totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

totul despre Delta

Mesaj de deltaic » 17 Mai 2011, 20:51

Traditia auto- impusa localiza prima iesire pe la inceputul lunii curente dar este bine si acum ,decat deloc...Delta,cum o stiti cei care mergeti in zona,ramane braconata al naibi de intens,pe apa(orice specie de peste) ,in aer(fazani de ex.) si pe pamant(mistreti si cam tot ce se poate manca).Munceau baietii de mama focului cu descurcatul plaselor mai ceva ca in sezon,cine sa-i controleze cand autoritatile nu-si vad capul de treburi.Nu mai intru in amanunte, una peste alta a fost o iesire icerdibil de reusita cu foarte multe capturi.Toate stiucile inoata acum in zonele de bastina cu gandul la experienta traita. "Regina balului" de data asta a fost de departe sliderul Salmo SD 5S GT,restul,cu ce am dat au prins sporadic. Sa nu uit,mi-am uitat gripul acasa si am imprumutat un grip marca "Energofish",gresala pe care promit sa nu o mai repet.

sherbamont
veteran
veteran
Mesaje: 556
Membru din: 03 Noi 2009, 11:21
Localitate: bucuresti

Re: 2011>prima delta<

Mesaj de sherbamont » 18 Mai 2011, 06:49

deltaic scrie:Traditia auto- impusa localiza prima iesire pe la inceputul lunii curente dar este bine si acum ,decat deloc...Delta,cum o stiti cei care mergeti in zona,ramane braconata al naibi de intens,pe apa(orice specie de peste) ,in aer(fazani de ex.) si pe pamant(mistreti si cam tot ce se poate manca).Munceau baietii de mama focului cu descurcatul plaselor mai ceva ca in sezon,cine sa-i controleze cand autoritatile nu-si vad capul de treburi.Nu mai intru in amanunte, una peste alta a fost o iesire icerdibil de reusita cu foarte multe capturi.Toate stiucile inoata acum in zonele de bastina cu gandul la experienta traita. "Regina balului" de data asta a fost de departe sliderul Salmo SD 5S GT,restul,cu ce am dat au prins sporadic. Sa nu uit,mi-am uitat gripul acasa si am imprumutat un grip marca "Energofish",gresala pe care promit sa nu o mai repet.
Salut.
as vrea si niste poze

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 18 Mai 2011, 17:21

se rezolva !

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 16 Iun 2011, 21:16

Si a doua delta s-a dovedit la fel de fructoasa.Fara capturi deosebite,max. 2,6 kg ,dar cu frecventa mare.Zona Olguta-Sontea-Baclanesti-Fortuna,in ciuda pescuitului excesiv inca mai are peste. Din pacate majoritatea pescarilor si "sportivi" si industriali opresc peste indiferent de dimensiune si cantitate. Am vrut sa merg pe incinta de la Periprava dar cum am retineri in privinta pescuitului pe incinte m-am abtinut. Ramane pe data viitoare. Peste 2 saptamani vreau sa merg in zona Matita-Polideanca si incinta amintita.

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 188
Membru din: 09 Dec 2009, 15:45
Localitate: bucuresti

Mesaj de c.catalin » 17 Iun 2011, 10:11

salut,
si eu sunt interesat de zona matita, sa scrii ceva impresii ...

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 17 Iun 2011, 16:50

Anul trecut in zona Matita-Polideanca-Dolhea,Babina-Lacul Dracului,am avut niste partide absolut fabuloase. Zona este controlata de Raduta si se plateste o taxa de 30 ron. Chitanta se elibereaza de Asoc. Zimbrul si sunt niste chitante aburite cam cum primeai de la cizmarie prin anii "80.Asta e! Trecand peste asta zona este foarte buna. In mai am facut o incursiune si apa nu arata ok. Sper ca pana la sfarsitul lunii sa se curete.Oricum in zona Lacul Dracului apa este mai tulbure de obicei. La inceputul lunii iulie voi face o descriere a partidei de atunci.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 30 Iun 2011, 19:48

