pot fi dezvaluite locurile cunoscute pentru salau?
Banuiesc ca scriind Razelm, te refereai in mod generic la tot complexul Razelm-Sinoe. Am batut ceva zona, in special Canalul 2 si 5, Lunca ;i Portita. Stiu ca se poate ajunge la un loc oarecum OK si pe dig, de la Vadu inainte, pana la o cherhana (am uitat locul).
Dar cautam un loc mai accesibil. Pentru Canalul 5 se de la Vadu sunt de mers aprox 20 km pe aratura. Vroiam ceva mai accesibil. DAca se poate.
La Lunca sunt ceva incinte separate de Golovita, dar exista numai biban (si cateva marlite / eu nu am vazut, dar am auzit). Mai nou, a inceput sa se construiasca chiar pe malul baltii.
Multumesc!
pescuit salau pe Razelm - Sinoe
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
Sigur ca se poate!
Cel mai bun loc, in opinia mea, este intre lacurile Zmeica si Golovita, in locul cunoscut sub numele de Periteasca mica. Daca te uiti pe o harta, o sa vezi citeva insule care separa cele doua lacuri. Intre insule sint "canale". Cel situat cel mai la nord e locul cu pricina. In capatul dinspre Golovita, chiar la intrare sint doua pilcuri de stuf destul de mari. Ei bine, cu barca legata de unul din cele doua pilcuri de stuf sau la ancora intre ele, lansezi catre nord (e zona cu apa mai adinca). Cel mai usor se ajunge acolo lansind barca la apa din Jurilovca. Dar atentie, zona e sensibila la vint! Adica apa se tulbura foarte repede pe un vint mai tare. Atunci te salveaza "canalul" dintre insule. Are citeva gropane excelente pentru pescuitul la somn.
Fir Intins!
Cel mai bun loc, in opinia mea, este intre lacurile Zmeica si Golovita, in locul cunoscut sub numele de Periteasca mica. Daca te uiti pe o harta, o sa vezi citeva insule care separa cele doua lacuri. Intre insule sint "canale". Cel situat cel mai la nord e locul cu pricina. In capatul dinspre Golovita, chiar la intrare sint doua pilcuri de stuf destul de mari. Ei bine, cu barca legata de unul din cele doua pilcuri de stuf sau la ancora intre ele, lansezi catre nord (e zona cu apa mai adinca). Cel mai usor se ajunge acolo lansind barca la apa din Jurilovca. Dar atentie, zona e sensibila la vint! Adica apa se tulbura foarte repede pe un vint mai tare. Atunci te salveaza "canalul" dintre insule. Are citeva gropane excelente pentru pescuitul la somn.
Fir Intins!
Uitandu-ma pe harta , complexul Periteasca - Golovita este incercuit ca zona protejata ecologic , dupa stiinta mea nu ai voie sa pescuiesti in aceste zone . Pe 16-18 iulie vreau sa merg la Portita si eram interesat de o iesire in zona la stiuca sau salau , credeti ca nu sunt probleme ?
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
- Wavedancer
- veteran
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
mare smecher! - raport de activitate
Dupa ce am adunat un consistent bagaj de cunostinte teoretice si practice ref la acest loc de pescuit (merci rapitori.ro!), la indemnul unora dintre dvs, am lasat sculele de stationar acasa si am procedat in consecinta:
1. Data evenimentului: sambata, 07.08.2004, orele 18,30-20,30
2. Locatia:Periboina, grindul Chituc (la varsarea lacului
Sinoe in Mare). Venind dinspre Vadu, aprox. 25 km si: fie in stanga (amonte de ecluza, fie treci de ecluza si urmaresti malul canalului in dreapta, pana la mare.
3. Celelalte conditii: vreme ploioasa, mare linistita, curent puternic dinspre lac, ecluzele deschise, VANT DINSPRE NORD (F. IMPORTANT / la nord de canalul de scurgere este dig, la sud nu, daca bate sudul, joci table).
4. Rezultate:
a) la grub galben fluo cu glitter, Cabelas, 7 cm, pe jig de 7g (la stanga ecluzei, doi strapazani 0,75 kg)
b) la shad Storm bej cu spate negru, lestat pe interior, aprox. 15 g (la stanga ecluzei, pe digul de protectie, pana aproape de capat, respectiv cel mai bun loc: de pe ultima piatra mare (alba) inainte de stabilopozi). Cat a fost lumina - pe curent, la inserare lansai pana pe malul celalalt, respectiv pe plaja si salaul ataca la 2-4 m de plaja. Da, salau IN MARE - datorita curentului de apa dulce!
Cel putin 4 bucati peste kil (ca sa nu zic 2 kg
) si cam tot atatea in jur de kil - pentru o ora nu e rau!
5. Naspa: bulangii, vazand ca prind nu mi-au dat barca sa incerc "la sarme" si salaii nu s-au zbatut prea tare - imi trebuie echipament mai light!
toate capturile au fost eliberate! Am ales berea si semnitele pentru restul serii!
1. Data evenimentului: sambata, 07.08.2004, orele 18,30-20,30
2. Locatia:Periboina, grindul Chituc (la varsarea lacului

3. Celelalte conditii: vreme ploioasa, mare linistita, curent puternic dinspre lac, ecluzele deschise, VANT DINSPRE NORD (F. IMPORTANT / la nord de canalul de scurgere este dig, la sud nu, daca bate sudul, joci table).
4. Rezultate:
a) la grub galben fluo cu glitter, Cabelas, 7 cm, pe jig de 7g (la stanga ecluzei, doi strapazani 0,75 kg)
b) la shad Storm bej cu spate negru, lestat pe interior, aprox. 15 g (la stanga ecluzei, pe digul de protectie, pana aproape de capat, respectiv cel mai bun loc: de pe ultima piatra mare (alba) inainte de stabilopozi). Cat a fost lumina - pe curent, la inserare lansai pana pe malul celalalt, respectiv pe plaja si salaul ataca la 2-4 m de plaja. Da, salau IN MARE - datorita curentului de apa dulce!
Cel putin 4 bucati peste kil (ca sa nu zic 2 kg

5. Naspa: bulangii, vazand ca prind nu mi-au dat barca sa incerc "la sarme" si salaii nu s-au zbatut prea tare - imi trebuie echipament mai light!
toate capturile au fost eliberate! Am ales berea si semnitele pentru restul serii!
- Wavedancer
- veteran
Bravo Costica! Ala din poza bate kilul! La mai mare!
Salau in mare?! Sigur ca da, primavara, dupa furtunile de peste iarna (majoritatea din nord-nord vest), se prinde bine salau in bazinul portului Midia (e adapost, apa e "dulcica" si gingirica grupa mare, asa ca e "ca la mama acasa" pentru "dintos").
P.S. Daca nu gireaza vintul in noaptea asta, miine la 5:00 am sint pe Razelm!
Salau in mare?! Sigur ca da, primavara, dupa furtunile de peste iarna (majoritatea din nord-nord vest), se prinde bine salau in bazinul portului Midia (e adapost, apa e "dulcica" si gingirica grupa mare, asa ca e "ca la mama acasa" pentru "dintos").
P.S. Daca nu gireaza vintul in noaptea asta, miine la 5:00 am sint pe Razelm!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!