Tileagd (BH)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Tileagd (BH)
Ma adresez in special oradenilor. Ce ne puteti spune de Tileagd? Ati fost recent pe acolo? Eu am fost ultima data acum cativa ani. Am prins doua stiuci.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
uite aici, ca sa te orientezi pt. tileagd:
http://www.mapquest.com/maps/map.adp?fo ... ty=tileagd
sunt cam 190 km de la Timisoara pana acolo. iar daca mai mergi aprox. 16 km, ajungi la Alesd, unde am auzit ca s-ar prinde bine stiuca.
http://www.mapquest.com/maps/map.adp?fo ... ty=tileagd
sunt cam 190 km de la Timisoara pana acolo. iar daca mai mergi aprox. 16 km, ajungi la Alesd, unde am auzit ca s-ar prinde bine stiuca.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- mihaimircea
- veteran
Re: tileagd
chinook scrie:se pescuieste foarte bine... lostrita...

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Sunt 2 baraje de campie (cele mai mari din tara) pe cursul Crisului Repede. Cel din amonte, cunoscut ca Tetchea (Tzetzchea), iar cel din aval e Tileagd-ul. Pe Tetchea, cel care e deschis (in amonte primeste apele raului) se prinde in special scobar, apoi babusca, crap, clean, dar si somn. In coada se prinde stiuca, biban. Barajul Tileagd e unul inchis la ambele capete, el primind apa direct din barajul Tetchea. Se prind cam aceleasi specii de pesti, cu o mentiune speciala pt. crapi. Luna trecuta am fost martorul unei "recolte" de crapi de la 7 la 19 kg, in 3 zile de pescuit "industrial"
: monturi duse cu barca, geamandura si nadit cu sacul. De altfel intre cele 2 baraje difera chiar si comportamentul pestelui. Daca pe cel din amonte, peste e relativ usor de prins de pe mal, la Tileagd e dificil fara barca. Despre pastravi si lostrite am auzit doar povesti. Nu zic ca nu sunt, dar nu cunosc pe nimeni sa fi prins. Inclin deci sa cred ca "se prinde bine" e o exagerare.

Am prins multi pastravi acolo!Musti scrie:. Despre pastravi si lostrite am auzit doar povesti. Nu zic ca nu sunt, dar nu cunosc pe nimeni sa fi prins. Inclin deci sa cred ca "se prinde bine" e o exagerare.
Si nu sunt cele mai mari din tara! Sarulesti are 42 km perimetru! Si multe altele. Lacurile astea de la Alesd au cam 3-4 km lungime.
Nu o lua ca o contra rauvoitoare, doar mi-am spus parerea.