Rapitori Iasi

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

ionutz_gr
senior
senior

Rapitori Iasi

Mesaj de ionutz_gr » 31 Ian 2006, 20:04

Salutare,

M-am hotarat anu acesta sa-mi fac permis...la Prut..
Ma intereseaza in mod special rapitorii...stiuca este prima pe lista...pe urma avat..clean etc
Astept niste sfaturi de la cei care au fost...singuru care e din Iasi si carel il stiu..de pe forum..este Paul..

Stiam ca acum cativa ani exista o balta care a fost facut rezervatie..parca bran..daca nu ma insel..se mai stie ceva??

Pe prut este stiuca??
Zonele cu cel mai mare potential dpdv al rapitorilor...daca nu sunt secrete :D
Aceeasi intrebare despre avat...unde si cum
Astept un raspuns
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 31 Ian 2006, 20:40

La stiuca ai cu atit mai multe sanse cu cit urci spre barajul de la Stinca-Costesti.
Sanse mai mari la salau incepind de la Opriseni (varsarea Jijiei) in sus.
Inca nu am vazut zona pe Prut (vara) unde sa nu bata avatul.
Despre clean iti povesteste Paul. :)
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

paul
Moderator
Moderator

Re: Rapitori Iasi

Mesaj de paul » 01 Feb 2006, 07:37

ionutz_gr scrie:
Astept niste sfaturi de la cei care au fost...singuru care e din Iasi si carel il stiu..de pe forum..este Paul..
Ehee.. sunt o multime din Iasi pe forum... chiar daca unii nu au scris deloc, sau au scris mai rar. :)
Cum a zis si teodor, locuri bune si foarte bune sunt ceva mai sus de Iasi... Cu cat urci mai sus, cu atat ai sanse sa iesi ceva mai frumos... Cel putin asta am observat ;)
Sunt locuri pe Prut unde ai sanse sa prinzi tot ce vrei: stiuca, avat clean si chiar si salau, toate in acelasi loc sau in locuri nu mult departate.

Despre Bran, pot spune ca s-a inchis... E rezervatie, sau mai bine zis e rezervat doar pentru anumite persoane... Ce sa-i faci, asa este la noi, la romani.

Concluzia e ca se merita sa-ti faci permis pentru Prut... nu o sa-ti para rau :)

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 01 Feb 2006, 11:01

Multumesc pentru sfaturi...

O ultima intrebare....incepand cu martie cam la ce as putea pescui...rapitori binenteles..

Tot ce vreau este sa nu mai vina prutu mare ca anu trecut...sa am parte de o prima intalnire cu prutu frumoasa...

Si inca una..alte balti in afara de bran...pt stiuca...daca mai sunt?
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Teodor
veteran
veteran

Re: re

Mesaj de Teodor » 01 Feb 2006, 11:13

ionutz_gr scrie:O ultima intrebare....incepand cu martie cam la ce as putea pescui...rapitori binenteles..
In primul rind ramine de vazut cind incepe prohibitia.
ionutz_gr scrie:Tot ce vreau este sa nu mai vina prutu mare ca anu trecut...sa am parte de o prima intalnire cu prutu frumoasa...
Pe Prut e mai ceva ca la loz-in-plic.
Tu dai dupa ce vrei tu si Prutul iti da ce vrea el. :wink:

Dai la somn si prinzi salau.
Dai la mreana si prinzi cega.
Dai la crap cu mamaliga si prinzi somn.
Dai la avat si prinzi salau.
Dai dupa salau si te trezesti cu "mirla".

Si cite si mai cite...

Anul trecut cea mai stabila regula a fost: dai "dupa ce vrei" si prinzi canci. :)
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 01 Feb 2006, 12:04

Teodor mi-ai luat vorbele din gura :lol:

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 01 Feb 2006, 12:27

georgelucius scrie:Teodor mi-ai luat vorbele din gura :lol:
Pai tine si tu gura inchisa :twisted:

ionutz_gr prutul are foarte mult peste si nu prea e pescuit; eu in afara de grupul cu care mai merg eu la spinning am mai vazut f putini sa dea la artificiale.
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Ioan S.
veteran
veteran

Re: re

Mesaj de Ioan S. » 01 Feb 2006, 15:16

Teodor scrie:Pe Prut e mai ceva ca la loz-in-plic.
Tu dai dupa ce vrei tu si Prutul iti da ce vrea el. :wink:

Dai la somn si prinzi salau.
Dai la mreana si prinzi cega.
Dai la crap cu mamaliga si prinzi somn.
Dai la avat si prinzi salau.
Dai dupa salau si te trezesti cu "mirla".

Si cite si mai cite...

Anul trecut cea mai stabila regula a fost: dai "dupa ce vrei" si prinzi canci. :)
Ei ... nici chiar asa !
Numarul de surprize este invers proportional cu numarul anilor de pescuit pe Prut !
Cit despre anul trecut, nu stiu unul mai prost decit ce a fost dupa viitura !

dream_fishing scrie: ionutz_gr prutul are foarte mult peste si nu prea e pescuit;
Acuma sa nu-si inchipuie ca stau pestii aliniati si asteapta sa vina ionutz_gr sa-i ia. Ia fiecare cit poate - si nu vorbesc de capacitatea rucsacului :wink: ... ci de capacitatea pescarului. :roll:
Pot spune ca un pescar "mediu" va avea pa Prut mai multe nule decit la o balta oarecare, va pierde mai multe monturi decit la oricare balta ... etc.
Si cu toate astea va alege pescuitul la Prut !
Fir intins !

cipcop
junior
junior

Mesaj de cipcop » 01 Feb 2006, 19:42

Salutare...
Eu nu sunt pescar de rapitor de foarte multi ani, insa am copilarit pe Prut!
Efectiv...(la Bivolari)....
Asa ca poti sa-ti spun ca daca vei avea norocul sa prinzi 1 zi buna de pescuit pe Prut nu te va mai interesa o alta balta!
Intradevar, pe Prut se poate prinde aproape orice specie de rapitor (mai putin somon si pastrav :P ) ...
Daca vei ajunge sa cunosti cateva locuri..pe care ai sa "le simti" dupa cateva iesi pe apa, ai sa vezi ca nu este deosebit de importanta captura, ci mai ales iesirea in natura si peisajele si locurile superbe pe care acest rau le ofera!
Cel putin acesta este cazul meu!
A si sa nu uit...pentru mine Prutul este ultimul bastion in fata pescarului manelist (de care nu mai poti scapa pe orice balta in care s-a auzit......... ca s-a prins.......... acu 2 ani............... un peste (orice specie) de 2-3-5-10 kg......) si care are impresia ca orice peste sanatos la cap va sari din apa in acorduri de Adi de Vito dat la maxim si neaparat acompaniate cu munti de gunoaie ....)...
Sorry, m-am aprins aiurea..
Ma rog, ce vreau sa-ti spun este ca vai cunoaste pe malul Prutului linistea pe care nu ai cum sa le gasesti pe nici alta balta sau rau si nu te vei bate cap in cap cu nici un "pescar de duminica", care nu stie sa respecte natura si ceea ce ne ofera ea|!

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 01 Feb 2006, 20:41

Eu sunt din Barlad ..si la mine acasa ma duc numa pe raul Barlad tocmai din aceasta cauza..liniste

Din pacate pe nici un baraj..balta..nu scapi de manele...

Tot ce pot spune e ca cei care practica acest tip de pescuit nu se pot numi pescari...

Ma opresc aici..ca dam in alta discutie..si nu am cuvinte de lauda pt ei

Scrie răspuns