pt ciprian ungureanu

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

ionutz_gr
senior
senior

pt ciprian ungureanu

Mesaj de ionutz_gr » 16 Feb 2006, 11:27

Pana la urma Branu e inchis sau nu?
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 16 Feb 2006, 11:54

DA, este inchis pescuitului de orice fel.
Branul este rezervatie (cel putin anul trecut nu se putea pescui acolo, la fel Balataul).
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 16 Feb 2006, 12:15

Va vand ieftin un pont: Ratarie :!:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2006, 12:37

Teodor scrie:DA, este inchis pescuitului de orice fel.
Branul este rezervatie (cel putin anul trecut nu se putea pescui acolo, la fel Balataul).
Branul este rezervatie.. sau mai bine zis rezervat pentru cei ce au pile :|
Asa-i la noi....
Despre ratarie.. nu stiu ce sa zic.. Probabil ca daca vreodata o sa am placerea sa ma duc sa pescuiesc la babusca sau rosioara, trec pe-acolo.. In rest, prefer Prutul.

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 16 Feb 2006, 12:45

Cea mai mare babusca prinsa de un prieten ( cu lanseta mea, fi-mi-ar de cap ), pe Ratarie, avea 4,2 kg si o groaza de dinti, cre' ca era babusca mutanta :oops:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2006, 12:50

ss scrie:Cea mai mare babusca prinsa de un prieten ( cu lanseta mea, fi-mi-ar de cap ), pe Ratarie, avea 4,2 kg si o groaza de dinti, cre' ca era babusca mutanta :oops:
Asa o fi... oricum, astfel de "babuste" sunt raritati acum pe Ratarie... De obicei iei marle subnutrite
Plus ca din ce am auzit in ultima perioada fac si sateni scandal cum ca ar fi pamantul lor.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 16 Feb 2006, 13:01

SS, cind a fost asta ?
Anul trecut, dupa caldurile alea mari (ne-au povestit atit localnicii cit si cei de la politia de frontiera), mirosea de la 1 km a peste imputit.
Foarte multe exemplare mari (5-8Kg) au murit atunci. :evil:
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 16 Feb 2006, 13:09

Octombrie-noiembrie 2004, chiar mi-a parut rau ca in ultimul an n-am mai ajuns la Iasi decat civil-fara timp si scule...
Am inteles de la prieteni ca s-a mai prins cate ceva si acolo si pe Salcami, dar ca granicerii si bastinasii fac din ce in ce mai multe figuri :cry:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Feb 2006, 13:44

Teodor scrie:SS, cind a fost asta ?
Anul trecut, dupa caldurile alea mari (ne-au povestit atit localnicii cit si cei de la politia de frontiera), mirosea de la 1 km a peste imputit.
Foarte multe exemplare mari (5-8Kg) au murit atunci. :evil:
Relu.. din ce stiu, anul trecut pestele a murit chiar pe Bolatau, sau Balatau, cum i se mai zice, din cauza apei saraca in oxigen.....
Nu stiam ca a murit si pe Ratarie :|

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Feb 2006, 16:04

Da, stiuca moarta a fost pe Balatau!

Iar pe Ratarie s-a prins stiuca toamna trecuta, la fel si pe "Potcoava".
Nu v-am povestit ultima mea iesire de anul trecut ... si-o sa vedeti de ce ! :oops:

Pe la jumatatea lui noiembrie anul trecut am mers cu Doru a pescuit. Cu o zi inainte am avut o discutie in contradictoriu referitor la metoda de pescuit. El insista cu pestisorul viu ... Eu am preferat nalucile.
Zis si facut, ajunsi acolo eu am plecat de la Ratarie, pe canal, pe Potcoava, iar pe canal pina la capat, am intrat vreo ora si jumatate pe Prut (dupa avat) si apoi traseul inapoi. Si pe tot acest traseu m-am intinit cu doua mirlite, am mai avut vreo 2 atacuri ratate si am vazut o stiuca ... studiindu-mi naluca (de la oarece distanta). :oops:
Iar cind m-am intors Doru avea 2 stiuci una de 3+ kg si una de 1+ kg.

Bun, eu nu sunt meserias la pescuitul cu naluci, veti zice, si nici nu intentionez sa va contrazic. Insa va mai dau un fapt.
Dintre localnici 2 pescuiau la pestisor viu, cu bat de mina, pe canale. Insa nici nu ghiciti ce aveau pe portbagajul bicicletei. Erau altfel fata de ceilalti care pescuiau ca lanseta cu pluta. Aveau si permis de pescuit (HA ... HA ... HA) dar mai ales erau cunoscatori ai Prutului. Pe unul dintre ei il cunosteam bine, lucrasem impreuna in urma cu mai multi ani. Am baut cu placere un pahar de vin (luasem cu mine desi de obicei sunt impotriva), asta dimineata pina s-a mai dus bruma si am putut merge pe canale fara riscul de a ajunge in apa. Bineinteles ca am mai baut un pahar de vin la intoarcere (de data asta de la el), si cu ocazia asta am mai aflat si eu cite ceva. Ce va pot spune ca si el a prins, insa hai sa nu mai amin si sa va spun ca pescarii aceia aveau in porbagajul bicicletei lansete telescopice care numai trebuiau intinse, in rest aveau montat tot (mulineta, fir, struna metalica, lingurita). Si va mai spun ca nu le-au folosit! :oops:

Scrie răspuns