sorin tot scrie:Sorin, mai este o categorie (in care sunt eu) ce nu e de acord cu măsura luată de Mălin şi pe care tu ai uitat-o (inadmisibil după părerea mea) - pescarul legal. Şi a devenit deja obişnuiţă să nu vorbească nimeni de categoria asta. Inadmisibil!!! Categoria asta despre care vorbesc eu e revoltată pentru că: nu e luată în calcul, e asociată impardonabil (!) cu sacoşarii şi nu concepe ca asanarea Deltei să înceapă cu ea. Dacã se începe cu ea şi e respiro pentru stiuca în DD să fie în primul rând respiro pentru cei care o sodomizeaza cel mai tare!!! Ce spune logica ta impecabilă despre treaba asta?
Sorin tot , sa stii ca o opinie e o opinie cu care poti fi de acord sau nu....daca iti face placere poti argumenta si dezbate ....inadmisibil e ca tu te situezi deasupra ei cu un aer patronal pe care ti-l arogi singur ...si ma iei la pret de 3 semne de exclamare si lipsa de logica....da un rewind la ce ai facut ca ai iesit de pe drum si alergi prin miriste
ratezi exact esentialul...pt ca pe tine nu te preocupa protectia stiucii ...pe tine te roade de ce tu pescar legal trebuie sa eliberezzi inaintea altora....
Chestia asta de la unul ca tine care te doresti formator de opinie mi se pare INADMISIBILA....
Am scris fix din postura pescarului legal ...de fapt mai mult ....a unuia care nu a mai retinut vreo stiuca de foarte multi ani...si pt care atunci cand elibereaza o stiuca se gandesta ca ii da o sansa ....nu ca ii da drumul in plasa altuia....braconier sau comercial....
avem asa putina stiuca ....de fapt vagi urme ...incat prima masura e sa nu se mai retina ....nu mai e de unde ...nu mai conteaza cine incepe si cum
Pastravul pe lac e istorie.....hacuit de braconieri si pescari ....care s-au intrecut care il extermina mai repede ...primavara la dezghet ca e mai grupat ....mai tine cuiva de cald care dintre ei nu s-a oprit la timp?....
stiuca nu se simte nici ea prea bine.....ce e mai important ? cine incepe ?....sau sa inceapa?
Retinerea de peste se face atunci cand fondul de peste permite regenerarea lui .....nu mi se pare ca e cazul la stiuca....deocamdata
intr-o tara unde legea nu se aplica si controalele sunt rare a lasa o portita legala de retinere a pestelui este egal cu exterminarea....
Exemplele sunt numeroase ....si nu se rezuma doar la ape publice ...ia vedeti topicul cu Chiroiu 4 ...unde e stiuca ??...ca se retinea doar 3 kg pe zi
isi imagineaza cineva la momentul actual vreun control in DD cu cantarul sa vada daca ai 5 kg ..si cu rigla sa masoare distanta dintre bot si arful sau baza cozii ?...e hilar ...
Te ..va...ne.....deranjeaza ca masura se aplica doar tugulanilor si nu si pescarilor comerciali? perfect ...trebuie facut ceva
un alt guerantor a incercat interzzicerea pescutului comercial al stiucii in delta DD si nu a reusit ....a durat vreo luna doua si i-au dat probabil baietii iute peste cap ca a visat urat ....
si atunci nu e clar ca nu poate ? ....cine sa faca curatenia ?...de la cine o asteptam?
madam viorica vasilica cu figura ei de impartit saratezele si plina de ingrijorarea caderii indicelui Dow Jones?...
intr-o tara in care statul de drept se clatina , lumea iese pe strazi ca li se baga mana in buzunare ....asteptam ca cineva sa se preocupe de stiuca??
posesorii de pensiuni in DD , importatorii de scule de pescuit si asociatiile de pescut sunt cei care trebuie sa se coreleze in interese si sa infrunte mafia si braconajul
au puterea si pot sa faca lobbyul unde trebuie .....
sa se respecte in primul rand legea si dosarele de braconaj ajunse in justititie sa nu mai fie declasate pe motiv ca nu exista pericol public ( sub obladuirea mafiei pestelui interesata).
Altii au putut ...orice tara din jurul nostru are mai mult peste decat noi
si asta si pt ca la noi .....e mai bine sa iei tu acasa ca daca ii dai drumu sigur o iau altii....iar la sf rezultatul va fi clar :zero peste...sau prin atlase