Pescuit in insula Creta- Grecia

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
radzvaan
veteran
veteran

Pescuit in insula Creta- Grecia

Mesaj de radzvaan » 17 Iun 2014, 23:20

Saptamana viitoare plec in concediu in Grecia- Creta si am de gand sa iau cu mine o lanseta de spinning.
Ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi referitoare la naluci? Ce sa iau cu mine- twistere, voblere, linguri? Pana anul acesta am fost doar pe continent si am pescuit la feeder dar capturile destul de mici :)
spinning-addicted!

Septimiu
senior
senior

Re: Pescuit in insula Creta- Grecia

Mesaj de Septimiu » 18 Iun 2014, 07:40

Dain cate am vazut anul trecut cand am fost, localnicii pescuiesc cu "franzela" in care ascund mai multe carlige. Si prindeau destul de bine. Nu am vazut pe nimeni la spinning dar sunt convins ca ai avea sanse. Am facut snorkeling si am vazut bancuri intregi de pesti care nu cred ca ar refuza o guma sau un vobler.
Am mai vazut ca se practica si pescuitul cu arbaleta.

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 18 Iun 2014, 21:20

Recunosc ca sunt putin off-topic, dar acum ceva ani am dus cu mine in Creta o rola de 20 m 0,16 si cateva carlige. Nu prea am mers treaba cu bucati mici de coca (adica doar chestii f mici), pana am vazut cum pescuiesc localnicii (franzela cu multe carlige). Ziua la baie vedeam bancuri intregi de chefali, am adaptat instalatia (o bucata mai mare de coca cu ceva carlige) si nu am fost dezamagit (ceva rupturi, si un chefal la kil care s-a intors la fratii lui). Cam asta ii experienta mea legata de pescuit stationar in Creta.
Acum daca doresti chestii serioase, se organizeaza pescuituri din barca din porturile mai mari, sau ai varianta de a inchiria o barca sa iesi la pescuit. (eu as incerca lingurile si voblerele) :respekt:
Multa lume, putini oameni...

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 18 Iun 2014, 22:28

Depinde unde vei sta in Creta.
Chestia aia cu franzela este fix egala cu pescuitul la guvizi pe langa stabilopozi/dig la noi la mare.
Sau ca tulcenii care stau in port cu telescopica, dade dade mai cade o platica sau o rosioara. Nu o sa il vezi pe vreunul la rapiciosi.
Genul ala de localnici apreciaza o punguta de albitura pentru o ciorba si zic bogbaproste ca nu trec pe la cherhana/ magazin.
Vrei o distractie ieftina, cand nevasta-si face siesta? Franzela si peruca de carlige.
Sau mergi la primul/ unicul tackle shop din zona.
Si intrebi.
Si primesti raspunsuri ca oamenii-s faini si au aceeasi pasiune.
Si te orientezi loco. Nu ieftin nu scump. Decent.
Alternativ iesi putin in larg si ai parte de distractie. Chestie care costa putin. Grecii nu fac cadouri.

Strict numai parerea mea.

radzvaan
veteran
veteran

Mesaj de radzvaan » 19 Iun 2014, 00:46

Multumesc pentru sfaturi- cred ca renunt la spin si iau o rola cu ceva carlige- asa doar pentru distractie :)
spinning-addicted!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 22 Iun 2014, 15:30

Ia pilkere, voblere slim de culori discrete, albastru - verde turcoaz. Ia jiguri si gume transparente cu gliter, cele mai bune fără apendice vibratil si urmareste fluxul si refluxul, ca sa ai rezultate bune. Poti sa încerci si cu popere.
Ai grija la tehnica, e mai importanta decât nalucile. Tre sa faci prezentari foarte agresive si când spun foarte sper sa mă crezi pe cuvânt.
Da un semn când vi acasă sa ne povestesti de capturi...apropos, ai grija la dragonii de mare, au un ac otrăvit pe spate de care ar fi bine sa te feresti.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Iun 2014, 20:14

Adelin scrie:Ia pilkere, voblere slim de culori discrete, albastru - verde turcoaz. Ia jiguri si gume transparente cu gliter, cele mai bune fără apendice vibratil si urmareste fluxul si refluxul, ca sa ai rezultate bune. Poti sa încerci si cu popere.
Ai grija la tehnica, e mai importanta decât nalucile. Tre sa faci prezentari foarte agresive si când spun foarte sper sa mă crezi pe cuvânt.
Da un semn când vi acasă sa ne povestesti de capturi...apropos, ai grija la dragonii de mare, au un ac otrăvit pe spate de care ar fi bine sa te feresti.
Daca vrei sa urmaresti fluxul si refluxul in Mediterana ia si un microscop. :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 22 Iun 2014, 22:31

La experienta mea de 5-6 zile pe an de pescuit la mare, nu pot sa spun ca ma stiu si nici daca fluxul influenteaza sau nu pescuitul, dar de la cei ce pescuiesc acolo am inteles ca atunci se prinde cel mai bine. Cati milimetri sau cati centimeri inseamna asta nu stiu, nici nu stiu daca e adevarat sau nu, poate ne lamureste SF, el e mai experimentat.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Iun 2014, 06:48

Ce vroia tudor sa spuna e ca acolo fluxul sau refluxul e cam ca in Marea Neagra, deci aproape inexistent :D
Urasc atarnatorii!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Iun 2014, 07:36

Asa e. Fluxul si refluxul au influenta acolo unde exista.

Scrie răspuns