Ovidiu, nu e nici "cam corect" si nici "cam fara replica" ...ovidiu14 scrie:refritor la acesti pesti subdimensionati am discutat acum cred ca 2 ani cu cineva indreptatit sa-mi dea un raspuns
si m-a linistit repede
sunt din acvacultura , practicata pe concesiuni , punct
acolo nu intervine dimensiunea minima
...
e si cam corect si cam fara replica

Comerciantii au obligatia legala de a face urmatoarele mentiuni cu privire la provenienta pestelui oferit la vanzare:
- tara de origine
- acvacultura sau pescuit (unii comercianti folosesc termenul "captura")
Daca sunt corecte cele afirmate de AdrianSB si pe eticheta scrie "Pescuit Romania" inseamna ca strapazanii provin din pescuitul practicat intr-un bazin piscicol natural si nicidecum dintr-o amenajare piscicola (vezi definitia) ... Iar daca dimensiunile exemplarelor sunt sub limita minima stabilita prin lege atunci respectivul comerciant NU avea dreptul sa-l achizitioneze si sa-l puna in vanzare.
AdrianSB - iti sugerez sa depui la sediul celei mai apropiate sucursale ANPA o sesizare scrisa insotita de pozele doveditoare (ai grija sa ai cate 2 exemplare din fiecare document depus si CERE-le imperativ sa-ti treaca pe exemplarul pe care-l vei pastra nr. sub care au inregistrat sesizarea si sa-ti aplice stampila)