Va salut pe toti cu respect, sunt un tanar pescar de stationar convertit chiar in aceasta vara la rapitor - am prins in Delta, la Crisan, pe Dunare, pe caldurile alea infernale 3 salai potriviti in 20 de minute la o lingurita tip piscot pe care am cumparat-o intr-o doara inainte de plecare (tatal meu obisnuia sa pescuiasca cu asa ceva cand eu eram doar un tanc pentru ca era mare stiucar). Dupa isprava cu cei 3 salai am spus, ca orice debutant, ca ii fac praf si ca scot minim 10

, si urmatoarea zi am aruncat cateva mii bune de lanseuri pana cand, la un lanseu banal, atunci cand adusesem lingura la 50 de cm de mine un nene salau (o fi fost avat, rechin, balena nu stiu) mi-a luat lingura si dus a fost. Firul a plesnit, cu toate ca eu credeam ca ma pot bizui sa scot un casalot cu el, si am ramas cu buza umflata. Inima mi-a fost insa sagetata in acel moment si nu mai vreau sa aud de statul pe mal si privitul plutei

Vreau salai pentru o poza dupa care vreau sa le dau drumul. Atat. Daca se poate sa fac foarte des acest lucru ar fi exceptional.
Am doua intrebari si sper ca voi primi niste raspunsuri ajutatoare.
1. Cum ar arata o combinatie ideala pentru un pescuit la salau (de ex varga 2,70 marca eventual etc fir de 0,20 textil, monofilament etc mulineta marca X etc)?
2. Locuiesc in Ploiesti, dar inca nu stiu spre ce balta sa ma indrept, in judetul Prahova sau chiar spre Bucuresti, in cautarea salaului. Deci vorba lui Niculae catre Ilie Moromete: "Incotro mergem, taticule?"
As fi mai mult decat bucuros daca as primi niste raspunsuri ajutatoare si pana atunci va urez "Fir Intins!" si numai bine
Bogdan