taut baraj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
taut baraj
Ce rapitori inafara de biban sunt in barajul de la taut? popularea cu stiuca am inteles ca a fost un esec.
Salai nu sunt? Daca stie cineva va rog sa ma ajutati

-
- veteran
salut,
clean, biban, atat!
cleanu s-a braconat iarna asta la greu cu `plase` la gura de varsare si fiind mik iarna asta de pescari care duce-au 20-30 kg clean acasa (cunosc caz sigur), cica s-a prins clean cu urme de dintzi de stiuk pe el, ma rog poate vidra, in afar de asta pe cine intere lipusi, caras (decimat de braconaj), si cred ca pe tot baraju vre-o catziva crapi pana-n 2-3 kg.
In fond dupa parerea mea tautzu este o bataie de joc unde nu merita sa-tzi pierzi vremea, eventual la un mik si o berula cu preteni admirand peisaju
nu mai este ceea ce a fost
sal.
clean, biban, atat!
cleanu s-a braconat iarna asta la greu cu `plase` la gura de varsare si fiind mik iarna asta de pescari care duce-au 20-30 kg clean acasa (cunosc caz sigur), cica s-a prins clean cu urme de dintzi de stiuk pe el, ma rog poate vidra, in afar de asta pe cine intere lipusi, caras (decimat de braconaj), si cred ca pe tot baraju vre-o catziva crapi pana-n 2-3 kg.
In fond dupa parerea mea tautzu este o bataie de joc unde nu merita sa-tzi pierzi vremea, eventual la un mik si o berula cu preteni admirand peisaju

sal.
be smart be silent be deadly.....
Am auzit ca pescarii din zona vorbesc de o anghila uriasa care a fost vazuta de nenumarate ori atacand ratzele salbatice care poposesc pe lac.Poate ca o fi puiat si progeniturile ataca clenii...pana mai cresc si trec pe ratze, gaste si in final oameni si cai.empthy_cluster scrie:salut,
(cunosc caz sigur), cica s-a prins clean cu urme de dintzi de stiuk pe el, ma rog poate vidra,
![]()
sal.

- Stefan Tudose
- Moderator
Este foarte greu sa diferentiezi muscatura de anghila uriasa de cea de stiuca. Eu, insa, am pe una din vaslele unei barci mai vechi urme clare de muscatura ale anghilei de Tautz. Acum mai bine de 10 ani, seara vasleam plictisit de la baraj spre locul unde aveam cortul. Incercand sa-mi ocup timpul am inceput sa clipocesc din vasle in timp ce inaintam alene spre mal. Dintr-o data am simtit cum cineva incearca sa-mi traga vasla stanga in apa. Am observat capul ca de sarpe al unui peste. Am scuturat de vasla, nimic. I-am dat vreo doua in cap cu cotorul lansetei, nimic, anghila se tinea vartos de vasla. Am lasat vasla stanga in rama, am scos-o pe cea dreapta si am inceput sa vaslesc sanatos spre mal. Am iesit din apa, am tras marca pe uscat si am tarat-o vreo zece metri in sus. La contactul brutal cu pietrele ascutite ale malului (era Tautzul scazut bine), anghila a deschis gura, scheunand ushor de durere. M-am repezit spre rucsac sa scot cutitul, m-am intors spre ea, care, la vederea lamei taioase, a cotit brusc si serpeste inspre apa. am incercat sa o ajung din urma, dar am alunecat pe mazga lasata de monstru cazand. In cadere am reusit totusi sa arunc cutiotul, ranind-o la baza operculului drept. Si-am intors capul spre mine scrutandu-ma cu ura, a mai horcait de doua ori si s-a intors in apa, disparand imediat.
Dupa ce m-am linistit, m-am intrebat ce o fi putut determina atacul anghilei: miscarea jucausa a vaslei, albul plasticului asimilat de monstru cu coloritul penajului de rata? Nu cred ca voi afla niciodata. Ulterior am batut Tautzul cu oscilante albe, facute chiar din aceeasi vasla (cea dreaptra, ca stanga am pastrat-o ca marturie), dar anghila intrase in pamant. Invatase sa deosebeasca vaslele de razte. In toamna trecuta a disparut un caine ciobanesc alb. La primavara o sa dau cu streamere din blana de mioritic. Adeline, vii?
Dupa ce m-am linistit, m-am intrebat ce o fi putut determina atacul anghilei: miscarea jucausa a vaslei, albul plasticului asimilat de monstru cu coloritul penajului de rata? Nu cred ca voi afla niciodata. Ulterior am batut Tautzul cu oscilante albe, facute chiar din aceeasi vasla (cea dreaptra, ca stanga am pastrat-o ca marturie), dar anghila intrase in pamant. Invatase sa deosebeasca vaslele de razte. In toamna trecuta a disparut un caine ciobanesc alb. La primavara o sa dau cu streamere din blana de mioritic. Adeline, vii?
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com
-
- veteran
Mda, greseli elementare.
In primul rand, muscatura de anghila uriasa e total diferita de cea a stiucii, chiar ma mir ca mai sunt pescari care pot face asemenea confuzii.
In al doilea rand, anghilele sunt f. prietenoase, brutalitatile gen cotorul lansetei si cutit
nu-si aveau sensul. Eu nu "muscase" vasla, de fapt avea chef de joaca.
Si, in fine, anghila poate fi ademenita doar cu imitatii de sargase.
In primul rand, muscatura de anghila uriasa e total diferita de cea a stiucii, chiar ma mir ca mai sunt pescari care pot face asemenea confuzii.
In al doilea rand, anghilele sunt f. prietenoase, brutalitatile gen cotorul lansetei si cutit

Si, in fine, anghila poate fi ademenita doar cu imitatii de sargase.