Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adriand
senior
senior

Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

Mesaj de adriand » 16 Iun 2015, 13:14

Vineri si sambata foarte slab si la vobler si la musca .
Cred ca sunt ori la depunere ,ori obositi dupa depunere.
Aproape in fiecare an este la fel in perioada asta.
Poate altii au prins - am vazut cativa care dadeau la porumb ziceau ca au prins.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 17 Iun 2015, 07:53

Adi, ai fost cumva si inspre coada lacului la Smida? Am informatii ca sunt in zona cozii la depunere.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 18 Iun 2015, 02:39

am mers panà la casa de pe mal, deasupra Giurcutei, vom vedea ce se intampla in weekend.
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

DanyB85
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de DanyB85 » 18 Iun 2015, 21:29

Buna
Anul acesta o sa merg mai des la Belis (lac si amonte ) si as dori sa imi fac un permis pentru un an, intrebarea mea care este procedura pentru achizitia acestui tip de permis, se poate plati direct la sediu RNP din Cluj? Daca am acest permis mai am nevoie si de cel eliberat de catre ANPA? Imi cer scuze daca pun cumva intrebari la care s-a mai dat raspunsul insa vreau sa ma asigur ca odata ajuns acolo o sa pot pescui linistit. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 19 Iun 2015, 07:14

Din cate stiu eu trebuie sa ai permis ANPA si apoi sa mergi la RNP sa platesti abonamentul. Cat de mult se respecta asta in practica nu pot sa iti spun. Eu am ajuns la concluzia ca la cate partide reusesc sa fac intr-un sezon e mai convenabil sa platesc taxa de zi.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 19 Iun 2015, 07:23

Dany uite ce trebuie sa faci: daca esti clujean te duci la trezorerie (la parter in curtea finantelor pe Dorobantilor) si platesti o taxa de pescuit de 30 lei pt care ti se elibereaza o chitanta. Chitanta poate fi eliberata de la orice unitate de trezorerie din tara. Chitanta aia sa o ai tot timpul la tine si te duci cu ea pe lac la pescuit. Cand vine (cu barca) agentul RNP (Mircea) care incaseaza taxa , ii platesti pe tot sezonul , daca asa doresti (186 lei cu TVA) si iti elibereaza un bon de casa de marcat pe care il atasezi chitantei trezo. Incolo oricine te controleaza prezinti cele doua dovezi de plata. Unii spun ca chitanta aia trezo trebuie prezentata la ANPA si autentificata prin aplicarea unui timbru judiciar de 2 lei. Parerea mea ca asta e o tampenie pt ca pe cei de la RNP ii intereseaza doar chitanta trezo originala si sa le platesti tariful.

DanyB85
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de DanyB85 » 19 Iun 2015, 17:06

Spetimiu & danone va multumesc pentru clarificari, chiar imi sunt de folos sfaturile voastre. Va doresc un weekend frumos si fir intins pe viitor.
Cu stima
Daniel

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 22 Iun 2015, 08:28

Adrian, am fost duminica la ora 6 dimineata de la pensiunea Dealul Botii pana la coada lacului. Am trecut si de casuta de pe mal - acolo am prins un pastrav la rotativa si amicul cu care am fost, un clean tot la rotativa. Am dat si la voblere fara niciun rezultat. Dupa multa frustare ne-am dus si am dat la rotative mici pe rau pana la confluenta cu Valea Firii. Am prins doar pastraviori mici care au fost eliberati toti. Am incheiat partida pe la ora 1 fara alte capturi. Se pare ca nu prea mai e clean pe Belis, fie ca si-au schimbat comportamentul. De la an , la an , rezultatele sunt tot mai slabe.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 22 Iun 2015, 10:34

Ma bucur sa aud ca inca se mai prind pastravi pe lac.
Cleanul cred ca are un comportament mai ciudat in aceasta perioada. Nu stiu daca a terminat de depus.
Am fost acum 2 saptamani si ii vedeam cum umbla in bancuri la suprafata. Bancul era format in jurul unui clean mai marisor.
Atunci toti clenii pe care i-am prins au fost agatati din exteriorul gurii. Eu banuiesc ca atacul era doar de dragul atacului si nu pentru hranire.
Duminica sper sa fac o iesire.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 22 Iun 2015, 10:53

Am sesizat ca de cativa ani de cand a explodat populatia de babusca ( 2011-2012) , cleanul si-a schimbat comportamentul. Poate ca are hrana din abundenta dat fiind puietul numeros de babusca. Asta ar trebui sa-i priasca numai ca din pacate pentru pescarii de rapitori , i-a scazut interesul pentru naluci. Faptul ca au fost agatati din exteriorul gurii denota ca atacurile sunt determinate de posesiunea teritoriala si nu de necesitatea de hranire.

Scrie răspuns