contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
dani77
- utilizator nou

Citat
--------------------------------------------------------------------------------
avea si eu o intrebare .am o bucata de pamant in cluj
,la malul somesului.pamantul este 1 m peste nivelul mediu al raului.as dorii sa cunosc care ar fi modalitatea cea mai buna de a sapa o groapa de 400-600 m2,daca am nevoie de calugar si de alte lucruri pe balta,pt a avea o apa oxigenata pt pesti sau mai bine zis conditii optime pt acestia.fiind aproape de somes nu vad cum as putea sa fac ca intrarea apei sa aiba cadere ,pt oxigenare,tinand cont ca deversarea va trebui sa o fac tot in somes.idea este cu scop de agrement personal si daca puteti sa-mi recomandati si specii de pesti care se preteaza pt asta
-
Radu_
- veteran

am vazut multe balti in preajma somesului, sapate pt. balastiere, au pesti bine mersi, specii ce is si in somes, nu au calugar si nici alt mecanism de control al nivelului. spor la treaba

-
APSHD
- veteran

Terenul fiind aproape de Somes te poti baza pe pinza freatica a Somesului.
Poti face un test sapind o groapa si vezi pina unde se umpla cu apa . Acela va fi nivelul maxim daca te apuci de facut balta .
Eu miam sapat o balta de 2 ha. Pentru ce vrei tu sa faci ai nevoie de 40-50.000 de lei .
-
dani77
- utilizator nou

multumesc pt sfaturi .daca se poate APSHD mai multe detalii despre sapare si costuri.multumesc mult de tot.