Timisul de Sus

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Serbanel

Timisul de Sus

Mesaj de Serbanel » 27 Mar 2006, 08:59

Fratilor,
am fost in week end la Timisul de Sus, langa Predeal. Vremea inca de iarna, zapada in topire etc. Desi stiu ca e ilegal si imoral (ca tot ce e bun), nu m-am putut impiedica sa nu iau cu mine in portbagaj si o lanseta. Asa ca duminica, timp de 1 ora am dat pe Timis intre cele doua comune, dar am decis dinainte sa eliberez tot ce prind. In felul asta nu aveam remuscari si psihicul imi era OK. Din pacate ptr mine si fericire ptr musiu Salmo Fario nu am prins nimic, desi sunt sigur ca am avut vreo 2-3 trasaturi. Stiu ca in parau sunt si curcubei, asa am auzit. Nu a venit nici un padurar sa ma intrebe ceva, oricum a fost doar o tentativa ptr ca stiu ca pe 1 mai va fi omor pe malurile apei - zeci de brasoveni, sinaieni, ploiesteni si bucursteni vor plimba prin unda limpede sute de linguri, jiguri, rame, viermusi, larve de carabus, boiesteni...noroc ca si pastravii sunt destepti si se ascund bine pana trece nebunia.
Stie careva cam ce regim de pescuti are Timisul (daca exista vreunul), cat e taxa si cam cat de mare se prinde acolo?

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 27 Mar 2006, 11:24

N-ai ratat nici apa asta ??? Pescuitul acolo este interzis.Nu stiu de unde ai habar ca riveranii de acolo pescuiesc.99% merg la ,,gratare''dar se mai gasesc si cativa ,,ramari'' ca tine ........INEVITABIL :x

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 27 Mar 2006, 11:31

Stimate domn, eu nu stiu de unde ai dedus dumneata ca ar fi pescuitul interzis pe Timis. Poate doar mai in amonte de Timisul de Sus sa fie zona interizisa, dar in jos eu am tot vazut pescari in luna august anul trecut. Cred ca tine de AJVPS Brasov unde imi voi face si eu anul asta permis de munte si sa il vad eu pe padurarul care ma va convinge sa nu pescuiesc in conditiile in care am permis de munte pe judet. Daca ne coalizam cu totii, nu vor mai putea in mod abuziv sa pretinda ca zona e interzisa ptr refacere (de fapt pescuiesc ei cu neamurile lor, de parca nu am sti...). La cat de putini pastravi sunt acolo si de talie mica (am vazut de maxim 25 cm), ar fi absurd sa interzica, ai de pazit...iokohama!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 27 Mar 2006, 11:59

Sa ne coalizam??????Spui ca lucrezi pentru armata romana,nu?
Atunci spune la toata lumea cat material explozibil ati aruncat in Cheile Rasnoavei (scopul fiind pastravul)????
Zona de care vorbesti(de la Timisul de sus catre Brasov este inchisa).Pastravul nu are timp sa creasca deoarece este terminat de ,,unii'',,altii'' prin diferite metode ,,ramoase'' sau manuale.Acolo se populeaza in secret de niste persoane care cu adevarat iubesc pescuitul.
Cumpara puiet din banii proprii si il deverseaza dupa prima viitura de primavara.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 27 Mar 2006, 13:27

