Stiuca record
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Anul trecut prin septembrie,un prieten a vazut urmatoarele:la vreo 10-15 km de arad cobora o barca ,ziua in amiaza mare,curentind tot ce le pica in fata.Baraca era plina de somni.Pe omul asta care era pe mal, nici nu l-au bagat in seama, continuindu-si munca de electrician.Omul a dat telefon la politie si a semnalat fapta cu lux de amanunte.Prompt ,un echipaj a plecat spre fata locului,unde insa n-au mai ajuns,pt ca a sunat un telefon-nu stim cine era si nici nu vrem sa stim-care i-a informat ca soseaua arad deva este in lucru.In schimb alte drumuri,care insa nu duceau acolo,erau libere.....Eu in locul lui as fi strigat la aia cit puteam, ca fac parte din AJVPS arad,s-ai vezi cum ar fi iesit la mal cu capu-ntre umeri, cerindu-si spasit iertare,si eliberind instant toti pestii prinsi...ia te uita domle... 

- semlecangheorghe
- veteran
Impactul balastirelor este acelasi ca si in Franta.
Pe Loara faptul ca au functionat balastiere prin anii 50 a dus la scaderea albiei cu 2m. Nivelul a scazut si pentru ca in unele locuri apa intra direct in panza freatica deci curge mai putina apa la vale. In timpul primaverii nu mai sunt inundate bratele moarte si pasunile din jur, stiuca nu se mai poate reproduce deci nu prea mai este. In schimb este salau si somn.
Curentul nu mai este atat de puternic ca pe vremuri cand ajunge in estuar si s-a format un "dop" de mal care impiedica multi din pestii migratori sa urce ca pe vremuri. Numarul somonilor a scazut dramatic.
Balastierele au fost interzise pe toate albiile raurilor, asta nu insemana ca nu mai exista material de constructii. Se fac balastiere de-l lungul albiilor, si cand acestea nu mai sunt exploatate devin niste balti de toata frumusetea. Se umple prin infiltrare de la raul care nu curge prea departe. Deci tot mai multe locuri de pescuit.
Pe Loara faptul ca au functionat balastiere prin anii 50 a dus la scaderea albiei cu 2m. Nivelul a scazut si pentru ca in unele locuri apa intra direct in panza freatica deci curge mai putina apa la vale. In timpul primaverii nu mai sunt inundate bratele moarte si pasunile din jur, stiuca nu se mai poate reproduce deci nu prea mai este. In schimb este salau si somn.
Curentul nu mai este atat de puternic ca pe vremuri cand ajunge in estuar si s-a format un "dop" de mal care impiedica multi din pestii migratori sa urce ca pe vremuri. Numarul somonilor a scazut dramatic.
Balastierele au fost interzise pe toate albiile raurilor, asta nu insemana ca nu mai exista material de constructii. Se fac balastiere de-l lungul albiilor, si cand acestea nu mai sunt exploatate devin niste balti de toata frumusetea. Se umple prin infiltrare de la raul care nu curge prea departe. Deci tot mai multe locuri de pescuit.
Am vazut si eu ce inseamna balastierele astea pentru rauri. Unde prindeam anul trecut pe langa Pitesti clean pe Arges cu nemiluita, acum aproape nimic. Apa aia pamantie la culoare nu-i lucru bun, in rarele duminici (da, lucrau nonstop, in trei schimburi, pana si-n unele duminici) in care balastiera statea mancau clenii ca disperatii. Dar, din cele 6 duminici petrecute vara asta-n tara, numai in doua n-au lucrat baietii. Nu se mai satura de munca si tot parliti sunt...vine vorba, de fapt patronii nu se mai satura de profit si angajatii sunt parlitii.tudor scrie:Impactul balastirelor este acelasi ca si in Franta.
A propos de C&R, am prins anul asta in Wisconsin peste 50 bass, cateva stiuci si-o muskie. Am retinut numai 3 bass, si nu pe cei mai mari. Cand ma hotarasc sa retin, ma uit la peste sa-l vad cat de batran pare--marimea inseala deseori--si sa fie chiar la limita retinerii. Pestii prea mari sau prea batrani nu-s buni oricum.
- semlecangheorghe
- veteran
Am sa fac citeva poze cu balastierele pe unde pescuiesc,si o sa le pun pe net.As vrea sa vedeti cum vad ochii mei, culoarea apei,care azi e relativ curata, iar miine, sau peste 2 ceasuri isi schimba brusc culoarea.Brusc se face verde,pt ca apoi sa se tulbure din nou...Imi imaginez ce derutati sint pestii.
Gheorghe :
1. alea cu curent cu barca poate au fost chiar cei de la AJVPS sau Politie , vezi ca nu-si permite oricine asa ceva ... mai ales sa rezolva o plingere intr-o juma de ora fara sa ajunga politistii la locul faptei ..
2 numarul balastierelor ar fi benefic pt economie daca balastierele aveau licenta de exploatare , plateau tva-uri , si faceau totul legal asa cum scrie la carte ... dar nu e asa ... majoritatea nu are licenta ... sapa chiar si la 50m de baraje si poduri ... de ce ? - pt ca in romania se poate !
in alte ordine de idei , legi avem destule , dar daca nu's aplicate
... cine trebuie sa se aplice ? statul ! nu cred ca daca zilnic ardeau cativa braconeri in fiecare judeti (ca braconeri sunt destule) in scurt timp nu ar fi ordine in tara asta ! si ce bani putea sa faca statul din amenzi
, si daca aplicau legea, cu puscariasii ar putea sa reconstruiasca o tara intraga si inca trei 
nu cred ca daca or fi ordine si braconaj foarte redus , ca pescarii sa nu fie de acord si in numar mare C&R-isti , ca atunci avea efect ... dar asa , in situatia noastra , chiar n-are "rost"
1. alea cu curent cu barca poate au fost chiar cei de la AJVPS sau Politie , vezi ca nu-si permite oricine asa ceva ... mai ales sa rezolva o plingere intr-o juma de ora fara sa ajunga politistii la locul faptei ..
2 numarul balastierelor ar fi benefic pt economie daca balastierele aveau licenta de exploatare , plateau tva-uri , si faceau totul legal asa cum scrie la carte ... dar nu e asa ... majoritatea nu are licenta ... sapa chiar si la 50m de baraje si poduri ... de ce ? - pt ca in romania se poate !
in alte ordine de idei , legi avem destule , dar daca nu's aplicate

nu cred ca daca or fi ordine si braconaj foarte redus , ca pescarii sa nu fie de acord si in numar mare C&R-isti , ca atunci avea efect ... dar asa , in situatia noastra , chiar n-are "rost"

- semlecangheorghe
- veteran

Dureros dar perfect adevarat...._Sanya scrie:Gheorghe :

ADDICTED TO SPINNING
http://spinningteambv.wordpress.com
http://spinningteambv.wordpress.com