pescuitul pe jiu-zona petrosani-uricani

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

crisnorbi
utilizator nou
utilizator nou

pescuitul pe jiu-zona petrosani-uricani

Mesaj de crisnorbi » 13 Iun 2006, 10:56

am si eu o intrebare pt. pescarii mai experimentati ca mine. Ma duc sapt. viitoare in vizita la o cunostinta di Uricani jud. hd si as vrea sa aflu cate ceva despre locurile de pescuit din acea zona, este permis pescuitul pe jiu, ce specii se prind si cu ce momeala, multumesc anticipat, fir intins! :lol:
VIOLATORS WILL BE SHOOT......SURVIVORS WILL BE SHOOT AGAIN........BY CRISTI FROM VESTU' SALBATIC

pityu
veteran
veteran

Pescuitul pe Jiu zona Petrosani - Uricani

Mesaj de pityu » 18 Iun 2006, 23:04

Amandoua Jiuri s-au limpezit datorita inchiderii Preparatiilor de carbune. Au reaparut si pestii (pe cale naturala, nu datorita repopularii !!!)
de aceea si sunt inca in numar destul de mic. Una, doua, max. cinci bucati se pot prinde totusi intr-o partida obisnuita de pescuit. Exista Pastrav si Lipan, dar si Clean, Mreana Vanata si ... nelipsita "albitura".
Pe defileul Jiului, aval de Livezeni se prind chiar exemplare frumoase.
Din pacate, desi legal atat Jiul cat si afluentii (de fapt asa e in toata tara0
apartin domeniului public al statului, ele au fost concesionate de organizatia - mamut numita AGVPS pana prin anul 2011 (daca nu ma insel) si trebuie sa ai permis eliberat numai de ei.
Daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu placere

crisnorbi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de crisnorbi » 19 Iun 2006, 11:31

mersi de ajutor m-ai salvat de la innec:) am permis de agvps sper sa fie valabil si pe acolo, m-ai ajuta daca mi-ai spune ce momeala sa folosesc, m-am orientat spre spining si mi-am pus cateva rotative mici si voblere rapala de 7cm(nu stiu daca nu cumva sunt mari dar nu am mai mici:( si mi-am achizitionat si cateva musculite poate poate reusesc ceva:) ceva cunostinte mi-au spus sa incerc mai sus de uricani spre campul lui neag, voi vedea, oricum mersi de info. si fir cat mai intins
VIOLATORS WILL BE SHOOT......SURVIVORS WILL BE SHOOT AGAIN........BY CRISTI FROM VESTU' SALBATIC

pityu
veteran
veteran

Pescuitul pe Jiu zona Petrosani - Uricani

Mesaj de pityu » 19 Iun 2006, 21:24

In vale majoritatea pescarilor prind pastravi si lipan la musca artificiala.
Parerea mea ca ai putea incerca woblere mici (4-5) cm, cu cele mari poate pe Lacul de Acumulare Valea de Pesti, sau pe Balta carierei Campu' Lui Neag. In zona cleanului merge perfect la lacusta "prin biciuire"
(Iscroni, Livezeni,Defileu). Mreana Vanata poti prinde la scorobete fie cu plumb greu la fund, fie "la taras".

kobe
junior
junior

Mesaj de kobe » 20 Iun 2006, 07:24

am fost duminik pe jiu in zona campului lui neag si am avut o partida destul de slabuta.am prins 3 pastravi si 2 lipani frumosi.crisnorbi daca chiar vrei sa prinzi ceva peste iti recomand o zona buna de lipan este chiar in dreptul orasului vulcan.in zona uricaniului mai sunt ceva pastravi si lipani dar mai putin.am greblat o zii intreaga fundul jiului cu tot felu de nimfe cu bead,fara bead,ude,uscate si rezultatele nu prea au fost satisfacatoare.anul trecut aveam partide frumoase pe jiu din dreptul orasului uricani si pana la cheilie butii.iti recomand pescuitul la nimfe:o nimfa de 14 cu bead(BH green caddis emerger) cu un bun randament si apoi o nimfa de 16 si un pesant tail bineinteles pe 18 cu bead.cam am reusit sa agat niste lipani frumosi si 3 pastraviori dintre care unu frumos de tot.in rest nu prea te vad sa ai sanse cu momeli naturale nu prea ii vad prinzand ceva(albitura).ce pot sa-ti mai zic fir intins!!!!!

