Sacalaia???
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
Sacalaia???
Cum ajung din Cluj la Sacalaia baieti? vreo modalitate de a ajunge (inafara de masina personala)?
Cati km sunt? Si daca aveti vreun hotel de recomandat?
Cati km sunt? Si daca aveti vreun hotel de recomandat?
De la Cluj, mergi pe drumul spre Dej pana in Gherla. Putin dupa centrul orasului o iei la dreapta, spre Nicula. La vreo 2 km de Gherla o iei iar la dreapta spre Nicula. La Fiezesul Gherlii o iei iar la dreapta spre Nicula. Pana aci stie cam oricine din zona sa te indrume (manastirea de la Nicula e renumita). Treci de Nicula si mergi pana vezi lacul pe dreapta drumului. De la Cluj ai de facut vreo 65 km.
Hotel in zona? Nu prea. Dar e o cabana pe malul lacului, in administrarea AJVPS Cluj, cu camere cu paturi si sobe cu lemne. Poti sa-ti iei cazare acolo. De acolo iei si barca pentru pescuit (nu e permis accesul cu barca proprie).
Acu am gasit undeva o explicatie mai altfel:
- de la Cluj, pe E576 spre nord pana la Gherla, apoi drumul judetean 109C spre Reghin pana la intersectia cu drumul judetean 109D (2 km) pana la localitatea Sacalaia.
Hotel in zona? Nu prea. Dar e o cabana pe malul lacului, in administrarea AJVPS Cluj, cu camere cu paturi si sobe cu lemne. Poti sa-ti iei cazare acolo. De acolo iei si barca pentru pescuit (nu e permis accesul cu barca proprie).
Acu am gasit undeva o explicatie mai altfel:
- de la Cluj, pe E576 spre nord pana la Gherla, apoi drumul judetean 109C spre Reghin pana la intersectia cu drumul judetean 109D (2 km) pana la localitatea Sacalaia.
- costica_fishing
- veteran
Pai daca ajungi deseara hai la intalnirea noastra de miercuri seara!
De la 8 incolo suntem pe terasa la Club U, strada Pavlov, in spate ... in fundul curtii! Intrebi barmanul care-s pescarii si stie el. Numa sa ajungi in spate de tot, ca mai in fata mai sunt 1 bar, o terasa si un restaurant. E aproape in centru, langa lacul central.
De la 8 incolo suntem pe terasa la Club U, strada Pavlov, in spate ... in fundul curtii! Intrebi barmanul care-s pescarii si stie el. Numa sa ajungi in spate de tot, ca mai in fata mai sunt 1 bar, o terasa si un restaurant. E aproape in centru, langa lacul central.
detalii
@MihaiV. fii amabil si da-mi ceva detalii despre sacalaia.MihaiV scrie: Acu am gasit undeva o explicatie mai altfel:
adica:
1) cand s-a populat cu stuka?
2) e deschis pescuitului? dak da, in orice forma a lui? sau numai cu naluci?
3) accesul e dificil?
4) e mult stuf pe maluri?
5) care e adancimea medie si dak sunt ceva "gropane"...
tu fiind din cluj poate stii mai multe si ajuti un moldovean care nu a fost niciodata pe-acolo. din ce-am citit pe sit-ul energo... e de bine

mulumesc anticipat,
fire intinse!

P.S. sunt multi ardeleni inscrisi?

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
@ leba
O sa incerc eu un raspuns cu ce stiu
1) acum 1 an si/sau 2 cu alevini de stiuca
2) e deschis ca peste tot, conform ordinelor anuale cu per. de prohibitie
3) accesul cu masina da. La apa doar din barcile care le inchiriezi acolo
4)e NUMAI stuf pe maluri. Practic nu se poate pescui de pe mal
5) adancimea medie ... nu stiu, ceva peste 3m si sunt multe gropane mai mari.
Lacul e f. pitoresc, ultima oara am fost in noiembrie 2003(o stiuculitza/2 "pescari"
/ o zi-lumina de blinkerit) si frecvent in '96-2000.
Din pacate nr. si dimensiunea capturilor mele de stiuca au scazut de la o partida la alta. Cea mai mare stiuca vazuta de mine acolo a fost una de ~5kg prinsa de un mos cu pestisor viu. In rest legende ... ca peste tot.
Daca popularile au avut rezultate poate e mai bine acum.
Mie nu mi-a placut ca localnicii pescuiesc in draci (si eficient)cu pestisor si nu iarta nimic. E unu (Marian ?) care se pricepe pe bune si l-am vazut scotand din barca 19 marlite amarate intr-o singura zi. Probabil a fost o zi "buna" pt. el dar daca faci un calcul cate zile/an pescuieste individul si alti localnici chiar mai putin priceputi ca el te intrebi cum de mai sunt totusi stiuci acolo.
Paznicul nu prea are treaba cu chestia asta, ca pe la noi
Am avut si un rateu fain acolo, mi-a taiat dupa cateva momente in care am fost remorcat cu barca cu tot
. Citisem ca voblerul evolueaza "mai natural" fara struna metalica, care e oarecum inutila in cazul voblerelor mari.
Al meu avea 9 cm si de-atunci nu mai dau fara struna la stiuca.
O sa incerc eu un raspuns cu ce stiu
1) acum 1 an si/sau 2 cu alevini de stiuca
2) e deschis ca peste tot, conform ordinelor anuale cu per. de prohibitie
3) accesul cu masina da. La apa doar din barcile care le inchiriezi acolo
4)e NUMAI stuf pe maluri. Practic nu se poate pescui de pe mal
5) adancimea medie ... nu stiu, ceva peste 3m si sunt multe gropane mai mari.
Lacul e f. pitoresc, ultima oara am fost in noiembrie 2003(o stiuculitza/2 "pescari"

