aripile la uscta,smoc parasuta

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdans
senior
senior

aripile la uscta,smoc parasuta

Mesaj de bogdans » 11 Iun 2009, 18:11

Ce parere aveti?aripile sunt pentru a le vedea pestele sau pescarul?
..ca si la parasute..nu m-am gandit niciodata la utilitatea smocului de polipropilena sau CDC (sau alte materiale) decat ca si flotabilitate(si suport hackle)..dar m-am gandit la culoare sa nu aiba vreo...nepotrivire cu restul mustei..cu modelul de musca si ceea ce vrei sa imiti,adica sa nu fie strident
...si la un moment dat imi zice Miky (ii povesteam de niste parasute de-ale mele care le-am folosit pe ape repezi fiind mai vizibile,cu fulg alb,ca n-a mers la ele,si ma gandeam ca fulgul ar fi de vina) ca pestele nici nu vede fulgul tau de la parasuta..si am stat sa ma gandesc..si intr-adevar..daca hackle-ul e destul de consistent pestele n-are nici o treaba cu ce pui tu in varf la parasuta,poate sa fie rosu,verde,alb,galben
Ma gandesc acum si la aripi in sensul asta la uscate..eu nu-mi fac uscatele cu aripi din ..lene sa zic,...si am prins,asa ca nu ma mai gandeam sa le fac si aripi...si mi s-a zis ca e mai mult o chestie estetica..,ok..le vede pestele sau nu? si ce importanta vi se pare ca au ele pentru pescar in detectarea mustei pe apa,ajuta? (ca eu cum stau cam prost cu castingul ma gandesc la aripi doar ca sa am vizibilitate mai buna asupra mustei..mi se-ntampla sa lansez imprecis si la un hackle inchis si mizerii pe apa,musca mica nu prea o deosebesc de mizerii)
Pe ape oglinda cu scurgere lenta nu se pune problema de detectare a mustei dar pe rauri rapide chiar mi-ar folosi sa-i trag la un March Brown niste aripi mai inalte si mai grizzly..sau cand o veni vremea sa dau cu dinalea negre de gunoi..pai in curent n-am nicio sansa sa le urmaresc,tre sa urmaresc toata oglinda apei si daca vad vreo saritura sa intep(chit ca poate iese dupa alta musca 2 metri mai incolo,e singura sansa)

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 05 Iul 2009, 06:36

Pestele vede doar ce pluteste pe apa, vede piciorusele ganganiei si dara lasata de coada, daca nu e emerger...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 06 Iul 2009, 14:50

Bre Rioane mai traiesti ? :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Iul 2009, 12:52

pe o apa lina vede multe, pe o apa rapida vede putine. trebuie sa te adaptezi in consecinta si sa folosesti asta in avantajul tau.

Scrie răspuns