pescuit in bihor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

fresenanu
utilizator nou
utilizator nou

pescuit in bihor

Mesaj de fresenanu » 29 Ian 2009, 11:04

buna ziua, acum m-am mutat in zona Oradea si caut zone cu rapitori, ati putea sa-mi dati niste sfaturi?

Solithar
junior
junior

Mesaj de Solithar » 29 Ian 2009, 11:21

Buna ziua !

fresenanu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fresenanu » 29 Ian 2009, 12:47

ceau luciane! mai esti? ce faci?

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 29 Ian 2009, 17:34

ai acolo un cris plin de clean si pe alocuri avat jalo si stiuca.
dupa aia ai barajul tileagd cu canal de fuga si mai ai tot felul de balti pe acolo.
dupa aia ai crisul negru care are iarasi pesti frumosi in el.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Ian 2009, 21:22

Bine ai venit.
Barajul Tileagd uita-l o vreme. Anul trecut l-au golit aproape complet si au distrus vestita delta din coada. Peisajul a fost selenar de-a dreptul. Dupa reumplere doar canalul de scurgere a Lugasului in Tileagd mai poate fi vag interesant.
Pt. inceput ia-o mai bine in jos de Oradea pe Crisul Repede. Santandrei, Santion, Tarian, Giris, Toboliu, Cheresig. Toata zona tine clean, avat si stiuca. Mai poti da peste salau (rar) sau chiar biban (si mai rar).
De asemenea, poti lasa in plan secund Crisul Negru. Mai bine mergi pe Canalul Colector care pleaca de la barajul din Tarian si se varsa in Crisul Negru langa Tamasda. Aici cauti stiuca in principal, dar tine si clean, ba chiar avat si uneori somn. Crisul Negru e poluat rau de catre European Drinks. Are locuri in care apa miroase a borhot. Eventual la Tinca merita incercat la avat. Am avut partide memorabile acolo, dar nu in acest an. In rest doar clenuti.
Daca vii din sud si esti obisnuit la salau, pe-aici vei fi dezamagit. Foarte rar. Zona vizata ar trebui sa fie balastiera Santion, atat pe Cris, cat si in balta mare de pe malul drept.
Vorbind de balti, poti sa-ti incerci norocul in cele doua din Bors (langa vama, in stanga E60 sau in dreapta la balastiera).
Cand le-ai terminat pe astea mai intrebi si mai vorbim. Dar cred ca vei ramane pe primul sectotr indicat. O sa-ti ia ceva timp sa-l bati la picior.

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 01 Feb 2009, 09:59

musti,i-am zis de locurile alea din amintiri.pescuiam in zona in studentie.dupa cum zici tu se pare ca s-a ales praful ca peste tot
traiasca poporul roman hot,lenes si mincinos.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Feb 2009, 12:54

Canalul Colector cum se mai prezinta? Ce de rosioare mari si grase prindeam pe el cand eram copil... si acolo mi-am vazut unchiul facand C&R cu niste stiuci de toata frumusetea. A fost primul meu contact cu eliberarea pestilor chiar daca se incadrau in dimensiunea legala

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Feb 2009, 19:26

Canalul Colector e surprinzator, uneori. Am avut ocazia sa prind avat, si nu foarte aprope de Crisuri, ci in zona Sanicolaul Roman. Stiuca mai e, chiar daca exemplare mai mari de 2kg sunt rare. In rest, vegetatie multa vara si mizerii in zonele rezidentiale. Mai la vale, catre Tamasda, mai poti da peste salau. Cei de la Apele Romane se joca mult si cu nivelul Canalului, se braconeaza in nestire, ca pe la noi...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 06 Feb 2009, 09:14

pe vremea colectivului cei din Sanicolau roman ii spuneu "cris" nu semana cu ce este acum. Tin minte ca avea un nivel destul de ridicat si se pompa apa in el la greu.
Acum l-am vazut din sosea (oradea-salonta) si parea un canal plin de vegetatie :cry:

Solithar
junior
junior

Mesaj de Solithar » 06 Feb 2009, 10:18

Asa si este ! Jumatate din an este sufocat de vegetatie. In conditiile braconajului criminal la care este supus, consider asta un lucru bun ... le face activitatea mai grea criminalilor !!! :twisted:

Scrie răspuns