Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 25 Iun 2008, 16:15

am iesit eu duminica dupa-masa, am stat cam de la 4.30 pana pe la 8 pe lac , deci cam 3 ore jumate. am luat 20 si ceva de cleni la musca (toti eliberati) si toti pe gandaci, portocalii sau negri. multi dintre ei au fost punctabili iar cei mai mari undeva pe la 28 de cm. am avut multe multe atacuri si destui alti scapati. a fost o relaxare pe cinste. am fost undeva aproape de baraj ca nu aveam timp sa ajung la dealu botii sau undeva mai departe.

ococi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ococi » 25 Iun 2008, 17:55

bondan scrie:am iesit eu duminica dupa-masa, am stat cam de la 4.30 pana pe la 8 pe lac , deci cam 3 ore jumate. am luat 20 si ceva de cleni la musca (toti eliberati) si toti pe gandaci, portocalii sau negri. multi dintre ei au fost punctabili iar cei mai mari undeva pe la 28 de cm. am avut multe multe atacuri si destui alti scapati. a fost o relaxare pe cinste. am fost undeva aproape de baraj ca nu aveam timp sa ajung la dealu botii sau undeva mai departe.
Salut

Daca ai timp si bunavointa sa ma ajuti cu 2 informatii:
- daca dadea cineva la microvoblere la ce culori a luat
- eu vreau sa vin la etapa de campionat de spinning de pe 12-13 Iulie; chestia este ca eu sunt incepator (la clean si pastrav chiar nu am incercat deloc pana acum) si deoarece am probleme cu caldura/ soarele as dori sa ma cazez la una din pensiunile din zona; unul din organizatorii concursului a scris pe site-ul LRS urmatoarele: ,,Cand ajungeti din Huedin in satul Belis mergeti tot inainte spre lac, trecand prin piata, si este un drum ce coboara la lac intr-o zona cu cateva vile. Acolo e zona de campare.,, Ai idee ce pensiuni sunt mai apropiate de acest loc de campare? Macar numele ca pot sa caut detalii de contact pe internet. Mentionez ca eu nu am mai fost pe acolo dar m-au ,,vrajit,, fotografiile cu lacul/ peisajul din jur si chiar vreau sa vin chiar daca ma aleg doar cu niste poze.

Multumiri anticipate pentru raspuns!

Fir intins
Marian Manea (Manu)

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 25 Iun 2008, 18:10

Manu ,sunt pensiuni in zona dar sunt si diferente de tarif/noapte.
Daca imi spui cite nopti si cit vrei sa platesti incerc sa te ajut.
Pensiunile din zona sunt cam la 3-5 km distanta de intrarea pe apa,iar ca preturi 40-90 lei /noapte.
Cea mai apropiata( 2km )pensiune e chiar deasupra locului ce campare si se numeste Casa Albastra unde tariful de anul trecut era de 40/noapte ,alta e in statiune la hotel Fintinele (4 km) si costa 110 dubla +mic dejun.
Mai e vila Meridian de 4 margarete unde costa cam 160 lei/noapte,sau ceva de genul.
Incerc sa-ti fac rost de nr. de tel. sa-ti poti rezerva loc. :wink: :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 25 Iun 2008, 23:04

cu cazarea a raspuns deja vali. referitor la microvoblere nu am vazut pe nimeni la spinning cat am stat eu pe lac. erau doar cativa pescari de stationar cu lansetele cu viermisor la apa :(.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 26 Iun 2008, 09:49

Simbata si duminica voi fi la Dealu Botii

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 27 Iun 2008, 08:00

Pt Pop Vasile
Nu cred ca sonarul te ajuta prea mult pe lac .
Adancimile sunt mari tot timpul apar pesti la diferite adancimi dar daca vrei sa -i prinzi vezi ca ei sunt in cu totul alt loc iar daca te apropii de maluri ca sa-i vezi acolo ei fug si-ti strici singur locul de pescuit.
Eu am mers ani la randul cu sonarul pana cand am ajuns la aceasta concluzie.
Imprumuta unul si incearca..
La dealu botii sunt cateva locuri f bune pentru culisanta si voblerit.

Cel mai bun mi sa parut cel de langa pensiune pe parau mai in coada .
Adancimi 5-7 m si poti incerca la porumb sau la viermusti.
Alt loc foarte bun este paraul florilor de vis a vis de Giurcuta .
Conteaza mult momitul.
Poate ne vedem pe lac eu sunt cu un float albastru si circul de la giurcuta la balcesti.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 27 Iun 2008, 09:52

Multumesc, Adrian.
Voi fi la Dealu Popii simbata la ora 6.30, indiferent de timp ( am si rezervat o camera).
In barca vom fi doua persoane, cu veste de salvare ( cel putin la prima iesire)

Am citit in ultima carte despre spiningul cibernetic ( eu zic ca daca adoptam cuvintul ca si neologism, sa-l scriem cu un singir "n") cam asa: sonarul cu GPS devine indispensabil pe lacuri adinci.
Am cumparat unul cu 520 lei. Nu mi-am permis GPS.
Pretul nu este un capat de lume iar, daca nu l-as fi avut, cred ca il doream.

Despre pescuitul la pluta culisanta de pe mal, am inteles.

Spune-mi te rog, din barca sa dau:
1) cu voblerul cel mai mic si bat ultralight
2) cu rotativa mica si bat ultralight
3) cu Shimanno speedmaster, la pesti mai seriosi
4) la pluta culisanta
sau, 5) sa incerc, pentru prima data, la musca

Sa nu te superi daca pun prea multe intrebari.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 27 Iun 2008, 11:19

Eu la dealul botii am prins bine la musca dar nu am prins mari. Nu stiu daca trebuie sa te iei neaparat dupa recomandarile noastre, fiecare prinde cu ce-i place. Chiar daca as sti ca la vobler as lua mai mari, sau mai mult, probabil tot la musca as da. Nu cred oricum ca are rost sa treci mai sus cu batul de ultralight. chiar daca intra pesti de 1-2-3 kg, nu cred ca ai avea probleme sa-i scoti.

Singura recomandare care o fac cu caldura e sa eviti culisanta. Pacat sa intre pastrav pe viermusi. :)

pes_cj
utilizator nou
utilizator nou

doda pilii - smida

Mesaj de pes_cj » 29 Iun 2008, 22:02

Duminica, 5 cleni la rotativa Mepps 0 sub podul de la Doda Pilii, 5 pastravi la Smida pe coada lacului la aceasi rotativa. Clenii inca nu au urcat la bataie.....

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 30 Iun 2008, 08:12

Clenii inca nu au urcat la bataie :roll: :roll:

Mai urca la anul.... :) :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns