pescuit in Italia

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

pescuit in Italia

Mesaj de Adi_ » 10 Iul 2007, 19:52

stie cineva care sunt conditiile la ei? ma intereseaza in special pescuitul pastravului.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 11 Iul 2007, 09:04

Salut, desi nu am pescuit la ei, am citeva reviste gen "Pesca In" unde am gasit informatii referitoare la ceva lacuri din zona Trentino Alto Adige, in nord estul Italiei, la granita cu Austria si Elvetia. Din cite am vazut se poate plati un abonament sau o taxa de zi care nu depaseste 10 euro. Cred ca cea mai buna varianta este sa vezi la fata locului care sunt conditiile, intrand intr-un magazin pe pescuit, unde poti afla mult mai multe informatii. Sau poti eventual cauta pe net informatii. Pot sa-ti spun ca plimbandu-ma cu Matei (fiul meu de aproape 1 an) pe malul unui astfel de lac, am vazut pescari care dadeau exlusiv la pluta. Si am vazut cleni de cel putin 2 kg care se plimbau nestingheriti la un metru de mal. Eram pe malul unui lac destul de marisor, lac de munte, apa super curata desi plouase mult cu o zi inainte, adincime linga mal cam 5 metri poate mai mult, cleni erau la maxim 1 metru adincime, lacul era la o altitudine de cam 1000 de metri de nivelul marii.

In revistele de care pomeneam sunt articole despre pescuitul la pastrav pe care ei il practica mai mult la pluta sau la bombarda, spinning mai mult in riuri. Prin zona de care pomeneam trece riul Adige. Mergind cu masina pe autostrada pe linga riu am putut vedea o sumedenie de locuri bune de pescuit, bulboane, mici cascade, repezisuri. Si citisem un articol despre un pescar care prins un pastrav de 4 kg pe un brat al acestui rau.

http://www.trentino.to/home/themes.html ... ype=detail

mai sus ai un link catre pagina regiunii Trentino si detalii despre pescuitul in zona.

FIR INTINS
multi, mari si desi

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 11 Iul 2007, 09:55

in roma si imprejurimi sunt atatea locuri (balti, canale, amenajari) incat nu stii unde sa te duci, gasesti romani cu duiumul, ii intrebi si sigur iti vei gasi fericirea

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 11 Iul 2007, 09:58

bineinteles ca pastravi sunt doar in amenajari cu plata- in ciuda caldurii din roma, sunt multe fantani si panza freatica este excelenta, de aceea in aceste amenajari pastravii se cred la munte...;-)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Iul 2007, 22:36

va multumesc de raspuns. voi ajunge in zona de nord-est deci probabil o sa incerc ce a zis Rares - 10X :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexc » 04 Iun 2008, 07:29

Am sa plec in Torino cam in trei saptamani. A fost cineva in zona asta? Stiti cam ce variante am pentru o partida de pescuit la spin?

Scrie răspuns