Pai daca tot vor sa populeze raul, macar sa fie transparenta si sa puna placutze, sa anunte cat e taxa, unde trebuie platita si care e zona interzisa. Mi se pare ciudat sa populeze in secret, sa spune in public ca acolo nu e peste, sa nu accepte sa se pescuiasca legal, asta in conditiile in care: 1. ei nu au fonduri si oameni ptr paza, deci nu pot diminua semnificativ braconajul. plus ca nu pot concesiona un rau fara acte in regula
2. localnicii din Timisul de S si de J oricum merg la pescuit iar paraul nu se preteaza pescuitului la musca
3. fel de fel de masini trec pe soseaua alaturata si polueaza apa si aerul, soferii areunca in apa gunoaie etc. Daca ei procedeaza in secret nu le e de nici un folos ptr ca pescarii nu vor accepta ideea ca altii au populat acolo, se va pescui in continuare. Eu repet ca nu am vazut pe acolo padurar, dar pescari da.
Alta problema - eu nu stiu ca MApN sa fi permis soldatilor sa dea cu dinamita in Cheile Rasnoavei. Poate ca unii dintre ei mai pescuiesc acolo, dar cu undita si sporadic. Si acolo am vazut multi turisti veniti la gratare care de fapt aveau unditza ascunsa sub masina. Dar pe Chei e permis pescuitul, cu chitanta de la Ocol, asa mi s-a spus si cred ca e adevarat. O sa incerc prin iunie acolo si o sa povestesc ce am vazut si am prins.
Asadar, stimate domn, nu te enerva din senin si nu lansa acuzatii nefondate, eu sunt tolerant cu punctele de vedere ale altora.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 27 Mar 2006, 14:27

Cum arata un rau care nu se preteaza pescuitului la musca artificiala? Si totusi se preteaza pescuitului la rama ...

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 27 Mar 2006, 16:02

Nu am spus dinamita,sunt niste petarde foarte puternice.De ce populeaza in secret ????Pentru ca afla unii ca tine!!!!Nu se preteaza la pescuitul cu musca??? HABAR NU AI SA PESCUIESTI LA MUSCA!
Pentru tine musca inseamna ceva numai cu buldo!!!!!!

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 28 Mar 2006, 07:59

Armata nu da cu petarde ca sa prinda pesti, asta e o idee caraghioasa. Sunt exercitii tactice facute de vanatorii de munte si simuleaza grenadele ofensive aruncate in ambuscada. Ai vazut vreodata plutind pe apa pesti morti acolo?
Despre Timis, eu va spun ca nu au sanse cei care populeaza in secret, cu puietzi de calitate indoielnica, fara certificate sanitare (apropo, pot fi si amendati daca sunt prinsi), pe o apa care apartine inca Ocolului. Raul e prea aproape de satele respective, asa ca pescari vor fi mereu, daca vrei sa populezi in secret alegi un mic afluent sau un parau aflat la 2-3 ore de statiuni. Eu stiu un parau in zona Predeal, dar la vreo n. km, unde poti prinde intr-o ora 10-12 pastravi indigen. Talia nu e mare (16-20 cm in medie) dar musca de rupe...iar drumul pana acolo e tare lung, dificil si noroios...ti se apleaca dar si cand ajungi....merita. Am facut vreo 5-6 cascade pe albia lui, ptr ca e salbatic, nu e nici amenajat nici pazit si nici pescarii nu vin ptr ca e f mic si putini ar banui ca sunt pesti in el.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 28 Mar 2006, 11:34

Serbanel esti sinistru si mincinos printre altele.Sa nu dea D-zeu sa dau de tine pe apa.Pescitul la tine inseamna numai tigaie sau congelator.Incearca sa ne scutesti de ineptiile tale.Mergi pe un forum de crap poate te descurci acolo.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 28 Mar 2006, 11:59

Fishi frumuselule,
Daca ai (ne)norocul sa dai de mine pe Timis sau Rasnoava, Prejmer, Intorsura Buzaului sau alte locuri pe care le frecventam amandoi, s-ar putea sa te inverzesti de ciuda ptr ca prind mai mult si mai frumos ca tine. Eu nu sunt agresiv, nu amenint cu aruncat in apa sau fugarit pe mal, pur si simplu unor pigmei pisalogi le dau clasa. Valoarea se impune de la sine. Si nu cred ca e normal sa ma faci "sinistru mincinos", mai ales ca pe ansamblu tu faci mai mare prapad in pastravi decat mine. Pe Timis ai pescuit anul trecut desi ai recunoscut ca nu era voie, asadar....mai moale cu morala facuta altora.
PS te anunt cand merg prima data la pescuit ca sa ne putem intalni...intalnire de gradul 3, tu fiind allienul iar eu cosmonautul.

Scrie răspuns