Sebes-Frumoasa

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Sebes-Frumoasa

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Mar 2009, 09:32

Stimati confrati, ma framanta o intrebare acum cand sezonul de pescuit la munte se apropie cu pasi mari.
Valea Frumoasei-Sebes a fost ani de-a randul zona interzisa mai sus de lacul Oasa deoarece Romsilva a dorit sa ofere o oaza de liniste si bucurii ale naturii sefilor sai, unor afaceristi, politicieni etc, care sa nu fie deranjati de "pleava", adica de noi, pescarii fara pile si euroi multi in cont.
Acum, dat fiindca RNP se pare ca nu mai primeste apele de munte (sau nu pe toate) in gestiune ci ANPA se va ocupa alaturi de asociatii de pescari, oare cu permisul ANPA pot merge in liniste pe acest rau minunat? Ar fi ceva extraordinar sa vedem ca nu numai bastanii si "jupanii" au acces acolo ci si pescarii obisnuiti. Stie cineva ceva de asta?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Mar 2009, 10:01

Problema nu e numai pe Sebesul superior ci pe toate apele de munte ce au apartinut de RNP, multe din ele inchise ani la rand, asa cum a fost si Frumoasa.
Acum (ma rog, dupa ce se termina prohibitia la pastrav) poti pescui pe aceste ape doar cu permisul ANPA, conform legilor in vigoare.
Dar m-as mira sincer ca cei de la RNP sa fie de acord cu asta sau sa ramana asa. As pune pariu ca Romsilva va primi din nou apele de munte sub o forma sau alta si cred ca se va intampla chiar de anul asta.
Se baga cineva la pariu? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 31 Mar 2009, 13:08

Deja le-au si primit. In martie a aparut HG229/04.03.2009 publicata in MO 162/16.03.2009 ,privind reorganizarea RNP. In regulamentul de organizare si functionare cuprins in hotarare,la capitolul II - atributii si competente ,la art.2 litera A (atributii si competente in domeniul silviculturii, exploatarii si prelucrarii lemnului) la punctul 30 se prevede ca Romsilva gestionează fondul piscicol din apele de munte încredinţate spre administrare, în condiţiile legii. Care sunt conditiile legii? Conditiile legii se refera la OUG 23/2008 privind pescuitul recreativ/sportiv pe ape de munte. Pentru ca o alta lege care reglementeaza pescuitul recreativ/sportiv pe ape de munte nu exista. Deci totul se coroboreaza.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Mar 2009, 13:27

Inseamna ca s-au pregatit. Vor modifica legea astfel incat sa le dea inapoi apele.
Ca acum nu le au.
Musca 13

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 31 Mar 2009, 19:11

@Fario, Din cate siam Valea Sebesului e denumita Valea frumoasei. M-am uitat pe Google Eart, si vad ca lacul Oasa are doi craci in coada. La care din ei te referi ca este inchis de Romsilva si care pastreaza in sus denumirea de Valea frumoasei?. Eu am dormit la Oasa prin 1985, mergand pe jos de la Lacul Vidra de pe Lotru, pana jos aproape de Sebes (Am urcat la Jina la un festival al ciobanilor). Dupa 1Mai am programat si eu o iesire pe lac la Oasa si sunt curios. Se mai prinde pastrav in lac? Stiu ca erau cu ani in urma recorduri in aceasta zona.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 31 Mar 2009, 20:27

@Adrian SB,
dupa lac cum urci cea din cracul stang e Valea Frumoasei, cea care duce spre cantonul Tartarau.
Frumoasa izvoraste din m-tii Cindrel.
pe cracul celalalt ce intra in lac e Valea Salanelor

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Mar 2009, 21:13

Adrian SB scrie: Dupa 1Mai am programat si eu o iesire pe lac la Oasa si sunt curios. Se mai prinde pastrav in lac? Stiu ca erau cu ani in urma recorduri in aceasta zona.
Se mai prinde dar din pacate tot mai putin. Anul asta nu voi mai merge acolo. :?
Musca 13

