Rog info
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Rog info
Aproape in fiecare an merg la pescuit in Delta Dunarii pe bratul Sf. Ghe. In 2008 am avut permis de pescuit vizat la o asociatie oarecare unde am platit progniozata taxa pentru DD de 35lei. In cea de a doua zi de campare acolo a venit un paznic, ne-a intrebat de permis. I l-am aratat si a spus ca nu este valabil. Tipul a spus ca valabil este numai acela eliberat de asociatia pescarilor de rapitori (au in custodie lacul Uzlina, bucla de la Murighiol, bucla de la Dunavat, bucla de la Perivolovca si... nu mai stiu care.
Oare in 2009 ce statut vor avea aceste zone? Daca in continuare acolo este valabil numai permisul de la APR, de unde se poate procura si care ar fi valoarea lui (prognozata pentru 2009).
Va multumesc anticipat celor care ma vor lamuri.
Oare in 2009 ce statut vor avea aceste zone? Daca in continuare acolo este valabil numai permisul de la APR, de unde se poate procura si care ar fi valoarea lui (prognozata pentru 2009).
-
- veteran
Nu este vorba de APR -Ilfov asa cum ati dat link ci e vorba de o asociatie din zona deltei dunarii ...se prea poate sa existe un protocol cu APR -Ilfov ,desi nu prea cred mai ales ca a iesit din FNPSR ..
Din cite stiu APR nu a eliberat pe 2008 permise de pescuit membrilor sai ...sau cel putin nu la toti..

Din cite stiu APR nu a eliberat pe 2008 permise de pescuit membrilor sai ...sau cel putin nu la toti..

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
Re: Rog info
eugen,feugen scrie:Aproape in fiecare an merg la pescuit in Delta Dunarii pe bratul Sf. Ghe. In 2008 am avut permis de pescuit vizat la o asociatie oarecare unde am platit progniozata taxa pentru DD de 35lei. In cea de a doua zi de campare acolo a venit un paznic, ne-a intrebat de permis. I l-am aratat si a spus ca nu este valabil. Tipul a spus ca valabil este numai acela eliberat de asociatia pescarilor de rapitori (au in custodie lacul Uzlina, bucla de la Murighiol, bucla de la Dunavat, bucla de la Perivolovca si... nu mai stiu care.
in 2008 nu ai avut permis de pescuit.
ce ai avut tu a fost un carnet de mebru al unei asociatii de pescuit.
acel document nu iti da nici un drept de pescuit (decat pe apele propietate privata ale respectivei asociatii)
cel care a venit sa va controleze de permise,nu avea acest drept decat daca era insotit de organele abilitate de stat sa faca acest gen de control (inspector piscicol,politie,jandarmerie,politia de frontiera,etc.)
faptul ca a afirmat ca numai un anumit tip de permis e valabil pe acea zona,imi intareste convingerea ca defat individul nu era nimic altceva decat un mic trepadus al unei asociatii obscure si care incerca sa profite de naivitatea si necunoasterea(legilor) unora dintre voi .
deocamdata,pe anul 2009 nu s-a eliberat nici un permis de pescuit,institutia abilitata cu acest lucru - singura dealtfel - ANPA,inca tergiverseaza aceste lucruri si este blocata la nivel decizional de insasi prostiile si aberatiile lor pe care aps-urile le speculeaza la acest moment.
p.s. ca si user nou,iti recomand cu caldura sa citesti postarile anterioare pe aceasta tema (asociatii - permise - agvps - fnpsr - anpa - ordine de pescuit - etc.),balamucul incepe de prin 2005-2006 asa ca ai suficient material didactic.