Alex Chiorean
junior
junior

Mesaj de Alex Chiorean » 20 Iun 2006, 10:06

Am parasit Valea Jiului acum un an si jumatate si n-am pescuit acolo decat pe lacul de acumulare de la Valea de Pesti.
Deci, acum doi ani se prindeau pastravi frumosi in coada lacului la rotative mici (#1 si #2), mai ales argintii, si la voblere de 3-4 cm, in special patern natural sau deschise la culoare. Prin pastrav frumos insemnand 30-35 cm, nu mai mare.

crisnorbi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de crisnorbi » 22 Iun 2006, 17:22

multumesc pt ajutor, din pacate vacanta a fost foarte scurta si pescuitul si mai scurt (am putut sta doar o ora ) din cauza unor probleme, evident ca nu am prins nimic :cry: oricum voi incerca la anul pt ca acum am acumlat cateva info. de la voi, mersi mult si numai bine :D

istinmihai
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de istinmihai » 22 Iun 2006, 20:28

as vrea sa stiu dc trebuie permis de pescuit in aceasta zona si de unde se procura ?/

tucupescarul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tucupescarul » 24 Iun 2006, 19:37

kobe scrie:am fost duminik pe jiu in zona campului lui neag si am avut o partida destul de slabuta.am prins 3 pastravi si 2 lipani frumosi.crisnorbi daca chiar vrei sa prinzi ceva peste iti recomand o zona buna de lipan este chiar in dreptul orasului vulcan.in zona uricaniului mai sunt ceva pastravi si lipani dar mai putin.am greblat o zii intreaga fundul jiului cu tot felu de nimfe cu bead,fara bead,ude,uscate si rezultatele nu prea au fost satisfacatoare.anul trecut aveam partide frumoase pe jiu din dreptul orasului uricani si pana la cheilie butii.iti recomand pescuitul la nimfe:o nimfa de 14 cu bead(BH green caddis emerger) cu un bun randament si apoi o nimfa de 16 si un pesant tail bineinteles pe 18 cu bead.cam am reusit sa agat niste lipani frumosi si 3 pastraviori dintre care unu frumos de tot.in rest nu prea te vad sa ai sanse cu momeli naturale nu prea ii vad prinzand ceva(albitura).ce pot sa-ti mai zic fir intins!!!!!
salutare la toti pescarii din vale.acolo am copilarit,sunt plecat din vale de 20 de ani,vin acolo de 2 ori pe an,m-am bucurat foarte mult cind am vazut ce frumos arata jiul fata de ce stiam eu.este bine pentru toti pescarii si nu numai.poate totusi se vor gindi sa mai populeze putin apele din vale,pt.ca sporul natural este destul de mic. va doresc la toti multa baftasi o vacanta asa cum o doriti! :D

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 25 Iun 2006, 11:50

Cu doi ani in urma Jiul sa populat cu pastrav in dreptul localitatii Paroseni ....cu aprox. 5-6ani (tot in urma ) , Jiul a mai fost populat cu lipan...din pacate controlul nu si-a facut datoria . Se prindeau lipani de numai o palma cu sutele de catre toti , la musca si la viermisor la pluta !!!I-mi pare rau sa spun dar am vazut "pescari " care...zic ei , se respecta , cu zeci de lipanei in traista !!! uni se mai si laudau cu isprava ....
Pe Jiu merge foarte bine si rotativa , am avut capturi frumoase nu numai odata !!!!
Alex , pe barajul Valea de Pesti , am prins pastrav la blinker si de 2kg. si i-ti spun sincer ca s-au prins si mai mari !!! din pacate in ultimul timp nu am mai putut merge pe lac ; cind prind cite-o dupa-amiaza libera, prefer Jiul si rotativa ...oscilantele care le-am folosit pe baraj au fost de fabricatie proprie , indicate ar fi cele din "compozitie" , micute si grele , culoarea asemanatoare plumbului , ceva mai deskis ,( cum este materialul ...)

Scrie răspuns