totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de deltaic » 17 Iul 2012, 18:53

Haralambie ! Vulpe batrana ! Te-ai reactivat? Cu delta cum stai ? Sa inteleg ca facem un drum impreuna prin Septembrie.

haralambie
junior
junior

Mesaj de haralambie » 19 Iul 2012, 06:21

@deltaic ca sa citez un prieten: "eu nu exist"
pe ~~~

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 25 Iul 2012, 08:46

Cum era si firesc,perioadele bune de pescuit sunt intotdeauna inainte sau dupa ce am fost. Dunarea in scadere vertiginoasa(ieri am vazut ca crescuse 3 cm),caldura excesiva,explozia vegetatiei,a limitat serios accesul spre multe zone. Destul de putina lume la pescuit si putini turisti in general.Probabil in luna august situatia se va schimba. O actiune rapida a autoritatilor a facut ravagii in randul celor ce braconau cu setci noaptea. O picatura intr-un ocean dar,tot este ceva.
Zonele colindate de noi s-au schimbat destul de mult intr-o perioada scurta. Pe Garla lui Iacob apa este destul de limpede, dar accesul spre Visina a devenit aproape imposibil. Alexina incepe sa se umple de vegetatie,Ficlixina la fel. Razboinita,tulbure,plina de zarzavat,incepe sa nu mai prezinte interes. Accesul spre si dinspre Sontea devine foarte greu. Nici canalul spre Baclanesti nu mai este practicabil. Catavaia si canalul magistral Pardina(Stipoc) sunt zone unde se poate pescui. Sontea si Olguta sunt tulburi.Pe canalul Vacaru se circula cu dificultate din cauza unor copaci cazuti.Lacul Vacaru este incredibil de limpede si plin de sperante , chiar daca vegetatia a ajuns la 25 cm de suprafata apei.Ligheanca nu ofera surprize si bradisul incepe sa-l acapareze. Lacul Fortuna a format binecunoscutele insule de bradis,apa este destul de limpede dar,peste s-a prins rar. Pe Cazanele mai bine se evita accesul.Trei Iezere pare un lac lipsit de viata,nu am auzit sa se fi prins ceva in zona. O zona interesanta este Matita,Polideanca,Dolhea,Balbere,in fine,toate baltoacele din zona.Inca se poate naviga(ceva probleme pe Dolhea si Sfistofca)si, in ciuda faptului ca acolo nu am reusit sa capturam ceva,zona este deosebit de activa. Am plecat acasa cu senzatia de neimplinire ca nu am mai alocat o zi pescuitului in aceasta zona. Lacurile Cuzmintii incep sa arate ca o pasune,la fel si Lacul cu Ciulini. Pe Cruhlic nu se mai poate trece.
Am fost socat sa aflu ca in zona Cernovca-brat Chilia s-a impus o taxa de pescuit pe zi de 50 ron.O informatie neprobata de mine dar,cu puternica tenta de adevar. Din pacate acolo "baietii destepti"au creat stat in stat.
Toti cei ce au participat la escapada asta au avut parte de ceva capturi mai mari sau mai mici, mirosim a peste. Unii chiar a strapi(se stiu ei).Cu ceva peripetii,ce vor face amintirile mai frumoase,sper ca toti s-au simtit bine.

>haralambie< te astept la viitoarea iesire.Daca mai scade mult apa,incintele ne mananca!

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 25 Iul 2012, 21:09

deltaic scrie: ...
Toti cei ce au participat la escapada asta au avut parte de ceva capturi mai mari sau mai mici, mirosim a peste.
...
...sau mai mici!

"Doctorul Barbillon, în vestita lui carte „Cum se poate prinde peştele mic cu unelte mari”, face următoarele precizări..."

:P
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 25 Iul 2012, 21:14

da... modifici post-ul in maxim 10m sau te-ai fript...
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 25 Iul 2012, 21:20

gsteph1968 scrie:da... modifici post-ul in maxim 10m sau te-ai fript...
kk forum.
voiam sa pun o poza, si sa testez diacriticele. "lipoveanul hoț" vs. "lipoveanul hot" :D :D :D

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 26 Iul 2012, 09:03

Va salut pe toti! Foarte interesant topicul,dar nu pescuieste nimeni la salau?

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 26 Iul 2012, 09:16

>Lostrita< Au fost 3 temerari care au incercat si chiar reusit ceva capturi. In prima parte a sejurului eu m-am ocupat de probleme administrative si de bunul mers al lucrurilor.In a doua jumatate a perioadei am reusit sa merg la pescuit cu adevarat(in stilul meu).

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Iul 2012, 09:46

...am revenit :headbash:

Noah, greu de adaugat detalii in plus la ceea ce a rezumat foarte corect, deltaic.
Am avut marea placere de a pescui alaturi de toti cei prezenti la eveniment, nu cu toti odata... :)
"Lipoveanul Hot" sau "Hotz" (dupa caz) :) gazda excelenta alaturi de sotie care ne-a imbuibat cu bucate alese, dupa preferinte.
Am avut onoarea sa-l cunosc pe Homer (leopardul de zapada), un tip de toata isprava. Are un ras molipsitor...:)

:respekt:, tuturor!

Cateva poze: https://picasaweb.google.com/1093597966 ... taJuly2012

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 26 Iul 2012, 12:31

Excelente pozele 8)
Imi permit sa "fur" una din pozele tale D_ali pentru a imparti si cu altii frumusetile Deltei. :bere:

Misto batul ala de fibra :wink:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Scrie răspuns