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Mar 2009, 22:41

Adrian SB scrie:@Fario, Din cate siam Valea Sebesului e denumita Valea frumoasei. M-am uitat pe Google Eart, si vad ca lacul Oasa are doi craci in coada. La care din ei te referi ca este inchis de Romsilva si care pastreaza in sus denumirea de Valea frumoasei?. Eu am dormit la Oasa prin 1985, mergand pe jos de la Lacul Vidra de pe Lotru, pana jos aproape de Sebes (Am urcat la Jina la un festival al ciobanilor). Dupa 1Mai am programat si eu o iesire pe lac la Oasa si sunt curios. Se mai prinde pastrav in lac? Stiu ca erau cu ani in urma recorduri in aceasta zona.
Pe lac am inteles ca se braconeaza noaptea cu plase, in schimb merita sa pescuiesti pe Raul Frumoasa si pe afluentii Tartarau, Curpat etc. Sa nu intrebi la Ocolul Silic daca e voie pe aceste paraie - ti se va zice ca nu...Asa ca iei autorizatie pe zona aval de lac sau pe Salane si te duci linistit si pe Curpat si Frumoasa. Unde scrie padurarul cu pixul pe chitanta de o zi - Sebes inferior, adaugi si tu cu aceesi culoare de pix "Sebes superior, Curpat". Cum nu au la ei originalul nu pot decat sa inghita in sec si sa creada ca ai...pile la ocol. Eu o sa merg doar cu permis ANPA nu mai platesc nimic la RNP ca destul i-am imbuibat in ultimii 3 ani! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 01 Apr 2009, 07:33

Fario_nebunu scrie: Sa nu intrebi la Ocolul Silic daca e voie pe aceste paraie - ti se va zice ca nu...Asa ca iei autorizatie pe zona aval de lac sau pe Salane si te duci linistit si pe Curpat si Frumoasa. Unde scrie padurarul cu pixul pe chitanta de o zi - Sebes inferior, adaugi si tu cu aceesi culoare de pix "Sebes superior, Curpat". Cum nu au la ei originalul nu pot decat sa inghita in sec si sa creada ca ai...pile la ocol.
Si daca vine in control cel care ti-a scris autorizatia? Cred ca te vor pune sa-ti inghiti in sec pixul de aceeasi culoare.
Daca te mai prind si cu scorobeti cum zici ca faci, atunci iti baga pixul in ... curpat :lol:
Musca 13

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Apr 2009, 13:49

Tavi scrie:
Fario_nebunu scrie: Sa nu intrebi la Ocolul Silic daca e voie pe aceste paraie - ti se va zice ca nu...Asa ca iei autorizatie pe zona aval de lac sau pe Salane si te duci linistit si pe Curpat si Frumoasa. Unde scrie padurarul cu pixul pe chitanta de o zi - Sebes inferior, adaugi si tu cu aceesi culoare de pix "Sebes superior, Curpat". Cum nu au la ei originalul nu pot decat sa inghita in sec si sa creada ca ai...pile la ocol.
Si daca vine in control cel care ti-a scris autorizatia? Cred ca te vor pune sa-ti inghiti in sec pixul de aceeasi culoare.
Daca te mai prind si cu scorobeti cum zici ca faci, atunci iti baga pixul in ... curpat :lol:
Haha, nu m-am gandit la asta! Niciodata nu a venit in control aceeasi persoana care mi-a taiat chitanta! In schimb am facut de vreo 3-4 ori faza cu adaugatul de ape si nu am avut probleme. Am si acum in dulap o chitanta eliberata de OS Curtea de Arges - scrie "Raul Capra, pana la podul....." si am adaugat si eu "Raul Buda". Nu a venit nimeni in control atunci dar oricum, eram acoperit - si-o "lua" ala care mi-a dat chitanta ptr ca a eliberat pe zona interzisa! :lol:

Scrie răspuns