pescuitul la praguri

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihaicot
utilizator nou
utilizator nou

pescuitul la praguri

Mesaj de mihaicot » 14 Sep 2006, 10:54

Salut !
Eu pescuiesc de obicei la somn , in zona Giurgeni (Ialomita) . Sunt din Slobozia , iar in week-end ma duc in anumite locuri aflate de la oamenii din partea locului sa pescuiesc . Ce pot sa va zic este ca daca la inceput l-am rupt pe somn (luna iulie , august) , acum nu mai mananca. Saptamana trecuta am fost la pescuit cu niste oameni din partea locului .
Eu nu am prins decat niste strapazani la undita , si o platica la lanseta , iar ei in tot acest timp au stat de vorba si se indestulau cu tuica (eu luam antibiotice) . Cand sa plecam , ei au zis ca sa mai stau juma' de ora ca sa prinda si ei ceva. Si lanseaza oamenii , si in nici juma' de ora prind amandoi 7 bucati de 2-3 kg de somn, iar eu am ramas :shock: . Pe drum i-am intrebat cum se poate asa ceva . Iar unul dintre ei imi spune : Pestele trebuie sa-l cauti la praguri . Eu am aruncat , am recuperat firul pana la primul prag , am stat cinci minute , nu am prins nimic , am recuperat iar firul pana la al 2-lea prag , iar aici i-am prins pe toti . Si mi-a explicatr chestia cu "varsa" : pestele inoata si se loveste cu botul de praguri , apoi el tine directia pragului . Intre praguri cica nu se prinde decat din bulan . As vrea sa-mi spuneti daca si-au batut joc de mine , caci acum nu mai am rabdare si vreau sa ma duc din nou , "cu tehnica noua invata " ca sa-l omor pe regele somn .

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Sep 2006, 11:02

"l-am rupt" inseamna bucati de 2-3 kg, cum prindeau si ei? :shock:

cat despre praguri... e adevarat ca pestii stau pe langa ele. motivele sunt diverse, dar nu ca s-ar lovi cu botul de ele, sa fim seriosi. :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mihaicot
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihaicot » 14 Sep 2006, 11:08

Am prins bucati de 4-5 kg la buchet de rame negre , dar apoi nimic saptamana trecuta , iar frustrarea a fost mare :oops: .

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 14 Sep 2006, 15:28

Grabiti-va sa dati la somn ca peste o luna intarca.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

mihaicot
utilizator nou
utilizator nou

Ghid loc

Mesaj de mihaicot » 15 Sep 2006, 11:54

Sa va dau niste informatii despre locul unde pescuiesc : gropane si praguri in zona Giurgeni -Ialomita . Va deplasati de la Giurgeni in stanga , cum veniti dinspre Bucuresti , la fostul IAS Giurgeni . De acolo , treceti digul , si o luati pe un drum cam forestier (au taiat padurea) , in sus spre o zona numita "CHIOSERU" . Treceti printr-un mic canal , se poate trece cu masina (probat de mine) fara prea mari probleme , si o tineti inainte prin padure (este drum facut de masini) pana la un nou canal (mai adanc). Acest canal este "Chioseru" . Lasati masina acolo (in week-end mai sunt cateva acolo) si va deplasati in sus , trecand prin canal (este gol de obicei) si mergeti vreo 500 m . Acolo sunt gropane adevarate .

MariusC
senior
senior

Re: Ghid loc

Mesaj de MariusC » 15 Sep 2006, 13:04

mihaicot scrie: De acolo , treceti digul , si o luati pe un drum cam forestier (au taiat padurea) , in sus spre o zona numita "CHIOSERU" .
In amonte de IAS sau in aval?

mihaicot
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihaicot » 15 Sep 2006, 14:31

In amonte

mihaicot
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihaicot » 18 Sep 2006, 08:16

Daca intereseaza pe cineva , zona e linistita , iar chestia este sa mergeti pana la capatul drumului , pentru ca sunt o groaza de masini parcate pana acolo , dar oamenii saracii nu prind cine stie ce ...

Scrie răspuns