pescuitul pe mures

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 01 Mar 2010, 20:56

pai au fost destule subiecte pe tema asta, si poate de aia...intra si tu pe topicul cu pescari din alba, si mai vezi o parere, o idee mai schimbi. :wink:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 01 Mar 2010, 21:17

eu sunt din jud Alba Iulia si pescuiesc la varsarea raului Sebes in Mures asta fiind la intrare in Alba dinspre Sebes. Povesti am auzit o gramada cu somni de 38 de kg salai dar din cate am vazut nu se prea prinde numai scobar si alti pestisori prea mici sa merite efortul!!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 02 Mar 2010, 07:36

Recordurile mele personale sunt 4,7 kg la stiuca, avat la 4,3 kg, si clean la 2 kg. Nu am prins somn pentru ca nu am dat dupa el.
Locurile cu somn sunt rare si accidentate.
Ideea e daca te duci pe ideea de somn de 38 Kg sau in general pesti uriasi iti recomand cu caldura fluviul Fraser din Canada sau Mekong din Viet-nam.
Aici in zona (targu mures) am inteles ca s-a prins prin 2008 la vobler un somn de 25 de Kg (probabil in zona barajului de la sancrai)-nu sunt sigur pentru ca pescari erau cunoscuti ca greblisti si priponisti ocazionali.
In zona Cuci-Iernut s-a prins la lanseta somn la 30 de Kg (am vazut cateva poze) asta prin 2005-2006.
Totusi la cat e prigonit in Mures inca se mai prind pesti destul de mari (foarte rar si foarte greu).
the angler is catching xxx, not by the lure

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 02 Mar 2010, 11:41

haprian ionel scrie:eu sunt din jud Alba Iulia si pescuiesc la varsarea raului Sebes in Mures asta fiind la intrare in Alba dinspre Sebes. Povesti am auzit o gramada cu somni de 38 de kg salai dar din cate am vazut nu se prea prinde numai scobar si alti pestisori prea mici sa merite efortul!!
Da tu ai vrea somni de 38 de kg la ora asta pe Mures?! :shock: Normal ca acum predomina scobarul! Si mai ales unde ai zis ca pescuiesti... Salau este in Mures dar poate apa are o culoare ciudata putin pentru a putea fi pescuit ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Mar 2010, 13:14

Norocul salailor,mare noroc au avut iarna asta....fir-ar sa fie de apa mare si tulbure... :D :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 02 Mar 2010, 14:01

Stati linistiti ca nu umblu dupa somni uriasi sau pesti uriasi in general dar prefer sa stau toata ziua si sa prind unul cat de cat decat sa prind 20 de scobari! oricum multumesc pt informatie

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 02 Mar 2010, 14:32

Somnul de 38 de kg de care va spuneam a fost prins la grebla in zona Alba Iulia, nu stiu sigur unde dar am vazut niste poze pe telefon la un prieten a carui "cumnat" se lauda ca la prins!.... oricum nu am aflat prea multe ca nu a prea elaborat subiectu mi-a zis numai ca de vreo 3 saptamani la prins la grebla. Pe mine ma intereseaza sa dau la salau oare are rost sa imi incerc norocul in zona despre care v-am zis mai sus??

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 07 Mar 2010, 18:54

Se pare ca nu prea dau de incepatori ca mine care sa pescuiasca mai mult pe Mures :roll: Am fost astazi de dimineata ,prima data cand am ajuns am momit locul cu mamaliga amestecata cu viermisori, ficat de porc si lut ,am aruncat vreo trei bulgari cam cat pumnul de mari si pe urma am aruncat 2 vergi cu fir de 14 ac de 4 cu viermisor si am asteptat toata ziua fara rezultat :cry:am pus si mamaliga si paine,rama si tot nimic! ca pe la ora 5 sa vina un domn in partea cealalta a raului si cam la interval de 10 minute prindea cate un porcusor cam la 10 cm de lung si io nimic pana m-am enervat si am plecat !! Poate imi spuneti voi unde am gresit :o ....!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 07 Mar 2010, 19:46

....cred ca la acul de 4 :lol: . 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 07 Mar 2010, 19:54

sa nu imi spui ca acul de 4 era prea mare :shock:

Scrie răspuns