Unde se poate pescui la salau in judetul Prahova?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sosfierbinte
junior
junior

Unde se poate pescui la salau in judetul Prahova?

Mesaj de sosfierbinte » 31 Oct 2007, 00:09

Va salut pe toti cu respect, sunt un tanar pescar de stationar convertit chiar in aceasta vara la rapitor - am prins in Delta, la Crisan, pe Dunare, pe caldurile alea infernale 3 salai potriviti in 20 de minute la o lingurita tip piscot pe care am cumparat-o intr-o doara inainte de plecare (tatal meu obisnuia sa pescuiasca cu asa ceva cand eu eram doar un tanc pentru ca era mare stiucar). Dupa isprava cu cei 3 salai am spus, ca orice debutant, ca ii fac praf si ca scot minim 10 :D, si urmatoarea zi am aruncat cateva mii bune de lanseuri pana cand, la un lanseu banal, atunci cand adusesem lingura la 50 de cm de mine un nene salau (o fi fost avat, rechin, balena nu stiu) mi-a luat lingura si dus a fost. Firul a plesnit, cu toate ca eu credeam ca ma pot bizui sa scot un casalot cu el, si am ramas cu buza umflata. Inima mi-a fost insa sagetata in acel moment si nu mai vreau sa aud de statul pe mal si privitul plutei :lol: Vreau salai pentru o poza dupa care vreau sa le dau drumul. Atat. Daca se poate sa fac foarte des acest lucru ar fi exceptional.

Am doua intrebari si sper ca voi primi niste raspunsuri ajutatoare.

1. Cum ar arata o combinatie ideala pentru un pescuit la salau (de ex varga 2,70 marca eventual etc fir de 0,20 textil, monofilament etc mulineta marca X etc)?

2. Locuiesc in Ploiesti, dar inca nu stiu spre ce balta sa ma indrept, in judetul Prahova sau chiar spre Bucuresti, in cautarea salaului. Deci vorba lui Niculae catre Ilie Moromete: "Incotro mergem, taticule?" :)

As fi mai mult decat bucuros daca as primi niste raspunsuri ajutatoare si pana atunci va urez "Fir Intins!" si numai bine

Bogdan

sosfierbinte
junior
junior

Mesaj de sosfierbinte » 07 Noi 2007, 01:24

chiar nu este nimeni care ma poate ajuta??????

:cry: :cry: :cry: :cry:

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 07 Noi 2007, 07:07

O sa iti trimit un pm azi.

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 07 Noi 2007, 07:14

Despre lansete, mulinete, fire, gasesti mai mult decat suficient pe site. Nu detaliez pentru ca iar se alege praful de topic, fiecare avand argumente pro si contra in domeniul sculelor.
MP cu ce pescui eu.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 07 Noi 2007, 08:20

cred ca salau in jud prahova se prinde in jud calarasi. :D
sotia mea este din ploiesti, dar dupe ce-mi salut socrii...iau o curba larga spre gostile, valea argovei, frasinet, milotina, mai sunt niste balti prin giurgiu....intradevar sari de 100km, dar asta e....
si eu ma intrebam pe (la socri) unde sa pescuiesc...si nu prea am gasit.
am fost odata la balta de la paulesti, si am prins un biban si un cteno de 4kg cu jigul agatat de ceafa... asta e! ghinion...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

sosfierbinte
junior
junior

Mesaj de sosfierbinte » 07 Noi 2007, 23:49

saptamana viitoare o iau spre Calarasi si o sa bat zona aia pana la primavara cand am de gand sa merg pe Razelm. am auzit prea multe lucruri incitante in legatura cu salaii. o sa ma duc sa verific mitul :lol:

va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si va urez fir intins

Barajul Paltinu, de langa Campina, este aproape de mine, extrem de adanc si populat cu nenumarate specii, insa este parca inconjurat de o aura neagra cand vine vorba de pescuit. Nimeni nu prea prinde acolo in schimb povestile despre monstrii ce salasluiesc acolo sunt cu miile. A reusit cineva de aici ceva la rapitor acolo?

FIR INTINS! :P

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Noi 2007, 11:00

am auzit ca la Paltinu', amul trecut, a prins cineva 3 bibani. :wink: Mai pe coada, pe un golf cu niste copaci cazuti in garla!
Sa-ti urez ceva? :D
near the beer

Scrie răspuns