somesul mare in amonte de rodna si sant

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

somesul mare in amonte de rodna si sant

Mesaj de c.catalin » 28 Dec 2009, 17:39

salutare
am petrecut craciunul pe valea mariilor intr-un decor super, si am vazut locuri interesante pe somesul mare pana sa urc pe valea mariilor.
A pescuit cineva acolo sau chiar mai in amonte spre rotuda ?
ce se prinde ?

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 28 Dec 2009, 19:02

personal nu am pescuit dar un prieten a prins lipan in acea zona.probabil mai este si pastrav.daca urici mai sus este lacul Lala , nu stiu in ce regim se pescuieste ca e rezervatie dar pastravi sun multi si mari.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 28 Dec 2009, 19:33

Am prins cativa pastravi intimplator cind pescuiam cu vobler la clean, in special iarna, in Somesul Mare in zona Nasaud. Am vazut si pescari de stationar care au prins accidental pastravi cind pescuiau la scobar cu viermusi dar numai iarna cind ingheata piriurile afluiente ale Somesului Mare din amonte de Nasaud.

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 28 Dec 2009, 19:34

aha, deci pastrav si lipan ...
oricum pana la vara e destul.
am vazut ca drumul pe somes in sus catre pasul rotunda este practicabil vara, acum noi am mers doar putin pe el si era cu zapada mare.
este de tinut minte pt la vara.
multam.
permis banuiesc ca se elibereaza din bistrita ?

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 28 Dec 2009, 20:07

personal nu am pescuit acolo dar am vorbit cu niste padurari din zona asta si au zis ca este pastrav...si locurile arata bine...mai ales dupa Sant inspre Poiana Zanelor...

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 28 Dec 2009, 21:28

chiar langa complexul poiana zanelor am stat.
locurile sunt super, dar apa este cam mica, fiind pe afluent.
mai mare este pe somes.
pana la vara gasesc un ocol silvic (poate la rodna) si va dce trebuie pt autorizatie.

deci merita de facut un weekend

multumesc de informatii.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Dec 2009, 01:42

Prin 1997-99 luam autorizatie de 1-3 zile de la ocolul silvic Rodna si pescuiam si pe Somes in aval de Santz si pe Valea Vinului, ba odata si pe Anies am fost. Se prindea binisor pastrav de 20-27 cm, dar recunosc ca atunci doar la momeli naturale. Acum un prieten imi zice ca pe Valea Vinului a devenit ff rar de cand apa a fost luata de AJVPS. Poate pe Anies sa mai fie dar f sus, spre izvor. Sigur se prinde bine pe Rebra dar,,,e zona interzisa se pare mai spre obarsie. vedeti ca pe acolo sunt si ocoale silvice private, paote si ele vor sa elibereze permise. Eu daca merg o sa am doar permis ANPA in buzunar, daca mai fac rost de el in 2010...

Ariston
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ariston » 31 Dec 2009, 10:36

Intr-adevar o parte din apele de munte mai exact 21 sant concesionate de ajvps....pt cei impatimiti ai pescuitului la pastrav in BN singurul rau de munte cu pastrav ramane REBRA.Am pescuit la inceputul lui septembrie,pe portiunea "ciuperca"-gura minei de la gusatu.,mentionez apa are regim de rezervatie si am reusit sa pescuiesc cu invitatie..rezultate satisfacatoare Ì

coscal
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de coscal » 31 Dec 2009, 11:46

ai "reusit" sa pescuiesti cu "invitatie" si ai retinut 8-10 pastravi pe zi ?
Spune-ne si noua cum se obtine 'invitatia" ?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Dec 2009, 13:46

coscal scrie:ai "reusit" sa pescuiesti cu "invitatie" si ai retinut 8-10 pastravi pe zi ?
Spune-ne si noua cum se obtine 'invitatia" ?
Probabil ca pe baza de whisky sau pe baza de euroi, nu? :lol: Mai e solutia sa vii ca cercetator, sa pescuiesti in scop...stiintific. Cica e un institut de piscicultura in Galati si daca te pui bine cu ei iti dau legitimatie de cercetator. Cu asta vii pe Rebra sau alte ape interzise si prinzi linistit cativa pastravi sau lipani. Legal ar trebui sa te insoteasca un padurar dar...daca ii dai aluia un kil de palinca sta acasa sa bea. Si mergi sinur dar el daca e sunat pe mobil zice ca e cu tine si se jura ca te lasa sa pastrezi doar 3-4 pesti.

Scrie răspuns