Week-endul trecut am fost pe Timis. Apa era mica, dar am gasit o portiune pe un mal abrupt unde apa avea vreo 3-3,5m. De sus puteam sa vad cleni mari (peste 2kg zic eu) plimbindu-se la suprafata apei. Am dat cu tot felul de voblere prin fata lor, am pus peste mic ...... nimik.
Cum as putea sa-i fac sa fie interesati?
Clean mare pe Timis (linga Timisoara)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Clean mare pe Timis (linga Timisoara)
Nick_tm scrie:Week-endul trecut am fost pe Timis. Apa era mica, dar am gasit o portiune pe un mal abrupt unde apa avea vreo 3-3,5m. De sus puteam sa vad cleni mari (peste 2kg zic eu) plimbindu-se la suprafata apei. Am dat cu tot felul de voblere prin fata lor, am pus peste mic ...... nimik.
Cum as putea sa-i fac sa fie interesati?
Incearca cu-n popper. Asa am patit saptamana trecuta pe Siret. Dupa ce am dat cu rotative,oscilante,voblere am pus un popper si am avut cel mai frumos atac. Pana acum nu am mai prins clean la popper.
La fel am "patit" si eu...am fost pe langa Peciu Nou si vedeam "submarinele" cum se miscau agale. Urmarind valurelele facute de unii la suprafata, am prins momente cand am lansat "la botul" lor, dar fara rezultat. Probabil ca aveau destula hrana prin jur, incat sa-i intereseze chestiile exotice ce picau in jurul lor.
La fel si ieri, nici un atac, desi unul a trecut la nici 2 m de mine, am incercat cu 3 tipuri de voblere, cu rotative, plastice, dar degeaba. Pestii mai mici se hraneau la suprafata apei, cu musculite...dar daca nu am avut scule de muscarit, degeaba
La fel si ieri, nici un atac, desi unul a trecut la nici 2 m de mine, am incercat cu 3 tipuri de voblere, cu rotative, plastice, dar degeaba. Pestii mai mici se hraneau la suprafata apei, cu musculite...dar daca nu am avut scule de muscarit, degeaba

Pt cleni mari incearca voblere de 4-5 cm, mai "grasute" cu bataie mai larga, ca exemple Balzer Monster Perch, Rapala Shallow Shad Rap Silver, in astea eu unu am mare incredere.... binenteles sunt si multe alte voblere eficiente ...
Incerca sa nu fii vazut .... oricum sunt zile in care nu vor sa traga la nimic ....
Incerca sa nu fii vazut .... oricum sunt zile in care nu vor sa traga la nimic ....
cand nu merge la vobler, incearca la rotativa sau oscilanta.
vibratia si flashurile metalice il atrag.
vibratia si flashurile metalice il atrag.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Esti sigur ca erau cleni?Am fost de cateva ori cu barca prin zona Peciu(mai exact intre Parta si Peciu) dar pe la suprafata nu am vazut decat "V"-euri facute de avati cam la 1 kg care umblau de obicei cate doi si intradevar nu aveau pofta de nimic din ceea ce le puteam oferi(voblere de toate felurile,twistere si altele).Tot ce am prins au fost cativa cleni dar nici unul mai mare de 500 gr.