taxe si interdictii in delta ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- georges
- utilizator constant
taxe si interdictii in delta ?
Salutare !
Am auzit zvonuri despre anumite taxe de intrare in Rezervatia Deltei Dunarii (10 RON parca) si de faptul ca anumite zone (de pescuit) au fost concesionate).
Prin septembrie am programata o plecare in delta si as dori ca cei care ati fost sau cunoasteti detalii sa va spuneti aici parerea.
Cu toata tevatura asta cu permisele si rovignetele si nebunia cu dreptul de a pescui in apele Romaniei, nu stiu daca o sa fiu in regula cu permisul pe care il am eliberat de AGVPS Arges.
Ce taxe mai trebuie sa platesc? Unde nu am voie sa pescuiesc?
Am auzit zvonuri despre anumite taxe de intrare in Rezervatia Deltei Dunarii (10 RON parca) si de faptul ca anumite zone (de pescuit) au fost concesionate).
Prin septembrie am programata o plecare in delta si as dori ca cei care ati fost sau cunoasteti detalii sa va spuneti aici parerea.
Cu toata tevatura asta cu permisele si rovignetele si nebunia cu dreptul de a pescui in apele Romaniei, nu stiu daca o sa fiu in regula cu permisul pe care il am eliberat de AGVPS Arges.
Ce taxe mai trebuie sa platesc? Unde nu am voie sa pescuiesc?
-
- senior
permisul de la AJVPS Arges nu te ajuta deloc, cum nu te ajuta nici inainte, ca de altfel nici orice alt permis din judetul de resedinta. este nevoie de permis in delta, care este eliberat de cele 10 asociatii de pescuit din Delta Dunarii. zonele de gestionare ale acestor asociatii se suprapun asa ca daca platesti un permis trebuie sa stii exact unde poti pescui asta ca sa nu vina altii sa-ti ia alti bani pe aceeasi locatie.
acum in functie de locatia aleasa poti fi sau nu controlat, fie de paznicii asociatiilor, fie de cei de la filiala ANPA a Tulcea, fie de politia de frontiera.
exista o taxa de intrare in rezervatie, care se poate achita in Tulcea, la sediul rezervatiei, dar nu stiu ce se intampla daca n-o platesti.

acum in functie de locatia aleasa poti fi sau nu controlat, fie de paznicii asociatiilor, fie de cei de la filiala ANPA a Tulcea, fie de politia de frontiera.
exista o taxa de intrare in rezervatie, care se poate achita in Tulcea, la sediul rezervatiei, dar nu stiu ce se intampla daca n-o platesti.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
- georges
- utilizator constant
Anul trecut cand am mers in delta (pentru prima oara), nu aveam permis de nici un fel. Am platit unui paznic sau ce era, o taxa pe nr de zile pentru dreptul de a pescui. Daca anul asta ajung la fel ca anul trecut in Tulcea, si anume Duminica, o sa patesc ca anul trecut cand nu am avut unde sa platesc taxele (era inchis evident). E nasol cu zonele astea concesionate care dupa cum spui si tu se mai si suprapun, ca sa zic asa, si poti sa platesti taxa de doua ori. Ar fi bune niste surse de informare care sa iti spuna clar pe ce ape se poate pescui, cine le administreaza, care sunt taxele, delimitarile etc. Dar...
-
- utilizator constant
salutare !
am de gand sa ajung vinerea joia viitoare prin delta (sulina), asa ca v-as fi recunoscator daca imi puteti spune unde anume in tulcea se achita taxa asta de pescuit.
daca merg cu permis de pescuit vizat in bucuresti, mai e nevoie de altceva ( in afara de eventuala taxa de intrare in rezervatia delta dunarii?)
mi se pare o tampenie toata lipsa asta de informare, si sincer parca nu-mi vine sa ma bazez pe faptul ca nea' vasile care o sa ma plimbe cu barca prin locuri de stiuca stie foarte bine unde am voie si unde n-am voie sa dau.
va rog luminati-ma
am de gand sa ajung vinerea joia viitoare prin delta (sulina), asa ca v-as fi recunoscator daca imi puteti spune unde anume in tulcea se achita taxa asta de pescuit.
daca merg cu permis de pescuit vizat in bucuresti, mai e nevoie de altceva ( in afara de eventuala taxa de intrare in rezervatia delta dunarii?)
mi se pare o tampenie toata lipsa asta de informare, si sincer parca nu-mi vine sa ma bazez pe faptul ca nea' vasile care o sa ma plimbe cu barca prin locuri de stiuca stie foarte bine unde am voie si unde n-am voie sa dau.
va rog luminati-ma

-
- utilizator constant
tocmai mi-am facut rezervare la o pensiune din Crisan (Sulina), si domnul de acolo mi-a spus ca pentru a pescui in delta trebuie o autorizatie care costa 750 k (700 viza + 50 carnet) valabila pe tot anul. Un pic dubios mi se pare ca aceasta autorizatie se poate elibera chiar de paznicul de pescuit din localitate.
Daca ma lamureste cinneva, ii sunt recunoscator ( dl. wilddanube?:D)
thx !
Daca ma lamureste cinneva, ii sunt recunoscator ( dl. wilddanube?:D)
thx !
- wilddanube
- veteran
-
- utilizator constant
Exact cu ce spune wilddanube - taxa pe 2006 este 70 RON, nu mai exista zone concesionate teoretic si practic. In acelasi timp cu viza anuala pentru carnetul de membru se elibereaza si permisul de pescuit recreativ/sportiv inseriat, cu numele si CNP-ul tau. Pentru 0,5 RON vei primi si o copie a listei cu zonele de pescuit aferente AJVPS Tulcea. Cel putin cei la Jurilovca care veneau in fiecare an cu taxele, anul acesta au stat pe la ei pe acasa. In schimb au venit cei la administratia padurilor care percep o taxa de 7,5 RON/cort/zi. Precizez ca am fost ca in fiecare an pe bratul Sf. Gheorghe, bucla Uzlina, Dunarea veche.
Cred totusi ca ar trebui sa aveti toti o taxa platita in delta noastra scumpa, indiferent de concesionari, controale, etc.
Nu stiu exact ce se intampla cu lacul Razim, zona Periboina, ... vad maine!
Fir intins tuturor!
Cred totusi ca ar trebui sa aveti toti o taxa platita in delta noastra scumpa, indiferent de concesionari, controale, etc.
Nu stiu exact ce se intampla cu lacul Razim, zona Periboina, ... vad maine!
Fir intins tuturor!
-
- utilizator constant
Povestea cu "nu mai exista concesionari" este deja expirata.
Exista in continuare concesiuni si mai ales noua formula "gestionar asociat".
Mai nou chiar lucrez pentru unul dintre ei. La noi in zona se poate pescui contra unei taxe de 200mii/zi pe bratele chilia (de la maican pana la varsare), babina si cernovca.
Pe zona "de balta" (lacuri si canale interioare) nu pescuiesc decat clientii nostri contra sumei de 150mii/zi.
Mai sunt si alte zone cu taxa dar nu cunosc conditiile.
Exista in continuare concesiuni si mai ales noua formula "gestionar asociat".
Mai nou chiar lucrez pentru unul dintre ei. La noi in zona se poate pescui contra unei taxe de 200mii/zi pe bratele chilia (de la maican pana la varsare), babina si cernovca.
Pe zona "de balta" (lacuri si canale interioare) nu pescuiesc decat clientii nostri contra sumei de 150mii/zi.
Mai sunt si alte zone cu taxa dar nu cunosc conditiile.