cu diferite bete sa-l arunc ,dar nu se duce unde vreau eu in anaforul unde stau adevaratii avati.

Va multumesc si sper sa nu radeti de intrebarile mele dar chiar nu am de la cine sa invat , la mine in oras , carasul face legea .

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Oct 2008, 14:26

Interesant !

Eu nu cred ca asta este o solutie.
Daca nu reusesti lansari , asa cum doresti tu, cu un bat UL si fir subtire,ma indoiesc ca vei reusi cu un bat de fly.
Daca tot vrei "avatii adevarati", iti sugerez sa schimbi naluca, nu batul...

Fir intins ! tuturor. :wink:

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 12 Oct 2008, 14:52

Cu acest hibrid spin+fly o sa ai doua probleme (poate mai multe): la musca pescuind tii lanseta deasura mulinetei de musca, daca montezi o mulineta de spin trebuie sa prinzi lanseta la mulineta astfel echipamentul iese total din echilibru. Ar mai fii varianta cu lanseta de musca conceputa pentru aruncari cu doua maini numai ca aceste lansete sunt de clasa mai mare privind grosimea, greutatea snurului/mustei asa ca nu sunt ideale pentru lansarea artificialelor de 2,5 gr. Lansetele de musca sunt echipate cu inele speciale care nu permit aruncari lungi cu fire mono sau impletite.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 12 Oct 2008, 20:16

Cu un bat de musca de clasa mai mare si cu shooting head poti arunca lejer 30-40 de metri cu greutatea de 2,5g . E ca si cand ai da cu un streamer dar cu snur si nu cu mono .

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 12 Oct 2008, 20:58

[quote="genu"]Cu un bat de musca de clasa mai mare si cu shooting head poti arunca lejer 30-40 de metri cu greutatea de 2,5g . E ca si cand ai da cu un streamer dar cu snur si nu cu mono .[/quote]

De acord cu parerea ta GENU eu m-am referit la bat musca+mulineta spin configuratie care exclude snurul

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Oct 2008, 21:12

Deja ne complicam...
Daca te stii cu castingul ar trebui sa poti lansa un vobler de 2,5 gr la distanta aia cu shooting head. Eu nu ma stiu :oops: si ma cam sperie ideea. Sunt sigur ca mi-as implanta in cap vobleru ala de 2,5 gr. . Bun, sa zicem ca il lansezi pana acolo.
Nu stiu insa cum il recuperzi cu mulineta de fly :roll: tre sa mai si evolueze vobleru ala, nu?
Sa nu-mi zici ca pui shooting head pe mulineta de spin...
Trecand peste asta, eu ma intreb:
Esti sigur ca daca lansezi vobleru ala acolo prinzi?
sper ca nu vrei sa-ti cumperi un batz de fly doar pentru asta...
Mai degraba incearca sa dai cu altceva, o oscilanta mai grea, un vobler rattlin' ...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 12 Oct 2008, 21:25

Daca ajung cu voblerul unde vreau eu, sigur prind .

Voblerul este foarte prinzator ,vara si la o anumita ora .
Cei mai multi avati cu el i-am prins, cel mai mare de 2,5kg .
Problema ca cei mari stau mai departe .

Cel mai departe voblerul asta l-am aruncat ,culmea, cu un St.Croix de 2oz ,un bat foarte rigid si heavy.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Oct 2008, 22:04

Tie iti trebuie un batz UL mai mai lung...

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 13 Oct 2008, 04:24

blackmamba scrie:Daca ajung cu voblerul unde vreau eu, sigur prind .

Cel mai departe voblerul asta l-am aruncat ,culmea, cu un St.Croix de 2oz ,un bat foarte rigid si heavy.
.....................................Atunci ia o lanseta medium-light sau medium,dar extra-fast. Iar cum va veni foarte curind vremea cu lansete cit mai rigide,tu deja esti pregatit. Nu te-ai gindit sa lestezi cu alice de plumb in fata voblerului,sau ceva streamere pe jiguri ?.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

danr2
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danr2 » 13 Oct 2008, 05:07

Tavi scrie: Nu stiu insa cum il recuperzi cu mulineta de fly :roll: tre sa mai si evolueze vobleru ala, nu?
Sa nu-mi zici ca pui shooting head pe mulineta de spin...
Trecand peste asta, eu ma intreb:
Esti sigur ca daca lansezi vobleru ala acolo prinzi?
Tavi firul de musca daca l-ai recupera dupa fiecare lansare pe mulinetea ai fi nevoit sa-l scoti iar pt urmatoarea lansare :lol: , daca de viteza e vorba... se poate "mulina" in colaci mari printre degete indeajuns de rapid cu o mina... dar daca vrei poti incerca cu ambele doua... bagi joarda subsoara sau intre chishoare si alegro :lol:

blackmamba scrie:Daca ajung cu voblerul unde vreau eu, sigur prind .
acu ramine de aflat ora iexacta cind trage avatul :lol:

Scrie răspuns