In primul rand slaut tuturor. Am tot citit pe acest forum de ceva vreme incoace si am incumetat intr-un final sa ma si inregistrez aici.
De cateva luni bune am inceput sa merg la spinning. Am o lanseta de clean si una de stiuca, Cel putin asa am inteles de unde le-am cumparat. Am pierdut ceva voblere, rotative si shad-uri (gume). Dar am prins o singura data pe o balastiera aflata de la un... concetatean. Am fost singur el avand probleme de sanatate.
Fiind capturi mici, am avut placerea sa o eliberez pe prima si apoi pe urmatoarele 3 sa le pierd in agataturi. Oricum le-as fi eliberat fiind de maxim 20 cm. Sincer, as fi retinut doar o captura, oricate as fi prins in acea zi. Placerea de la spinning nu se compara cu cea de la stationar.
De ce acest post? Pentru ca de cel putin doua luni daca nu si mai mult, am tot batut in lung si-n lat cat mi-a stat in putinta, Neajlov-ul, Argesul si foarte putin din Sabar. Chiar ieri am fost iar pe Arges, in aceiasi zona in care cu o zi in urma am avut 4-5 "ciocane". Dar, fiind putin mai scazut decat ziua precedenta, si fiind rau... pe aceleasi shad-uri / jiguri, nu am avut nici o miscare.
Normal, este rau si nu poti prezice cand si cum.
Fiind novice, as vrea sa incep sa si prind, nu conteaza ce. C&R cel putin dar sa prind. Sa miste ceva si la voblerele, gumele sau nalucile care le arunc in... rauri.
Daca este vre-un impatimit care doreste o iesire zilele urmatoare, as fi mai mult decat incantat.
Am fost si pe balastiere, si la baraje, si in localitati, insa Neajlovul a fost mai mult decat scazut in ultimele luni, ori prea limpede, Argesul la fel, iar celelalte locatii nu au oferit nimic sau... eu am fost de vina cu alegerile proaste de incepator.
Am reinceput in 2019 pescuitul la stationar iar anul acesta, cu 2-3 luni in urma am descoperit spinning-ul. Nu pot sa spun cat de mult imi place.
Avand si probleme mari de sanatate si handicap, sincer, iesitul la spinning mi-a adus mai multe beneficii decat as fi crezut vreodata. Fiind impotriva medicamentelor, dar avand o problema mare recenta, prin iesitul la spinning am reusit sa scap de multe dureri noi...
In fine... Bucuria de a prinde ceva este mai mare decat de a sta in casa si a vedea orice mizerie de la tv, nu ca m-as uita la asa ceva

Poate gasesc aici o inspiratie sau nu in ale spinning-ului.
Oricum, pana acum, am vazut destui oameni corecti in acest sport, chiar daca si cu retinere de bun simt, dar si sportivitate si dorinta de a mai putea merge si in anul urmator.
Ma doare cand vad mizeriile care exista in tara noastra, dar daca nici filme clare pe youtube nu fac ceva, atunci cine?
Insa, abandonul inseamna ca cei nocivi castiga. Daca vor exista mereu voci si fiinte care vor tine cu natura, atunci mai exista o speranta. Cat ar fi de mica.
Multa sanatate si... fir intins! Nu sunt cu astfel de superstitii dar stiu ca multi tin cont de vorbe... Respect dorinta celorlati asa cum vreau sa fiu si eu respectat.
P.S.: Anul acesta, prima data in viata si pana acum singura data cand am prins crapi (si peste 10 buc. pe o balta privata), unchiul meu care nu este pescar mi-a urat... bafta dupa primul peste. Si ce credeti? Atunci am prins cel mai mult

Ca am facut eu in felul meu este altceva, dar bunul simt primeaza.
Sanatate inca o data si sper ca voi gasi aici, cel putin novici ca mine, doritori de iesiri la o partida de spinning.
As fi vrut sa ies pe Snagov duminica... adica deja astazi, dar la cate am citit pe aici si la ce mi s-a spus de la stiri, parca nu as risca o cearta cu politia sau cu alti inchisi la minte...
As face o iesire ori pe Arges ori pe alt rau sau chiar balta, dar sa fie una cu macar un "ciocan" adevarat