Poiana Marului - conditii de pescuit

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Poiana Marului - conditii de pescuit

Mesaj de johnnybravo » 29 Iun 2011, 22:08

salut,

se poate pescui pe rau/lac in Poiana Marului cu permisul ANPA? daca nu, de unde fac rost de autorizatie? aveti idee de preturi?

este permis pescuitul din barca ? daca da, se poate inchiria barca de pe acolo?

care sunt cele mai bune locuri de pescuit de pe mal? nu alerg in special dupa pastrav...n-am mai prins clean din vara trecuta :D

merci de raspunsuri,
jb

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 29 Iun 2011, 22:16

Incerc sa iti raspund eu, desi anul asta inca nu am fost pe acolo....

ANPA e obligatoriu, dar se pare ca mai ai nevoie si de taxa pe zi de la RNP...platesti la canton (daca ai la cine) sau direct la RNP-ist daca te gaseste el pe mal pescuind. Pret: 26 lei/zi parca sau 52/saptamana nu mai tin exact mine preturile.

DA.poti pescui din barca. La o adica daca este permis accesul scootere acvatice...nu vad de ce nu ai putea intra cu gonflabila ta... Despre inchiriat...din cate stiu eu nu ai de unde sa inchiriezi ceva, dar poate s-a schimbat ceva intre timp (desi nu cred).

In functie de nivelul apei...iti vei da seama de locurile propice... Pastrav? poate ai noroc si prinzi ceva indigeni pe unde intra raul in lac.... Clean... cam peste tot :D.

Repet insa, anul asta nu am fost inca acolo...

amon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amon » 30 Iun 2011, 06:43

Sal.
Eu sunt din zona si te pot ajuta daca vrei cu ceva sfaturi.
Barca nu ai de unde sa inchiriezi daca ai vino cu a ta indiferent ce motor ai,termic sau electric nu se ia nimeni de tine.Taxa pe anul acesta nu stiu cat este.Detin si eu permis de pescuit dar nu "m-am omorat"sa-l caut pe dl Padurar sa ii achit taxa deoarece exista o problema cu lacul.Hidroconstructia sustine ca e al lor iar padurarii la fel deci e un haos.De la filiala mi s-a spus ca taxa este cam ilegala...Ma rog.
Daca tii neaparat sa platesti poti sa il cauti personal pe dl. Padurar iar daca nu du-te linistit la pescuit pt ca daca vrea sa vina dupa taxa te va gasi el.
Acum:raul Bistra teoretic este inchis pt repopulare doar pe Sucu poti pescui la pastrav desi este micut pastravul(tot fara grija deoarece poti achita taxa pe marginea apei daca vine domnul).
Pe lac poti prinde linistit clean(desi acum nu prea merge) daca ai noroc si barca,pastrav si de ceva vreme incepe sa se prinda si biban.Clean mare am vazut ca se prinde la visina,porumb,etc.
Daca vrei sa ai parte de distractie incearca albitura la musca de la coada lacului in amonte dar la fel de bine poti prinde si pastrav si clean pe rau la musca.
Cam asta e.Daca mai te intereseaza ceva te pot ajuta cu mare placere.
Fir intins!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 30 Iun 2011, 11:01

merci de info.

nu am cum sa car barca cu mine pt ca merg intr-o mini excursie cu colegii...o sa incerc vobler, rotative si "helic"-uri n-am nerv de altceva :D

cum deosebesc Bistra de Sucu ?:D (asta in caz ca nu dau de niciun pescar sa-mi zica)

amon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amon » 30 Iun 2011, 20:05

Parul din dreapta manastirii este Sucu iar celalalt e Bistra dar stai linistit k e destula lume pe acolo ca sa iti explice.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 03 Iul 2011, 21:47

am fost, plin de sationaristi dar am reusit sa le prind clenii dintre fire :))
merci de info...pe data viitoare o sa incerc sa iau barca, mi-am pierdut cicada norocoasa in cracile de pe mijloc din coada lacului :x

Scrie răspuns