ajutor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
ajutor
cat am fost student am pescuit mult la musca,dar numa la clean si pastrav.
acu m-as baga si la o marla un avat,ceva mai spectaculos.la clean am o varga clasa 4/5.
ce clasa ma sfatiuti sa achizitionez pt stiuca si avat?
acu m-as baga si la o marla un avat,ceva mai spectaculos.la clean am o varga clasa 4/5.
ce clasa ma sfatiuti sa achizitionez pt stiuca si avat?
deci #8
adevarul e ca ar merge si un #10 daca dadeai cu streamere relativ mari si prindeai numai avati mari (la stiuci evident e bun) ...
dar ma gandesc ca vrei sa o dai cu streamere de 3-8cm la avati , si cu streamere de max 15cm la stiuci , cu astea te descurci cu o scula de #8 (fast sau ultra fast)

adevarul e ca ar merge si un #10 daca dadeai cu streamere relativ mari si prindeai numai avati mari (la stiuci evident e bun) ...
dar ma gandesc ca vrei sa o dai cu streamere de 3-8cm la avati , si cu streamere de max 15cm la stiuci , cu astea te descurci cu o scula de #8 (fast sau ultra fast)

Se poate. Odata ce ai invatat cat de cat sa lansezi nu vei avea probleme pana in 15m (in prima faza) cu o varga #4/5. Situatia se va schimba oarecum in conditii de vant tarisor din fata si, mai ales, daca vei folosi snururi sink sau intermediare pentru a pescui la adancimi (mai) mari.bogdans scrie:La streamere pe carlige de 12-10 maxim 8 cu marabou si nelestate(sau doar cu ochi metalici ca lest ) se poate lansa cu clasa 4/5? Marabou-ul se incarca cu apa si se mai ingreuneaza mult carligul?
N.B. in zilele fara vant sau cu vant slabut mie-mi place sa folosesc la biban o varga #3 pentru streamerele de care spui tu. Nu e chiar floare la ureche sa ajung la 18-20m distanta dar chiar se merita pentru placerea pescuitului cu o astfel de varga si in special a drill-urilor.