Se poate pescui pe Nera (Caras Severin)?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
shoricelu
junior
junior

Se poate pescui pe Nera (Caras Severin)?

Mesaj de shoricelu » 08 Mai 2006, 20:03

Buna ziua. Am fost pe Nera (o coborare cu barca) si mi-a placut extraordinar raul. Am auzit ca ar avea potential (in special clean si pastrav) dar nu stiu daca si in ce conditii se poate pescui.

Aveti cunostinta de statutul si apartenenta acestui frumos rau?

Va multuesc.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Mai 2006, 22:47

nu stiu care este situatia la ora actuala,dar miaduc aminte ca am vazut mai demult un documentar la tv despre cheile Nerei si din ce am retinut parca era vorba de rezervatie.
totusi nu sunt sigur,mai ales ca nu sunt din zona.
din ce am vazut la tv locurile sunt superbe si te invidiez ca ai reusit sa vezi pe viu asa ceva.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 09 Mai 2006, 08:09

Cheile Nerei fac parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita. reprezinta una dintre cele mai frumoase zone din tara.
Parcul national exclude exploatarea resurselor dar nu exclude turism. poate exista zone unde se poate practica pescuitul sportiv, trebuie sa te interesezi la ocolul silvic din zona.
acum 12 ani cand am fost pe acolo doar Valea Beusnitei era inchisa la pescuit, Nera nu. dar acum nu stiu exact care mai e situatia. putini stiu dar Nera are (avea) si lostrita. lostrita nu a existat anterior in acest rau, a fost populata la initiativa lui Paul Decei.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

shoricelu
junior
junior

E o splendoare

Mesaj de shoricelu » 09 Mai 2006, 23:21

In primul rand va multumesc pentru raspunsurile dvs. Intr-adevar, Nera si Beusnita (cu Ochiul Beiului si Cascada Mare a Beusnitei) imi vor aduce aminte de vorba aia: "Raiul e pe Pamant!". In ceea ce priveste pescuitul, cu siguranta voi intreba la ocolul silvic si voi comunica acestui forum raspunsul.
Inca o data va multumesc.

Bogdan

Scrie răspuns