Din pacate nr. si dimensiunea capturilor mele de stiuca au scazut de la o partida la alta. Cea mai mare stiuca vazuta de mine acolo a fost una de ~5kg prinsa de un mos cu pestisor viu. In rest legende ... ca peste tot.
Daca popularile au avut rezultate poate e mai bine acum.
Mie nu mi-a placut ca localnicii pescuiesc in draci (si eficient)cu pestisor si nu iarta nimic. E unu (Marian ?) care se pricepe pe bune si l-am vazut scotand din barca 19 marlite amarate intr-o singura zi. Probabil a fost o zi "buna" pt. el dar daca faci un calcul cate zile/an pescuieste individul si alti localnici chiar mai putin priceputi ca el te intrebi cum de mai sunt totusi stiuci acolo.
Paznicul nu prea are treaba cu chestia asta, ca pe la noi
Am avut si un rateu fain acolo, mi-a taiat dupa cateva momente in care am fost remorcat cu barca cu tot

Al meu avea 9 cm si de-atunci nu mai dau fara struna la stiuca.

...
merci mult, tavi.
pai... daca ajps Cluj n-are grija... cine sa aiba?
off-topic: si la iasi e o balta asa-zisa rezervatie unde au fost stiuci nenumarate si acum...
, la fel, rezervatie naturala
p.s. nici io nu pun struna la voblere....

pai... daca ajps Cluj n-are grija... cine sa aiba?
off-topic: si la iasi e o balta asa-zisa rezervatie unde au fost stiuci nenumarate si acum...

p.s. nici io nu pun struna la voblere....

East Spinning Team
East Spinning Team
Re: detalii
1) cand s-a populat cu stuka?
In primaverile 2003, 2004, 2005 s-a populat cu un total de 75000 alevini de stiuca prin efortul celor de la Energofish. Probabil ca cele din 2003 au acu vreo 30-35 cm.
Deschis. Gratis pentru cei cu permis de Cluj, cu taxa pentru restul. Se poate pescui cu artificiale si cu naturale de orice fel. Din pacate AJPS Cluj isi bate joc de peste. Paznicul (care are cabana pe malul lacului si vede tot) permite pescuitul cu 15-20 lansete de persoana (la pestisor) si retinerea stiucilor de orice dimensiune. Noroc ca exista si o protectie naturala: nu se poate pescui de pe mal (stuf) si numarul de barci e limitat.
3) accesul e dificil?
Asfalt pana la cabana de pe malul lacului.
De jur imprejur, fara exagerare. Fara "gauri"
medie: 3-4 m. Am auzit ca ar fi si gropi de 12 m. Nu stiu.
Deocamdata am auzit ca ar fi vreo 50 de concurenti. Nu stiu cum sunt repartizati pe zone.
Dupa cum arata grila de punctaj cred ca se va castiga cu una sau doua stiuci mari, prinse intamplator, iar locurile 5-15 vor fi decise de stiuci mici, prinse cu stiinta. Sau poate iar gaseste Paco bibanii si rezolva problema.
Vezi ca peste 2 saptamani e concurs de spinning la Rogojesti (SV) cu multe stiuci si f multi bibani. Taxa: 30 RON.
In primaverile 2003, 2004, 2005 s-a populat cu un total de 75000 alevini de stiuca prin efortul celor de la Energofish. Probabil ca cele din 2003 au acu vreo 30-35 cm.
Deschis. Gratis pentru cei cu permis de Cluj, cu taxa pentru restul. Se poate pescui cu artificiale si cu naturale de orice fel. Din pacate AJPS Cluj isi bate joc de peste. Paznicul (care are cabana pe malul lacului si vede tot) permite pescuitul cu 15-20 lansete de persoana (la pestisor) si retinerea stiucilor de orice dimensiune. Noroc ca exista si o protectie naturala: nu se poate pescui de pe mal (stuf) si numarul de barci e limitat.
3) accesul e dificil?
Asfalt pana la cabana de pe malul lacului.
De jur imprejur, fara exagerare. Fara "gauri"
medie: 3-4 m. Am auzit ca ar fi si gropi de 12 m. Nu stiu.
Deocamdata am auzit ca ar fi vreo 50 de concurenti. Nu stiu cum sunt repartizati pe zone.
Dupa cum arata grila de punctaj cred ca se va castiga cu una sau doua stiuci mari, prinse intamplator, iar locurile 5-15 vor fi decise de stiuci mici, prinse cu stiinta. Sau poate iar gaseste Paco bibanii si rezolva problema.
Vezi ca peste 2 saptamani e concurs de spinning la Rogojesti (SV) cu multe stiuci si f multi bibani. Taxa: 30 RON.
Re: detalii
merci, Mihai.MihaiV scrie: Vezi ca peste 2 saptamani e concurs de spinning la Rogojesti (SV) cu multe stiuci si f multi bibani. Taxa: 30 RON.
despre concursul de la Rogojesti...habar n-aveam, vorbesti cumva de calificarea pt. Sacalaia?
East Spinning Team
East Spinning Team