Daca vrei sa ai conditii optime de pescuit sunt cateva golfuri pe partea stanga , dar cel mai bine se prinde spre coada. Se poate pescui in multe feluri , in functie de ce vrei sa prinzi. Eu practic un soi de pescuit stationar noaptea ( de la 7-8 pana la 4-5 dimineata ) cu vergi de 3.5 metri , plumb culisabil si momeala vie( lipitori, pestisori etc). Stilul e destul de eficient ( 5-10 kg peste pe noapte) cu capturi care depasesc des kilogramul ( clean ). Anul acesta , in septembrie am prins un clean de mai mare dragul (3.5 kg, nici nu stiam ca poate ajunge la asemenea dimensiuni ).
Locul mai e renumit si pentru specia de pastravi de lac -hibrid ( bagata de Ceausescu in anii 80 ) care depaseste usor 10 kg ( doar ca sunt cam greu de pacalit , avand mancare din belsug ).
In ceea ce priveste accesibilitatea , drumul este la fel de prost dar se poate circula pe el ( avand posibilitatea sa ajungi chiar pe lac daca sunt barierele deschise la Vila Cheptanus sau pe malul celalat la dana ).
"Gardienii" sunt practic inexistenti , iar daca apar si incep sa comenteze ( mi s-a intamplat de 2 ori in 10 ani ) ii "inmoi" imediat cu un litru de vin sau ce mai ai pe la tine

Cam asta ar fi despre situatia actuala la lacul de acumulare Poiana Uzului, eu unul te sfatuiesc sa mergi macar odata pe acolo sa vezi cum e si te asigur ca o sa fii impresionat de peisajul extraordinar si de pescuitul foarte bun.