pescuit la rapitori in constanta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
pescuit la rapitori in constanta
am un prieten care lucreaza in mamaia si locuieste chiar langa lacul siutghiol, spinningar impatimit. nu are timp pentru deplasari mai mari dar vrea sa traga si el din cand in cand o bibaneala, stiucareala... poate cineva sa-mi explice care e situatzia cu pestii rapitori in constantza si imprejurimi? merge ceva la siutghiol? lacul tabacariei? canal? port sau malul marii? lacul tasaul? lacul corbu? sau "minirezervatia" de langa mc donalds? agigea?
Tabacariei are doar biciclete, cizme, broaste, articole din plastic si caras. In "rezervatia" de langa McDonalds este cam acelasi lucru dar s-ar putea sa nu fie permis pescuitul. Pe siutghiol e taxa 100 de lei si nu se merita sa mergi decat daca ai barca. La Corbu si Tasaul nu stiu ce se intampla, in port poate incerca la chefal daca o fi venit prin zona. Cel mai sigur pentru rapitor e canalul.
Inca ceva... pe amatorii de "porum fert avem, porum cald avem" de pe plaja ii sfatuiesc sa se abtina. Apa in care e fiert porumbul provine uneori fix din Tabacariei. Daca ati vedea cum arata lacul si nu va dezgusta aspectul de supa verde, ar fi bine sa stiti ca tine loc de hazna pentru cartierele din jurul lui.
Si incercati sa stati cu bunghiu pe obiectele mici de valoare.. portofele, telefoane, resturi de mancare etc.. atunci cand trec daunatorii.
Inca ceva... pe amatorii de "porum fert avem, porum cald avem" de pe plaja ii sfatuiesc sa se abtina. Apa in care e fiert porumbul provine uneori fix din Tabacariei. Daca ati vedea cum arata lacul si nu va dezgusta aspectul de supa verde, ar fi bine sa stiti ca tine loc de hazna pentru cartierele din jurul lui.

Se prinde la taparina cand vin bancurile de stavrid aproape de mal. Nu ma pricep, n-am pescuit la asa ceva niciodata dar sigur avem colegi de forum care stiu joaca. Guvizi se prind si cu scoica, eu dau cu carne de pui. Plumb de 50g, carlig cu tija lunga putin mai sus de plumb, fir de 0.40, lanseta moale pe varf - eventual fibra de sticla. 10 plumbi si 10 carlige de rezerva. Daca e cineva amator de guvizi si nu vrea sa se duca singur poate facem o iesire de dimineata.
Lufar n-am vazut de multa vreme. Despre unde poti gasi hanus cel mai bine intrebi pescarii profesionisti care ies des cu barca pe mare. Ii gasesti pe unii sigur pe urmatoarea plaja dupa pescaria Mamaia langa caminele studentesti; s-ar putea sa te poata ajuta si cei din portul turistic (intreaba sub pod, de obicei e cineva acolo tot timpul). Mi se pare ca ei pescuiesc hanusul la petactar.
Mi-au zis niste baieti care faceau scufundari (pe unul l-am prins la lanseta) ca este cateodata hanus si aproape de mal. Acum nu stiu, depinde de bulan.
Ca tot veni vorba maine dimineata ma duc sa-mi cumpar guvizi. Ma costa kilogramul cat benzina pana in portul tomis.
Mi-au zis niste baieti care faceau scufundari (pe unul l-am prins la lanseta) ca este cateodata hanus si aproape de mal. Acum nu stiu, depinde de bulan.

-
- veteran
Re: pescuit la rapitori in constanta
Oooooo, dom' Gerula ce mai faceti? V-ati intors din Cipru, insula Afroditei, printre noi, bietii muriutori? De ce Adi G si nu Adi N? Just curiosity....Adi G scrie:am un prieten care lucreaza in mamaia si locuieste chiar langa lacul siutghiol, spinningar impatimit. nu are timp pentru deplasari mai mari dar vrea sa traga si el din cand in cand o bibaneala, stiucareala... poate cineva sa-mi explice care e situatzia cu pestii rapitori in constantza si imprejurimi? merge ceva la siutghiol? lacul tabacariei? canal? port sau malul marii? lacul tasaul? lacul corbu? sau "minirezervatia" de langa mc donalds? agigea?