Balzer Magna Princess

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
hauki
utilizator nou
utilizator nou

Balzer Magna Princess

Mesaj de hauki » 31 Dec 2005, 10:31

salutare,

stiti ceva de aceasta lanseta de fly "Balzer Magna Princess IM8,2,70,#5-6,10 inele,primul si ultimul inel cu insert sic,pret 130 Ron.

se merita cumparata pt.inceput in fly(la clean,biban avat)?

multumesc

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 09 Ian 2006, 08:55

salut
Anul trecut am avut in mina un bat belzer (cred ca chiar tipul asta) cu mulineta belzer cam tot de clasa asta, au primit cineva din sua (un prieten al lui Belenesy din Beius poate chiar nea Jean au trimis echipamentul).
Ce sa zic, mullinete Belzer sunt perfecte ! , dar baturile nu-mi plac din cauza inelului din virf, e prea redus orificiul acestui si e mai greu lansarea. Atentie nu am zis ca e imposibil sa lansezi cu el dar necesite un efort mai mare, cel putin eu asa am observat, in rest batul a fost fain, mi sa parut un bat lent . Pentru un inceput e bun , dar parerea mea e ca e mai greu sa inveti lansarile cu batu asta (Belzer), mi se pare foarte ieftin la 130Ron , la pretul asta 99% ca nu gasesti mai bun. Daca nu avea inelu ala cu porcelan la spit as accepta si io una oricind...

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 09 Ian 2006, 09:28

Nu stiu cum este batul dar cam toate lansetele de la noi (cele ieftine) au inele slabe. Totusi, inele bune are salmo (ghimi - pitesti - ghimi.com) poti sa-i dai un mesaj. Inelul de la varf se schimba f usor. O lanseta bunicica dar un pic mai scumpa este energo 4-5, 2,60cm, dar la fel trebuie sa-i schimbi inelul de la varf. Daca vrei ceva mai bun cabelas FT (cl 4) ajunge cam la 3,5 - 4 mil.

hauki
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hauki » 09 Ian 2006, 23:29

Lanseta am gasit-o intr-un magazin de vinzare,asa e foarte finuta,blank im8 ranforsat cu kevlar,100 gr,pluta de calitate si lucrata ingrijit,se pare ca in Germania costa pe undeva pe la 60-70 euro.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 10 Ian 2006, 08:06

de asta am zis ca mi se pare ieftin! pe de alta parte e un bat bun , dar cred ca daca eu as lua una din asta in scurt timp inelul ala de spitz cu porcelan disparea de acolo....
asa se zice ca un bat de 9" cum e si asta de clasa 5/6 e foarte bun pt inceput , dar majoritatea muscarilor care au inceput cu o asemenea bat dupa citiva luni schimba , si continua cu baturi de 4/5 8"-8"6', bineinteles cu muste mai usoare. si io am un bat 5/6 pfluegger cam de 5 ori am folosit in primele 2 saptamini la inceput de atunci e sus pe dulap....
io cu mintea mea de acum as lua din start un bat de 4/5 pt clean si avat , sau bibi , sau un 4 sau 3/4 pt pastrav si lipan, binen'teles lungimea batului variaza in functie de latimea riului sau piriului unde vreau sa folosesc mai mult...

hauki
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hauki » 10 Ian 2006, 11:15

da,batul e ok atit ca inelul de virf nu trebuia sa fie cu insert(sic),oricum am sa-l schimb.

lanseta vreau sa o folosesc pe Olt,clean,avat,biban iar la pastrav sa caut o clasa mai mica#3-4.

multumesc

clau
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de clau » 11 Ian 2006, 11:33

batul meu e un #4-6.ce vrea sa zica cu asta ?ii intre 4 si 6 deci un clasa 5
sau vrea sa zica ca pot folosi fire clasele 4,5si 6.daca ii asa care ma sfatuiti sa-l folosesc?

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 12 Ian 2006, 00:53

clau, in cazul tau, poti folosi un snur de clasa 4,5 sau 6, in functie de cum vrei sa pescuiesti (finetze, distantza etc). In general, betelke de musca se preteaza la mai multe clase au inscrise doua clase (de ex. 4-5, 5-6).
Multi considera ca o lanseta cu 2 clase inscrise pe ea se refera la snur DT (clasa mai mica) sau snur WF (clasa mai mare).
Pentru ce pescuit este in romania, cred ca poti pune un snur clasa 5 daca mergi si la clean, biban etc. Daca nu, ramai cu snur de 4. Cel mai indicat ar fi sa incerci batzul cu fire din cele trei clase, si astfel o sa poti sa iti dai seama cu care se incarca cel mai bine.
Parerea mea...
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Scrie răspuns