A treia delta a fost ,de fapt, pregatirea celei de-a patr-a iesiri care are loc saptamana viitoare(A.M.R.- 7 zile). Pacat de solunar ca l-am ratat. Varful este pe 1-2 iulie.La cum muscau avatii promitea... Am facut o incursiune pe Vacaru dar zona nu prezinta interes deocamdata. Zone interesante au fost la Baba Rada,dar te inebunesc barcile si pe Dunarea Veche>intersectia cu Sulina.Uimitor este destul de putina lume in delta. Nu am stat decat 1 1/2 zile.Voi revenii cu relatari fierbinti din zona de conflict.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 13 Iul 2011, 09:10

A patra delta a fost cea mai slaba iesire din ultimii 5 ani. Stiuci la limita masurii, spre marlita mai mult. In 6 zile abia am reusit sa prind vreo 6 buc.sarite de 1 kilogram -restul sub. In schimb ,capturile de biban au excelat cu exemplare de 1/2 kg. si chiar cu 2 buc de 800-900 g. Am reusit sa prind 2 bibani odata fiecare agatat de cate un brat al ancorei. Zonele de pescuit sunt mult limitate din cauza apei tulburi si a vegetatiei bogate. Zona Matita-Babina-lacul Dracului-Polideanca si toate lacurile in zona sunt improprii pescuitului.Apa are o culoare verde,este tulbure si nimeni ,nici chiar lipovenii nu mai stau in zona. Probabil in toamna lucrurile se vor normaliza.In zona Olguta-Sontea apa este tulbure, pescari de rapitori destul de putini in schimb multi pescari la stationar. In lacul Fortuna sunt zone cu apa limpede vegetatia rezonabila dar stiucile apatice.Capturi rare si mici. La fel este situatia si pe Baclanesti. Spre mirarea mea canalul Razboinita este practicabil,limpede si aici am reusit cele mai multe capturi. Mai rar vezi canalul asta vara neacoperit de vegetatie. Ligheanca este plin de scule aiurea puse si are foarte multa vegetatie.Nu am pescuit aici si nici pe Vacaru, am fost doar in recunoastere.
Lacul Trei Iezere are apa limpede dar,brusc, a explodat vegetatia si accesul a devenit foarte dificil. Nu am avut nici un un tzac. Am pescuit cu cei 2 baietii mei si senzatia ca predau stafeta este foarte placuta.Pe zi ce trece devin tot mai pasionati de pescuit de natura in general si de protejarea zonelor salbatice atat cat se mai poate date find conditile actuale.
Cam asta a fost in mare cea de-a patra iesire in delta. Mai am o singura problema ramasa nerezolvata. Am schimbat uleiul si filtrul la unul din motoare (9,9 cp.) si nu stiu de ce pierde ulei pe la evacuare,nu mult dar constant,are careva idee ce poate fi si mai ales cum se poate rezolva?

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 25 Iul 2011, 21:19

A cincea iesire a fost in sudul extrem al deltei.Zgandarit de un subiect de pe forum despre pescuitul la mare,am fost la periboina.Chefalii s-au cam lasat asteptati,nu am prins decat cativa.Apa marii a avut variatii zilele trecute de 5*C.De ieri marea a inceput sa fie agitata.Am mai pescuit pe Sinoe biban si pe canalele din jurul periboinei stiuci.Ce am mai pescuit zilele astea nu se potriveste cu acest forum. Doamne frumoasa-i delta! deja mi-e dor de ea.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1238
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Mesaj de deltaic » 02 Aug 2011, 20:45

Pentru joi (a sasea iesire)am luat o hotarare ce-ar putea sa ma coste>incep pescuitul fara spin la ac sau ancora<.Doamne ajuta!

Scrie răspuns