Salutare,
Detin o suprafata de teren pe care de cateva zile intr-o zona mai mlastinoasa a acestuia am facut un helesteu L=33 l=17 h mediu=2 m.Pe aproape toata zona helesteului se afla numai huma care cred ca va retine suficient de bine apa. Deasemenea cred ca in scurt timp se va umple deoarece panza freatica se afla la aprox 1.00-1.20m (astept ploile). As dori cateva sfaturi cu privire :
-
-la cat timp dupa ce se umple helesteul il pot popula?
-ce fel de pesti imi recomandati pentru populare (puiet sau adulti)
-daca se pun si plante in zona de reproductie(spre coada helesteului adancimea este de aprox 1-1.5m) si ce fel de plante
-peretii se insamanteaza pentru a creste iarba?
-supraplinul la ce inaltime trebuie sa fie fata de inaltimea maxima a peretelui helesteului?
-pe langa helesteu trebuie plantat ceva pentru a intari peretii sau pentru a face umbra la pesti pe timp de vara?
Sunt total pe langa subiectuil asta fapt pentru care astept cu interes sfaturile voastre.
Va multumesc anticipat.
Sfaturi populare si intretinere helesteu
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Si eu mi-am amenajat o balta de 2 ha. si cit de cit am un pic de experienta in domeniu .
Sfatul meu este sa astepti pina se umple balta de apa .
Nu poti fi sigur de cit de puternica aste pinza freatica si pina la ce nivel se va ridica luciul de apa . De supra plin numai dupa aceea poti vorbi ( daca ai si un izvor in zona poti vorbi de supra plin daca nu ,nu) .
De populare poti sa te gindesti in mod serios numai dupa minim 1 an de cind balta este plina cu apa , deoarece trebuie sa se formeze un biotop adecvat cit de cit dezvoltarii pestilor . In caz contrar esti obligat sa-i furajezi intensiv pentru ca ei sa se poata dezvolta.
De populat poti sa-l populezi cu ce specii doresti . Dar avind in vedere ca este o balta cu suprafata mica sa nu te gindesti ca poti avea in ea specii de talie mare .
Daca doresti alte informatii ma poti contacta la telefon 0721686808
Sfatul meu este sa astepti pina se umple balta de apa .
Nu poti fi sigur de cit de puternica aste pinza freatica si pina la ce nivel se va ridica luciul de apa . De supra plin numai dupa aceea poti vorbi ( daca ai si un izvor in zona poti vorbi de supra plin daca nu ,nu) .
De populare poti sa te gindesti in mod serios numai dupa minim 1 an de cind balta este plina cu apa , deoarece trebuie sa se formeze un biotop adecvat cit de cit dezvoltarii pestilor . In caz contrar esti obligat sa-i furajezi intensiv pentru ca ei sa se poata dezvolta.
De populat poti sa-l populezi cu ce specii doresti . Dar avind in vedere ca este o balta cu suprafata mica sa nu te gindesti ca poti avea in ea specii de talie mare .
Daca doresti alte informatii ma poti contacta la telefon 0721686808
-
- utilizator nou