Cum cantarim pestele fara sa-l ranim
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Cum cantarim pestele fara sa-l ranim
Salut
Am urmatoarea problema ... ranesc exemplarele mari in momentul cantaririi ... si cum imi place sa le eliberez ... imi dau seama ca rana provocata este cale de acces pentru diferiti agenti patogeni.
Intrebarea este daca exista o solutie viabila pentru pescarul de spining sa isi cantareasca capturile si in acelasi timp sa le elibereze in stare buna sau trebuie sa ma reprofilez si sa ma multumesc sa masor exemplarele mai mari ...
Am urmatoarea problema ... ranesc exemplarele mari in momentul cantaririi ... si cum imi place sa le eliberez ... imi dau seama ca rana provocata este cale de acces pentru diferiti agenti patogeni.
Intrebarea este daca exista o solutie viabila pentru pescarul de spining sa isi cantareasca capturile si in acelasi timp sa le elibereze in stare buna sau trebuie sa ma reprofilez si sa ma multumesc sa masor exemplarele mai mari ...
Re: Cum cantarim pestele fara sa-l ranim
hai bre ca am mai discutat astauser_chior scrie:Salut

Ilie nu ii mai da idei, ca asta prinde pesti mai mici decat greutatea saltelei si apoi ma pune sa calculez cu integrale si alte cele, lasa-l asa

-
- junior
-
- junior
Re: Cum cantarim pestele fara sa-l ranim
Vanitatea mea se masoara in kilograme nu in centimetriipikeman scrie:hai bre ca am mai discutat astauser_chior scrie:Salut
Intrebarea este daca exista o solutie viabila pentru pescarul de spining sa isi cantareasca capturile si in acelasi timp sa le elibereze in stare buna sau trebuie sa ma reprofilez si sa ma multumesc sa masor exemplarele mai mari ...de acu ii cantarim cu centimetru
![]()
Ilie nu ii mai da idei, ca asta prinde pesti mai mici decat greutatea saltelei si apoi ma pune sa calculez cu integrale si alte cele, lasa-l asa

Da Marius,stiu ca sunteti pescari de spinn
dar mai stiu ca nu mai faceti plimbari lungi ca pe vremuri,v-ati ramolit
si o ardeti pe sub baraj asa intr-o suta de metrii.
Acum serios,nu e neaparat nevoie de saltea,dar o chestie asemanatoare ,gen juvelnic,mototolit si bagat in buzunarul de la spate eu zic ca e ok.
Ca idee,si eu am asa ceva:
http://www.xxx.ro/sac-pentru ... 0e78a1da3e

Acum serios,nu e neaparat nevoie de saltea,dar o chestie asemanatoare ,gen juvelnic,mototolit si bagat in buzunarul de la spate eu zic ca e ok.

Ca idee,si eu am asa ceva:
http://www.xxx.ro/sac-pentru ... 0e78a1da3e
taci ba ca am io sac pt crap ca sa intre balaurii fara sa le iei prea mult mucus sau sa le sara solzii.ii cu fermoar si are 50g cu totu....se face cat un pachet de tzigari cand ii impachetat..plus ca am si spray pt eventualele rani......ilie scrie:Vezi exemplul pescarilor de crap.Au o saltea de primire in care pun pestele si-l pot cantari apoi fara sa-l raneasca.Daca scazi greutatea saltelei,la urma vezi cat o avut si pestele.

Am luat un grip ET cu vreo 50 de lei si are cantar pana la ... parca 11 kile
l-am legat la centura, de rucsac am legat minciocul si astfel ma pot deplasa impotriva curentului prin rau cand spinneresc. Am toate la indemana. Prind, scot-cantaresc, ma felicit si apoi eliberez.
Gripul e cel mai elegant mod de cantarire, Si mai e si ergonomic
l-am legat la centura, de rucsac am legat minciocul si astfel ma pot deplasa impotriva curentului prin rau cand spinneresc. Am toate la indemana. Prind, scot-cantaresc, ma felicit si apoi eliberez.
Gripul e cel mai elegant mod de cantarire, Si mai e si ergonomic