contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
paul
- Moderator

-
Obleti am luat si eu la vobler si nu numai odata... Chiar cu ancora in gura.
Ca sa faci vobler sa semene cu un vierme... nu cred ca are rost... mai degraba dai la muste artificiale.
Apropos de muste... marti am luat un avatel si un clean la MA... pusa deasupra voblerului
Da' Ioan.. totusi nu mi-ai zis ce ai luat marti dupa-amiaza.. Nu cred ca nu ai luat nimic

-
paul
- Moderator

-
N-ati plecat cu baietii la un pescuit pe Prut? Ionut si Andrei au plecat, asa cred, cel putin ei.
-
Ioan S.
- veteran

Paul scrie:Da' Ioan.. totusi nu mi-ai zis ce ai luat marti dupa-amiaza.. Nu cred ca nu ai luat nimic

De doua ori am vrut sa pun raspunsul la aceasta intrebare si tot de atitea ori s-a .... sters.
La pestisor (intii cel care mi l-ai dat tu - apoi la pestisor viu prins de mine) nu am avut nici macar o trasatura.
Iar la lanseta fina cu pluta (fir de 0,12, momeala vermusi) foarte multi pestisori (de la mini la micro

) insa nu pentru astfel de pestisori am "inotat" prin noroi. (Mare parte din ei sper sa-i revad peste 2-3 ani

).
-
paul
- Moderator

-
Tot e bine ca ai avut activitate...

Pescarii de mai jos la un moment dat, pe la pranz, aveau peste la fiecare lansare.. Ce-i drept majoritatea erau mititei, dar au avut si babusca la 2-300 grame si , ceea ce m-a dat pe spate, clean la juma' de kil la viermusi.
Cantitativ, au avut mult peste... au luat si scobar si avatei si oblete.
-
Leba
- veteran

-
a mers binicel...de ziua tarii!

s-au luat: avatei, AVAT, clenuti, CLEAN etc.
personal... tre' sa mai insist pe clean.

nush cum se face k intra numai mititei...fir-ar mama lor de cleni!
poate data viitoare..
astia mai faini...vin, il pupa pe cozma...fac o volta..si-au plecat!
nu pricep...iar astia micii dau in naluk mai rau k cei mari...

-
Aquaro Angler
- veteran

Am pescuit ieri pe Prut in zona Vaslui intre Husi si Falciu. Am gasit niste locuri bune de pescuit pe vreo 80 km de Prut in toata splendoarea si salbaticia lui. Pe langa echipament sunt necesare si cizme de cauciuc inalte pentru traversat padurile de salcii inundate si alte locuri mai greu accesibile inundate si pline de stuf. Am pescuit numai cu naluci suple. Am pescuit la inceput destul de repede 3 cleni la un Hellgrammite 3 cm culoare black/blue glitter intr-o montura split-shot cu un plumb alica de 1/8 oz. Am mai prins 2 avati unul la un swim-shad Silver Flake 7cm si unul la un soft-shad Silver 5cm cu o montura tandem shad-streamer. Streamerele nu le-au vrut. Un strapazan de 800g am prins la un Mr Twister-Exude Curly Tail Grub pe jig de 10g. Am mai avut o trasatura la un Venow Skip Shad culoare chartreuse/black dar a scapat ca nu s-a intepat bine in jig. La o montura drop-shot cu un Mr Twister-Phenom Worm culoare pearl/silver am prins un salau de 1,5 kg. Am gasit un loc cu adancime de 3-4 m sub un prag format la marginea unor dune de nisip unde Prutul facea doua coturi in forma de S, unde dupa ce am lansat de cateva ori un grub Keitech-KMix Super Grub culoare white/blue copper glitter de 10 cm pe o montura Carolina cu un plumb bullet weight 1/2 oz a tras un salau de 2,5kg. Tot in acest prag am dat spre seara dupa somn de cateva ori cu un Smelly Tube culoare neon flash pe jig de 3/4 oz dar m-am convins ca somnii trag mai bine vara decat iarna. Oricum am eliberat o parte din pestii prinsi ca si asa era greu de carat echipamentul prin mlastinile inundate de pe malul Prutului.
-
victor
salut! a-si dori ,daca vreti,sa-mi spuneti daca prindeti salau pe prut in mod frecvent.eu pescuiesc in fiecare an pe prut in jud galati ,de doua sau trei ori pe luna ,pina acum ma duceam in special la crap, dar sa fiu sincer nu am dat la salau nici o data.

zona pe care o frecventam eu(rogojeni -oancea)e miloasa .va multumesc anticipat.

-
Aquaro Angler
- veteran

Si eu pescuiesc pe Prut in zona Galati. La inceput nici eu nu credeam ca se pescuieste bine la salau pe Prut in aceasta zona pana cand am vazut coborand pe Prut o barca cu niste basarabeni braconieri care aveau 2 saci plini cu salai de dimensiuni destul de mari prinsi la curent electric, iar barca era plina cu tot felul de specii de pesti. Era in zona Oancea - Vladesti, o zona inundabila unde basarabenii au un complex de bazine piscicole, un fel de ferma piscicola pe malul Prutului. Salai am pescuit pe Prut cu twistere si in alte zone, Branesti, Foltesti dar si intre Sivita si Dunare. De cateva ori, cand pescuiam cu twistere la salau au tras si cativa somni. Mai dificil este de prins Prutul limpede si la un nivel optim, ca anul asta a fost mai mult crescut si tulbure.
-
victor
multumesc pt sfaturi si precizari!sa speram ca anul viitor o sa fie mai bun.fir intins!

-
Teodor
- veteran

-
La intrarea in judetul Iasi, vizibilitatea este cam la 0.8 - 1 m.
La citeva sute de m inainte de varsarea Jijiei, vizibilitatea este cam 40-50 cm.
Dupa varsarea Jijiei, vizibilitatea scade in jur la 20 cm (am mai mers cam 6 Km sa verificam - pina in Moreni).
Intre punctele verificate (primul si ultimul) sunt, cu aproximatie, mai mult de 110Km.
Aquaro Angler scrie:Si eu pescuiesc pe Prut in zona Galati.
...
Mai dificil este de prins Prutul limpede si la un nivel optim, ca anul asta a fost mai mult crescut si tulbure.
Ma intrebam cum arata in zona la voi si ce inseamna "limpede" in zona respectiva.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare