Astazi ati prins?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Aug 2007, 08:45

leoionut scrie:
tudor scrie:10x1,5=15kg de stiuca.

E de ajuns sau mai esti flamand ? :evil:
Pt 3 pescari cred ca este rezonabil si de bun simt 15 Kg.(adica 5 Kg de pescar).
Tu cu cate Kg de peste vii acasa dupa o partida de pescuit?
PS: Desi as pescui in fiecare zi peste mananc cel mult o data pe an.
Nu ma intorc cu nimic acasa. Pescuiesc pentru ca-mi place aceasta activitate nu ca sa pun ceva pe masa. Cand ma duc sa joc tenis tot la fel. Dupa ce plec terenul ramane asa cum l-am gasit. :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 28 Aug 2007, 10:27

adi, de curiozitate, prietenul tau nu s-a mai dus la peste din cauza taranilor aia doi ?

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 28 Aug 2007, 10:38

tudor scrie:
leoionut scrie:
tudor scrie:10x1,5=15kg de stiuca.

E de ajuns sau mai esti flamand ? :evil:
Pt 3 pescari cred ca este rezonabil si de bun simt 15 Kg.(adica 5 Kg de pescar).
Tu cu cate Kg de peste vii acasa dupa o partida de pescuit?
PS: Desi as pescui in fiecare zi peste mananc cel mult o data pe an.
Nu ma intorc cu nimic acasa. Pescuiesc pentru ca-mi place aceasta activitate nu ca sa pun ceva pe masa. Cand ma duc sa joc tenis tot la fel. Dupa ce plec terenul ramane asa cum l-am gasit. :lol:
eu nu inteleg teoria asta cum ca, "eu fac un lucru si asa e bine si toata lumea sa se ia dupa mine" . Complet eronat, o stiuca la 1.5kg cred ca se incadreaza in dimensiunea legala, asa ca e decizia lui ionut ce face cu ele. Un procentaj de 3.33 stiuci de persoana nu mi se pare un "prapad", daca vrei sa vezi prapad cumpara in delta peste de la pescari si sa vezi ce-ti aduc. Si mai mananca si tu niste peste ca e sanatos ;) , sau daca nu-ti place pestele trebuie sa arati cu degetu?! nu mi se pare deloc corecta atitudinea ta.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Aug 2007, 11:43

Cand pastrezi un peste inteleg. Hai mai pastrezi unul pentru ca nu mananci singur. Dar la 15 kg de stiuca cate persoane trebuie ? Mai ales ca pe primul lui post nu pomeneste ca erau trei pescari.
Oricum 5kg de peste de caciula este mult cu toate ca e legal. Poti manca la o masa sau chiar la trei mese 5kg de peste ?

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 28 Aug 2007, 11:46

Pescuitul si vanatoarea sunt unele din cele mai vechi ocupatii umane.Pe masura ce omul a devenit agricultor,n-a mai practicat aceste meserii si le-a trecut la "distractie".
Daca ar fi sa fim intransigenti ar trebui sa boicotam toate magazinele care comercializeaza vanat sau peste,sa nu cumparam de la ei nici hartie igienica,pentru ca nu au idee de C&R.
Dar n-o facem.
Dupa parerea mea asta este iopocrizie.
Eu nu mananc peste nici din conserva,dar daca prind in limite legale imi place sa duc acasa captura.Sunt altii care mananca,nu neaparat de foame,dar pentru ca este prins de mine :wink:
De obicei las pestele prins gazdei,pentru ca in Romania inca mai este saracie iar camerista care-mi face curat in camera nu-i din categoria celor care cumpara de la boutique.
Sunt curios totusi care sunt discutiile pe un site de VANATOARE;ei cum "elibereaza"capturile :? :? :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Aug 2007, 11:50

Ok, aveti dreptate. In cazul asta de ce aud atatea vaite si plansete pentru ca nu prea mai e paste in apele din Ro ? Ok braconierii, ok poluarea dar sunt ei singurii responsabili ?

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 28 Aug 2007, 12:04

Lasa Tudor ca omul avut dreptate, ce a facut a facut legal... pa de alta parte mai bine sai duca pescarii acasa decat braconerii.... chiar daca ma ustura la ochi si pe mine , si vreau sa fiu total C&R-ist cateaodata tre sa supun si eu la nevoile nevastei si sa aduc acasa cate o peste...

pt situatia ca nu prea sunt pesti nu pescarii sunt responsabili , dar nici macar braconerii !!!! tot responsabilitatea o are proprietarul adica asociatia care trebuia sa faca controlul pe apa respectiva !!!!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 28 Aug 2007, 12:06

Pe vremea cand nu era atata braconaj,cand nu se dadea cu curent,cand pentru detinerea unei plase indiferent din ce era facuta erai pasibil de inchisoare si unii au si facut,pe vremea cand se facea control la bagaje la toti turistii care ieseau din Delta si se confisca si masina cu care transportai pestele prohibit,pe vremea de "trista amintire",nu ma plangeam ca nu era peste in Delta.
Cam cu cat crezi ca s-a marit numarul de pescari amatori ca sa se ajunga la "genocidul" la care asistam?
Crezi ca pescarul amator a distrus apele sau cauza principala este in alta parte?
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Aug 2007, 12:13

Imi pare rau ca am deviat de la subiect.
Ma duc si deschid pe Discutii generale un topic cu influenta pescarului sportiv asupra populatiei piscicole, mai ales a rapitorilor. :lol:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 28 Aug 2007, 13:03

meas scrie:Pe vremea cand nu era atata braconaj,cand nu se dadea cu curent,cand pentru detinerea unei plase indiferent din ce era facuta erai pasibil de inchisoare si unii au si facut,pe vremea cand se facea control la bagaje la toti turistii care ieseau din Delta si se confisca si masina cu care transportai pestele prohibit,pe vremea de "trista amintire",nu ma plangeam ca nu era peste in Delta.
Cam cu cat crezi ca s-a marit numarul de pescari amatori ca sa se ajunga la "genocidul" la care asistam?
Crezi ca pescarul amator a distrus apele sau cauza principala este in alta parte?
mai corect de atat nu puteam sa zic nici eu. O fi fost ceashca nebun si merita un glontz si de la mine, insa partea cu pescuitul macar era in regula

Scrie răspuns