raurile mari = satisfactii mari?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Pose
utilizator constant
utilizator constant

raurile mari = satisfactii mari?

Mesaj de Pose » 03 Feb 2008, 15:19

mi sa intamplat si nu o data, sa pescuiesc pe somes, si sa nu iau mare lucru munca in zadar, rezultatele nedorite, cum tot coboram am observat raulete mici care veneau direct pe somes, intr-o zi am spus ca urc si pe ele sa vad ce se intampla cu rauletele astea, am observat ca la vreo 2-3 km de somes formau niste baltoace de vreo 16 mp2, am dat de curiozitate, am scos cleni care nu am prins de cand am pescuit pe somes, acum intreabrea este se aplica lucru asta la majoritatea raurilor mare, adica nu se intampla cumva ca cleni cei mari sa urce pe rauletele mici si sa ramana blocati acolo..pentru ca scade apa prea mult? Vi sa' intamplat shi voua acelasi lucru?
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Feb 2008, 10:23

E greu de raspuns la intrebarea ta. In mod normal, clenii cand se reproduc nu urca in amonte ca pastravii, spre izvoare, dar cauta locuri ceva mai ferite, fara multi pradatori. Nu stiu daca acei cleni mari prinsi pe micile paraie au migrat acolo fiind deja adulti sau provin din populatii locale de clean. In mod normal intre raul principal si afluenti e un du-te vino neincetat, deci orice e posibil. Gahdeste-te insa ca pe micii afluenti sunt mai putini pradatori, viiturile nu au forta mare, hrana e destula desi mai putina ca pe rau. Cleanul e mare devorator de broscute si mormoloci, lipitori, dar si diverse plante, fructe, asadar are ce manca pe paraie. La pastrav nu se intampla asa. E cvasi imposibil sa prinzi sa zicem unul de 500 gr-1 kg pe un paraias pe cand in raul principal sa fie de 200-300 gr! Cei mari cauta hrana mai multa si coboara in rauri, iar ca sa se fereasca de pradatori devin nocturni! Cleanul din cate stiu e diurn, deci prefera locuri mai retrase.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Feb 2008, 14:38

Fario_nebunu scrie:In mod normal, clenii cand se reproduc nu urca in amonte ca pastravii, spre izvoare, dar cauta locuri ceva mai ferite, fara multi pradatori.
Nu te lua dupa "nebunu"! Teoriile lui peste!

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 04 Feb 2008, 15:34

:):) :D

Sincer am prins si eu cleni mari de pe ramificatiile unor rauri mai exact cum ai patit tu fix pe somes cred ca au migrat acolo si conditiile favorabile ii fac sa ramana , is mai putini si concurenta nu este asa mare desi nu poti spune ca sunt cleni mai mari acolo ca pe rau ca si aia tot de acolo vin ,eu am prins clean de 55 de cm de pe somes deci este , nici pe rauletele ( "vai" cum le mai zice) nu mi-a fost rusine.. Salut :roll:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Feb 2008, 15:41

"Nu te lua dupa "nebunu"! Teoriile lui peste!"
Mihai, am impresia ca iti dau frisoane, nu? Daca ai stii tu cata experienta am eu la "gajbirea" pastravilor si clenilor din paraie! Teoria pestelui (sau...a lui peste) e si ea o derivatie din teoria lui Pitagora cu specific pescaresc: daca 3 pastravi stau in forma de triunghi si un unghi e de 90 grade, atunci pastravul care se afla pe catena unghiului de 30 va fi egal jumate din ipotenuza. Vezi, e simplu?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Feb 2008, 17:16

Fario_nebunu scrie:Mihai, am impresia ca iti dau frisoane, nu?
Absolut deloc! Ma lasi rece! Nu e forumul meu!

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 04 Feb 2008, 17:31

[quote="Fario_nebunu] .... atunci pastravul care se afla pe catena unghiului de 30 va fi egal jumate din ipotenuza. Vezi, e simplu?[/quote]

parca era cateta nu catena :roll: si pastravul ca sa fie egal cu jumatate din ipotenuza trebuie sa fie pe cateta opusa unghiului de 30 grade...parca asa ziceau "unii" cand ma mai duceam si eo pe la scoala :oops:

"cat despre rauri, mari satisfactii mari"; uneori o apa mare iti poate da impresia ca tine si peste mare... :D in 99.9% afirmatia este adevarata; acum freo 2 ani daca imi aduc bine aminte pe bistricioara am vazut o lostrita de freo 3kg prinsa de un localnic ;) si raul acela il poti trece cu piciorul ;) eu prefer sa pescuiesc pe dunare nu din motivul ca are "monstrii", ca oricum daca iti da o torpila de pe mal ii zici pa si il pupi de la capatul firului :lol: ....pestele este mai bataios, mai greu de gasit :) in plus vezi si natura si aer curat...cel putin prin zonele in care merg eu :)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Feb 2008, 14:30

Da Ionut, e asa cum spui tu, cateta! Se vede ca ai fost bun la matematica! Eu eram varza absoluta! Tufa de Venezia! :D :D

Scrie răspuns