Tileagd (BH)

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Tileagd (BH)

Mesaj de Adi_ » 05 Ian 2005, 13:26

Ma adresez in special oradenilor. Ce ne puteti spune de Tileagd? Ati fost recent pe acolo? Eu am fost ultima data acum cativa ani. Am prins doua stiuci.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 05 Ian 2005, 14:22

Adilucu, Tileagd vine prin zona Padurea Alparea, Copacel, ...?
Unde se poate pescui acolo. Cand eram copil mergeam la bunici la Copacel, pescuiam pe o vale cu cosul de nuiele.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 05 Ian 2005, 14:29

uite aici, ca sa te orientezi pt. tileagd:

http://www.mapquest.com/maps/map.adp?fo ... ty=tileagd

sunt cam 190 km de la Timisoara pana acolo. iar daca mai mergi aprox. 16 km, ajungi la Alesd, unde am auzit ca s-ar prinde bine stiuca.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

chinook
utilizator nou
utilizator nou

tileagd

Mesaj de chinook » 11 Oct 2006, 11:16

se pescuieste foarte bine, stiuca, crap, lostrita, pastrav, clean, biban. este situat la 25 de kilometri de Oradea, iar in josul barajului sunt locuri foarte bune pentru muscarit la clean

mihaimircea
veteran
veteran

Re: tileagd

Mesaj de mihaimircea » 11 Oct 2006, 11:31

chinook scrie:se pescuieste foarte bine... lostrita...
:?: :?: :?: e pe bune :?: :?: :?:
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 11 Oct 2006, 13:12

Foarte pe bune , am vazut la bastinoi bucati de 2-3 kg luate la rama neagra si pestisor. Controale........

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 11 Oct 2006, 17:01

Sunt 2 baraje de campie (cele mai mari din tara) pe cursul Crisului Repede. Cel din amonte, cunoscut ca Tetchea (Tzetzchea), iar cel din aval e Tileagd-ul. Pe Tetchea, cel care e deschis (in amonte primeste apele raului) se prinde in special scobar, apoi babusca, crap, clean, dar si somn. In coada se prinde stiuca, biban. Barajul Tileagd e unul inchis la ambele capete, el primind apa direct din barajul Tetchea. Se prind cam aceleasi specii de pesti, cu o mentiune speciala pt. crapi. Luna trecuta am fost martorul unei "recolte" de crapi de la 7 la 19 kg, in 3 zile de pescuit "industrial" :D : monturi duse cu barca, geamandura si nadit cu sacul. De altfel intre cele 2 baraje difera chiar si comportamentul pestelui. Daca pe cel din amonte, peste e relativ usor de prins de pe mal, la Tileagd e dificil fara barca. Despre pastravi si lostrite am auzit doar povesti. Nu zic ca nu sunt, dar nu cunosc pe nimeni sa fi prins. Inclin deci sa cred ca "se prinde bine" e o exagerare.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Oct 2006, 07:08

Musti scrie:. Despre pastravi si lostrite am auzit doar povesti. Nu zic ca nu sunt, dar nu cunosc pe nimeni sa fi prins. Inclin deci sa cred ca "se prinde bine" e o exagerare.
Am prins multi pastravi acolo!
Si nu sunt cele mai mari din tara! Sarulesti are 42 km perimetru! Si multe altele. Lacurile astea de la Alesd au cam 3-4 km lungime.
Nu o lua ca o contra rauvoitoare, doar mi-am spus parerea.

sotto
junior
junior

Mesaj de sotto » 18 Oct 2006, 21:37

La ce momeala ai prins pastravii de pe Alesd? :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Oct 2006, 08:06

Vobler.

Scrie răspuns