Salut!
Am mai citit pe acest forum sfaturi despre ce ma intereseaza,insa la mine este o alta situatie si as avea nevoie de cateva indrumari de la voi,v`as fi recunoscator!
Vreau sa-mi fac un mini-helesteu ceva de genu,am la dispozitie aproximativ 5*5 m,(poate putin mai mult) si adancime las la aprecierea voastra.Terenul este ceva gen nisipos,cred k dau de apa la o adancime mica.Terenul se afla la o distanta de 20-30 m de o garla.
Acum...eu ma gandeam sa sap o adancime de 2 m si cred k acolo as da de apa adika dupa 1 m ar incepe sa apara apa...
Vreau sa stiu cu ce sa izolez,daca trebuie sa izolez sau e mai bine sa las asa,ce sa cumpar...adancimea daca este buna,nu stiu exact,daia am si postat dati-mi si mie cateva sfaturi.
Va multumesc!
Sfaturi despre un helesteu.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
daca pinza freatica e sus sapa la 2 m dar consolideaza malurile cu ceva (zid de piatra)....altfel in 2-3 ani o sa ai sub 1m de adicime
la 5/5 e pond nu helesteu\ gindestete la filtrarea bio
io am 55/15/2m si tot parca e un lighean de apa(avantaj pinza freatica e la nivelu solului zona fiind o mlastina)
la 5/5 e pond nu helesteu\ gindestete la filtrarea bio
io am 55/15/2m si tot parca e un lighean de apa(avantaj pinza freatica e la nivelu solului zona fiind o mlastina)
re
Multumesc pentru raspuns,tot ceea ce ma intereseaza este daca pestii putini la numar,maxim 10 vor traii in asemenea conditii,un loc de 5/5 cu 2,5 adancime.
Nu am de gand sa vand pesti sau sa fac vreo investitie...vreau doar atunci cand ma duk prin acea gradina sa ma uit in acea balta si sa vad cate-un peste 2...
Si pe margine ce sa pun pietre,un ciolofan dacela special...sau nu stiu:-? o idee..beton nu pot turna,nu se merita...
Si inca o problema vor traii daca apa nu este oxigenata de o pompa ceva?
Pentru ca nu are nici o scurgere de la vreun izvor,sau ceva care sa o reimprospateze...
Multumesc.
Nu am de gand sa vand pesti sau sa fac vreo investitie...vreau doar atunci cand ma duk prin acea gradina sa ma uit in acea balta si sa vad cate-un peste 2...
Si pe margine ce sa pun pietre,un ciolofan dacela special...sau nu stiu:-? o idee..beton nu pot turna,nu se merita...
Si inca o problema vor traii daca apa nu este oxigenata de o pompa ceva?
Pentru ca nu are nici o scurgere de la vreun izvor,sau ceva care sa o reimprospateze...
Multumesc.
uite iti dau un link catre un site de acvaristica
vezi ca au si o sectiune pt pond
http://forum.acvarist.ro/forumdisplay.p ... 329ec523e2
vezi ca au si o sectiune pt pond
http://forum.acvarist.ro/forumdisplay.p ... 329ec523e2