salut
poti incearca pe dunare chiar de pe faleza,printre barcile legate la mal.nu e chiar ideea mea de pescuit,dar am prins strapi peste kil pe gramaje mici in pragurile de beton de acolo.
chiar deasupra de fosta fabrica de conserve(putin in amonte de oras) mai sunt ceva praguri si pante cu pietris care tin salau.
in drum spre plaja o sa treci un pod peste un canal.chiar in aval de pod se formeaza o "bulboana"
in general avatii sunt destul de cooperanti acolo,majoritatea sunt mai mici,dar am luat si la 3kg.am luat si salau si stiuca,si se prinde si somn acolo.
daca urci pe canalul asta in sus,la vreo 1000m in amonte mai e un pod,sub care se formeaza iarasi o bulboana faina.la fel-salau avat.
inca 1000-1500m mai in amonte e o intersectie cu un canal ce vine dinspre sf.gheorghe.e o intersectie in "T".acolo curentul a sapat in malul dinspre oras si sunt niste praguri de lut cu ceva radacini la vreo 2-3m de mal care dau intr-o groapa destul de adanca.e foarte mult salau si somn,dar foarte mofturosi.in general si apa e destul de tulbure acolo(sau eu doar asa am prins-o).
bazinul mare tine stiuca multa in general,dar destul de mica.in schimb te poti distra bine.am avut zile cu zeci de marle la kil prinse pe voblere in general.
loc foarte bun de avat/salau si mai ales somn e la farul vechi.daca ajungi acolo,o sa te lamuresti doar dintr-o privire ca asa stau lucrurile.e o "confluenta" tipica.curenti puternici,bolovani,praguri,gropane....tot ce vrei.
avat se prinde foarte bine si in aval pe dunare inainte de varsare,din barca pe langa malurile artificiale de bolovani.
sper sa iti fie de folos informatiile si sa ai un concediu fain