Ady, in 2008 am avut o chitanta eliberata de catre o asociatie in care scria ca am platit valoarea permisului de pescuit pentru 2008. Asociatia unde am cotizat in 2008 a luat bani pentru 3 tipuri de permise de pescuit conform nu stiu carui proiect de lege. Pana la urma valoarea lui a fost cea de 1 leu, iar banii platiti de cotizanti fie au fost restituiti (daca au solicitat acest lucru), fie sunt considerati avans pentru permisul din 2009 a carui valoare se pare ca va fi de 30 lei. In ceeace ma priveste eu am pescuit in legalitate. Daca organele de control nu ar fi fost de acord cu asta... nu le ramanea decat sa ma amendeze, iar eu sa dau in judecata asociatia.
Cu certitudine stiu ca acele zone sunt concesionate pentru pescuit recreativ de o asociatie care are in nume si cuvantul "rapitor". Cei dintre voi care au participat anul acesta sau in anul trecut la Cupa Uzlina l-au cunoscut pe cel care cred ca este seful acestei asociatii (Gaina). Nu stiu pana la ce nivel se ridica "pilele" omului, insa legea este de partea lui. Eu vreau sa intru in legalitate pe baza de abonament si sa nu-i platesc bonuri zilnice in valoare de 15 lei (atat aveau valoarea in 2008).
Singurul lucru pe care l-am inteles pana acum este ca APR Ilfov nu are nicio legatura cu acea asociatie. Denumirile astea... APS-uri sunt multe si o parte dintre ele sunt desprinse din AGVPS, iar cealalta parte sunt nou infiintate (non AGVPS).
Cu certitudine stiu ca acele zone sunt concesionate pentru pescuit recreativ de o asociatie care are in nume si cuvantul "rapitor". Cei dintre voi care au participat anul acesta sau in anul trecut la Cupa Uzlina l-au cunoscut pe cel care cred ca este seful acestei asociatii (Gaina). Nu stiu pana la ce nivel se ridica "pilele" omului, insa legea este de partea lui. Eu vreau sa intru in legalitate pe baza de abonament si sa nu-i platesc bonuri zilnice in valoare de 15 lei (atat aveau valoarea in 2008).
Singurul lucru pe care l-am inteles pana acum este ca APR Ilfov nu are nicio legatura cu acea asociatie. Denumirile astea... APS-uri sunt multe si o parte dintre ele sunt desprinse din AGVPS, iar cealalta parte sunt nou infiintate (non AGVPS).
Re: Rog info
Hai sa te lamuresc:feugen scrie:Aproape in fiecare an merg la pescuit in Delta Dunarii pe bratul Sf. Ghe. In 2008 am avut permis de pescuit vizat la o asociatie oarecare unde am platit progniozata taxa pentru DD de 35lei. In cea de a doua zi de campare acolo a venit un paznic, ne-a intrebat de permis. I l-am aratat si a spus ca nu este valabil. Tipul a spus ca valabil este numai acela eliberat de asociatia pescarilor de rapitori (au in custodie lacul Uzlina, bucla de la Murighiol, bucla de la Dunavat, bucla de la Perivolovca si... nu mai stiu care.
-partea de "Dunare veche" de la Murighiol ,catre Uzlina-Cormoran a fost anul acesta data in administrare Asociatie Pescarilor de Rapitori Murighiol!

In 2009 ...Dumnezeu cu mila!
Ps: eu am avut si permis eliberat de ANPA si chitante de pe la asociatii...Taxa pentru zona respectiva, cf.APR Murighiol a fost de 60 lei/an.
Apropo...eu nu am platit-o!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Iti multumesc pentru informatii. Ar mai fi un mic amanunt... si anume de unde se poate achizitiona un permis pentru acele zone?
Dupa ce voi primi si acest raspuns, din punctul meu de vedere se poate inchide topicul.
Va multumesc tuturor pentru promptitudinea raspunsurilor si nu in cele din urma Sarbatori Fericite 4 all!!!
Eugen Fetes
Dupa ce voi primi si acest raspuns, din punctul meu de vedere se poate inchide topicul.
Va multumesc tuturor pentru promptitudinea raspunsurilor si nu in cele din urma Sarbatori Fericite 4 all!!!
Eugen Fetes
ESTE vorba despre APSR nu APR. Relatiile dintre APSR si APR exista dar nu au nici o legatura cu modalitatea de administrare , gestionare a zonelor APSR de pescuit.
Zonele despre care vorbesti sunt dealtfel marcate de aceasta asociatie cu care APR COLABOREAZA indiferent de apartenenta unuia sau altuia la vreo organizatie , asa cum APR colaboreaza si cu alte asociatii in vederea actiuni comune sau alte aspecte legate de pescuit sportiv.
Zonele despre care vorbesti sunt dealtfel marcate de aceasta asociatie cu care APR COLABOREAZA indiferent de apartenenta unuia sau altuia la vreo organizatie , asa cum APR colaboreaza si cu alte asociatii in vederea actiuni comune sau alte aspecte legate de pescuit sportiv.