Pescuit SUEDIA
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
Pescuit SUEDIA
Va salut !
As dori sa aflu ceva informatii despre cei care au fost la pescuit in suedia. Am ocazia sa ajung acolo si m-am documentat putin despre locuri.
Aparent sunt foarte multe lacuri productive in diverse colturi ale tarii( am vazut cu ochii mei insa n-am mers la pescuit ) dar ar fi ideal daca imi poate relata cineva experiente proprii sau macar detalii aflate de la cineva cunoscut.
Desi suedia este recunoscuta pt stiuca, eu m-as duce acolo mai mult pt pastrav/somon . Dar poate ma razgandesc pana voi avea ocazia sa plec.
As dori sa aflu ceva informatii despre cei care au fost la pescuit in suedia. Am ocazia sa ajung acolo si m-am documentat putin despre locuri.
Aparent sunt foarte multe lacuri productive in diverse colturi ale tarii( am vazut cu ochii mei insa n-am mers la pescuit ) dar ar fi ideal daca imi poate relata cineva experiente proprii sau macar detalii aflate de la cineva cunoscut.
Desi suedia este recunoscuta pt stiuca, eu m-as duce acolo mai mult pt pastrav/somon . Dar poate ma razgandesc pana voi avea ocazia sa plec.
Fara pescuiala viata e pustiu
- Bogdan_Alex
- veteran
pai nu....nu asa....tudor scrie:Pai spune mai intai in ce sezon vei fi acolo. Pastrav/somon au si ei perioadele lor.
voi fi in ce sezon TREBUIE sa fiu

chiar si asta e una din necunoscutele mele ... sezonul bun in suedia la pastrav si/sau somon
tot ce stiu este ca stiuca este recomandata in sept - oct acolo.
ps: am citit cu mare interes comentariile tale despre ebro, se pare ca esti tare umblat din pricina microbului astuia

Daca nu stii cand vei fi, si ajungi toamna, uita de salmonide. Ca peste tot in emisfera nord.
Eu la stiuca am pescuit numai in sud, pe mare sau pe lacuri. Trebuie neaparat spinner baituri. Foarte des stiucile sunt in stuf si trebuie lansat chiar in stuf. Nu conteaza ca spinnerul nu e tot timpul in apa la recuperare. Asta e valabil cam in toate anotimpurile cand stiucile stau chitite din cauza vremii.
O perioada buna este mai-iunie. Depinde de ani. Daca e prea frig nu-i bine. Dar asta nu o poti prevede. Perioada buna de jerkuri, swimbaits mari etc. Dupa aia merge bine la top water baits. Si toamna iar spinner daca stiucile sunt in stuf. Iarna nu stiu caci nu pescuiesc la copca.
Ce-ti spun eu am verificat din sud, Malmö, pana la latitudinea Stockholmului.
Dar vezi ca de la Stockholm pana in Laponia e aceeasi distanta ca Stockholm-Italia. Deci conditiile pot fi foarte diferite fata ce stiu eu.
Eu la stiuca am pescuit numai in sud, pe mare sau pe lacuri. Trebuie neaparat spinner baituri. Foarte des stiucile sunt in stuf si trebuie lansat chiar in stuf. Nu conteaza ca spinnerul nu e tot timpul in apa la recuperare. Asta e valabil cam in toate anotimpurile cand stiucile stau chitite din cauza vremii.
O perioada buna este mai-iunie. Depinde de ani. Daca e prea frig nu-i bine. Dar asta nu o poti prevede. Perioada buna de jerkuri, swimbaits mari etc. Dupa aia merge bine la top water baits. Si toamna iar spinner daca stiucile sunt in stuf. Iarna nu stiu caci nu pescuiesc la copca.
Ce-ti spun eu am verificat din sud, Malmö, pana la latitudinea Stockholmului.
Dar vezi ca de la Stockholm pana in Laponia e aceeasi distanta ca Stockholm-Italia. Deci conditiile pot fi foarte diferite fata ce stiu eu.
- Bogdan_Alex
- veteran
daca nu e cu suparare, si folosesti, da-mi te rog un id de yahoo sau alt serviciu de messenging pt a comunica mai eficient. promit sa incerc sa te stresez cat mai putin , dar ai cam scos cuvantul magic "stockholm" si m-ai facut curios. ard de nerabdare pt niste detalii. 

- Bogdan_Alex
- veteran
multumesc pt informatii si pt rabdare !tudor scrie:Nu am pescuit la Stockholm ci la latitudinea acestui oras. Asa ca nu prea am detalii sa-ti dau. Eu eram la Toksfors, langa Ârjäng, deci cam la o ora de Oslo.
Nu am adresa yahoo si nici nu voi avea. Eventual am Skype. Imi poti scrie pe privat si-ti dau adresa skype daca vrei.

daca mai are cineva experiente in suedia ( la pescuit, nu cu gagicile alea blonde, desi n-ar strica si o poveste cu ele

salut, eu am pescuit anul trecut in perioada iunie-iulie ca pe aceeasi latitudine cu Ostersund, pe lacuri. am avut vreme foarte buna (spre deosebire de acum 2 ani, cand a fost o perioada ploioasa), cu rezultate foarte bune la stiuca si decente la pastrav. repet, doar pe lacuri. am fost in nord pana la Jokkmokk, sunt atatea lacuri, rauri, locuri care trag de tine sa te opresti incat nu iti poti imagina!
confirm, stiucile sunt foarte in stuf!
confirm, stiucile sunt foarte in stuf!