Ce am eliberat astazi ...

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 04 Aug 2011, 15:09

Razvan V. scrie: Vledyx cunosc situatia asta :)) Pestii se duc... Andrei tu sti, acolo mai sus de CAP, pe vale, am intalnit mai demult un batran cand eram la pescuit cu un coleg si intrebam ca o prins ceva la care el "vreo 30 de babusti", iar la intrebarea unde is.... "in ranita"
Acolo pe vale n-au nicio sansa pestii :lol: Ca in vestu salbatic, paraul ala e ca un tren atacat din toate partile de indieni (fara nicio conotatie xenofoba). Si eu imi aud "No, unde-s pestii?" de fiecare data cand ma intorc de la pescuit. :D Asa sunt ei invatati, n-ai ce face.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 04 Aug 2011, 15:17

Batranii astia is de vina, dar intr-un fel nu is nici ei de condamnat. Imi povestea bunicu' ca pe vremea cand era el copil pleca de acasa cand punea strabunica apa de mamaliga si venea cu peste, dar si era peste... La fel si tata imi povestea cum prindea peste cu nailon pe sticla... Acum...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 04 Aug 2011, 15:37

Pai in primul rand se pescuia aproape exclusiv la stationar. Cu cateva exceptii (o data la 4 ani cand le e foame pestilor rapitori) pescuitul cu momeala naturala produce mai mult peste decat pescuitul la artificiale. Pe urma oamenii isi aduc aminte doar partidele in care au prins, celelalte nu prea raman in memorie... si s-ar putea ca si pestii sa fi devenit mai greu de prins: aia care au fost mai sensibili la zgomote de exemplu au scapat de tigaie si au facut mai multi pui care sa le mosteneasca simturile mai ascutite decat aia care au ajuns de tineri pe masa din bucatarie :D Sau poate ca sunt mai putini pesti pur si simplu.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 04 Aug 2011, 16:02

Tind sa cred ca sunt mai putini pesti pur si simplu

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 04 Aug 2011, 16:20

sigur sunt mai putzini pesti... mai multa poluare... mult mai multzi pescari care au mai mult timp de pescuit pentru ca viatza nu mai e asa grea ca altadata....
permisul de pescuit ar trebui sa fie mai scump si mult mai greu de obtzinut si controalele mult mai dese si mai severe.

parerea mea.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 04 Aug 2011, 16:32

Adi G scrie:...
permisul de pescuit ar trebui sa fie mai scump si mult mai greu de obtzinut si controalele mult mai dese si mai severe.

parerea mea.
...cred ca ar fi suficient doar partea cu controalele
...daca s-ar respecta legea ,dimensiuni , cantitate , scule de pescuit...ar fi OK
...parerea mea :D

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 04 Aug 2011, 16:36

Adi G scrie:sigur sunt mai putzini pesti... mai multa poluare... mult mai multzi pescari care au mai mult timp de pescuit pentru ca viatza nu mai e asa grea ca altadata....

parerea mea.
De aceasi parere ca Radu, controalele ajung. De la inceputul anului pana acum nu am vazut pe nimeni, desi domnu de la AJVPS mi-a spus ca va veni in control. Oricum noi suntem mici, adevaratii "nasi" is acolo sus...

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 04 Aug 2011, 16:37

8 cleni si 2 bibani....

P.S:Langa mine pescuia un copil de vreo 12 ani.La fiecare clean prins ma striga:Domnu' nu aruncati inapoi pestele,dami-l mie....nu i-am dat nici un peste! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Imagine

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 04 Aug 2011, 16:40

lool. good job . :)

p.s. poate l-ai suparat asa tare pe baietelu ala ca da cu niste dinamita dupa ei diseara :D

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 04 Aug 2011, 16:43

cu parere de rau,nu mai prind clenii de alta data....clean peste 1 kg incepe sa devina amintire demult apusa.... :( :(
Imagine

Scrie răspuns